Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

"ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ"-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Σιναπίδης Στέφανος - Καρδιολόγος. Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου
Ας ξεκινήσουμε με μία αρχική παραδοχή ένα στοιχειώδες αξίωμα . Ο κάθε δήμος και επομένως και ο δικός μας, υπάρχει για να εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κόμματος και τοποθέτησης.
Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να κινείται εντός τριών βασικών αξόνων δράσης:
α) να φροντίζει για την ποιότητα ζωής των δημοτών της, δηλ. για τα ζητήματα της καθημερινότητας μας (ύδρευση, αποχέτευση, πράσινο, αναψυχή, μαζική άθληση κ.ά.), β
) να προωθεί την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, διεκδικώντας πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή, και
γ) να πολιτεύεται σεβόμενη τα χρήματα μας και τις αρχές της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης.
1. Βελτίωση υποδομών στα χωριά και στις συνοικίες της πόλης μας (ύδρευση, πράσινο, αναψυχή, άθληση, αποχέτευση, καθαριότητα, οδοποιία…)
2. Η κοιλάδα του Ερυθροποτάμου να γίνει ένας αγροτοκτηνοτροφικός παράδεισος βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας με προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης
3. Οι πλαγιές της κοιλάδας να γίνουν ο παράδεισος της βιολογικής αμπελουργίας.
4. Διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τα δύο τοπικά εργοστάσια μεταποίησης.
5. Εκμετάλλευση της βιομάζας των κτηνοτρόφων για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
6. Συνεχή πίεση στην κεντρική διοίκηση για να φτάσει το φυσικό αέριο στον Δήμο μας.
7. Ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της περιφέρειας Διδυμοτείχου με στόχο την προβολή και την τουριστική αξιοποίηση τους. Να γίνει ο τουρισμός βασικός μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
8. Δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στην Τσίγγλα στον χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου
9. Δημιουργία δασικού χωριού προσκόπων στο δάσος των Μεταξάδων.
10. Μετατροπή του μοναδικού πολιτιστικού φορτίου μας σε προωθητικό στοιχείο της τοπικής οικονομίας. Δημιουργία ανώνυμης πολυμετοχικής «Πολιτιστικής Εταιρείας λαϊκής βάσης»
11. Υπαίθριο καλοκαιρινό φεστιβάλ νεολαίας στον Ερυθροπόταμο.
12. Δημιουργία θεσμού ενός Συμβούλιου απόδημων επιφανών Διδυμοτειχιτών
13. Τουριστικό αυτοκινούμενο τρενάκι ξενάγησης με διαδρομές στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας και των χωριών μας.
14. Χρησιμοποίηση δημοτικών κτιρίων στην πόλη και στα χωριά ως χώροι προβολής-μουσεία τσέπης σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων που γεννήθηκαν ή έδρασαν στο Διδυμότειχο (Βατάτσης, Κάρολος ,Μωάμεθ ο Πορθητής, Βαγιαζήτ, Κατακουζηνός …)
15. Μουσείο φυσικής ιστορίας του Ερυθροποτάμου. Δημιουργία κέντρου ενημέρωσης για την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Περιβαλλοντικά παρόχθια τουριστικά μονοπάτια περιπατητών και ποδηλατικά κατά μήκος της ιδιαιτέρου κάλλους κοιλάδας του Ερυθροποτάμου. Σαφής προσανατολισμός προς αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και στα χωριά μας
16. Επιμέλεια καταγραφής της τοπικής ιστορίας του κάθε χωριού μας και προβολή των αναξιοποίητων μνημείων (Εκκλησίες, μνημεία..)
17. Ετήσια Έκθεση βιβλίου και ανθοκομικής στο πάρκο του δασαρχείου.
18. Μετατροπή του ετήσιου παζαριού σταδιακά σε Εμπορική Έκθεση.
19. Δημιουργία Κέντρου προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Πομάκων-Ινδιάνων των Βαλκανίων και των γηγενών Ρομ.
20. Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πιθανή χωροθέτηση σε κάποιο χωριό
21. Δημιουργία θεσμού «γιορτών παλιάς πόλης» στον υπαίθριο χώρο μπροστά στην μητρόπολη και στην Πινακοθήκη με επικέντρωση στην ζωγραφική. Η «Μονμάρτη» του Διδυμοτείχου. Για μια εβδομάδα ζωγράφοι θα φιλοτεχνούν πίνακες με θέματα της τοπικής ιστορίας και προσωπογραφίες.
22. Υιοθέτηση ενός κινούμενου οχήματος μεταφοράς πολιτισμού και της ιστορίας του Διδυμοτείχου-Μεταξάδων-χωριών ανά την Ελλάδα.
