Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.

Ο δημοτικός συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» καταγγέλλει και αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει ή πρόκειται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, με σκοπό να κόψει μεγάλο αριθμό από αιωνόβια δένδρα, προκειμένου να ανοιχθεί ένας δευτερεύοντος σημασίας δρόμος στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Διδυμοτείχου.
Εκτός από το περιαστικό δάσος της «Τσίγγλας» υπάρχουν μόνο δύο πνεύμονες πρασίνου μέσα στην πόλη του Διδυμοτείχου. Ένας στο χώρο του Γυμνασίου και ο δεύτερος στο χώρο του γηπέδου, που αποτελούνται από δεκάδες πεύκα τα οποία προσφέρουν στο μικροκλίμα, όλα αυτά που είναι γνωστά, μέσα στο πολεοδομικά επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον της πόλης μας.
Αγαπητοί συμπολίτες.
Ποιά εργολαβικά και άλλα μικροσυμφέροντα είναι ικανά να κάμψουν την κοινή λογική των συμπολιτών μας και να μας οδηγήσουν να συναινέσουμε ως πόλη σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα;
Αγαπητοί συμπολίτες αντισταθείτε στην προσπάθεια κάποιων να μας αναγκάσουν να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Αντισταθείτε στην λογική των συμφερόντων των ολίγων.
Η κουλτούρα της ανοχής σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία δεν μας τιμά ως πολίτες και δεν ταιριάζει στην συλλογική συνείδηση της πόλη μας.
Ως δημοτικός συνδυασμός που λαμβάνει μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 θα μπούμε «ανθρώπινο φράγμα» μπροστά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ακρωτηριασμού των δένδρων.
Η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται ολοένα και περισσότερο τσιμέντο και ολοένα και λιγότερο πράσινο.
Σας καλούμε όλους να συστρατευθείτε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ενάντια στην αυθαιρεσία , στην λογική του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν», και στην λογική του να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και ενάντια στο συλλογικό συμφέρον της πλειοψηφίας.

Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου
με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...