23. Δημιουργία θεματικού χριστιανικού πάρκου. Χρήση του Καλέ ως Γολγοθά για την ετήσια αναπαράσταση της σταύρωσης –αποκαθήλωσης την Μεγάλη Παρασκευή. Χρήση μίας σπηλιάς του Καλέ τα Χριστούγεννα ως φάτνη της Βηθλεέμ με αναπαράσταση της γέννησης. Αντικειμενικός στόχος ο θρησκευτικός τουρισμός.
24. Δημιουργία θεσμού πανελλήνιας συνάντησης μπλόγκερς
25. Δενδροφυτεύσεις παντού. Δημιουργία «πάρκων τσέπης». Επέμβαση στο μικροκλίμα.
26. Διαβούλευση για την μεταφορά της λαϊκής στο χώρο του πάρκινγκ μόνο την Τρίτη. Δημιουργία πράσινης λαϊκής εκτός κέντρου.
27. Συμβουλευτική υπηρεσία στον Δήμο για ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται σε ιδιώτες και επαγγελματίες.
28. Να γίνει ο Ερυθροπόταμος η ευλογία και όχι η κατάρα μας.
29. Πάρκο παραδοσιακών επαγγελμάτων της περιοχής μας.
30. Δημιουργία κέντρου παραδοσιακής μουσικής με επικέντρωση στην θρακιώτική γκάιντα στο δημοτικό σχολείο Καρωτής, τόπο γέννησης των Αηδονίδη Δοιτσίδη. Διασύνδεση με σκωτσέζικη γκάιντα.
31. Ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου από το Ρ/Σ. Εβδομαδιαία ραδιοφωνική ανοιχτή επικοινωνία-εκπομπή του δημάρχου με τους πολίτες
32. Ανταποδοτική ενεργός ανακύκλωση
33. Κέντρο τεκμηρίωσης χλωρίδας και πανίδας στην Τσίγγλα. Ταΐστρα όπως στην Δαδιά.
34. Υπαίθριο Γυμναστήριο
35. Φεστιβάλ πολιτικού κινηματογράφου
36. Μουσείο τοπικών ορυκτών και πετρωμάτων στις Πετράδες.
37. Ανοιχτά δημοτικά συμβούλια
38. Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής, ώσμωσης θρησκειών-πολιτισμών (Εγκώμια, περιστρεφόμενοι δερβίσηδες…)
39. Ανάπλαση χώρων αναψυχής, συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, δημιουργία νέων.
40. Μεταφορά γηπέδου έξω από την πόλη και αξιοποίηση του χώρου αυτού σε χώρο αναψυχής των κατοίκων (πάρκο ,εμπορικό κέντρο…)
41. Προσπάθεια ενοποίησης των μεμονωμένων πολιτιστικών Συλλόγων σε έναν πολυδύναμο, με ουσιαστικές πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες προς κάθε κατεύθυνση.
42. Ανάδειξη και τουριστική αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με άμεσο στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.
43. Διάσωση ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών των κτισμάτων στα χωριά μας (εκκλησίες, παραδοσιακέ οικίες, βρύσες…)
44. Διαρκής μέριμνα καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, παιδικές χαρές, νεκροταφεία…)
45. Οργανωμένη μέριμνα για τα άτομα τρίτης ηλικίας στα χωριά
46. Έμπρακτη στήριξη των τοπικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται από τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών.
47. Αναβάθμιση και αξιοποίηση των Δημοτικών Σφαγείων. Αξιοποίηση βοσκότοπων προς όφελος των κτηνοτρόφων μας που αποτελούν σημαντική πηγή πλούτου. Προσπάθεια νομιμοποίησης ποιμνιοστασίων,
48. Επαρκή συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με αξιοκρατία.
49. Διαφάνεια στις προσλήψεις με επικέντρωση και προτεραιότητα στις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.
50. Προβολή των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών κτισμάτων.
51. Τα χωριά αποτελούν τους θεματοφύλακες ενός ξεχασμένου πολιτισμού. Πρέπει να τα αναδείξουμε. Το Διδυμότειχο στηρίζεται στα χωριά του που κρατούν τον σπόρο των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων μας.
52. Αποκέντρωση πόρων στα χωριά και τοπική αυτοδιαχείριση τους.

Ελάτε να πολεμήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί.
Έτσι και αλλιώς μέχρι τώρα ως πολίτες καρπωνόμαστε ελάχιστα από την υπάρχουσα κατάσταση.
Στο κάτω –κάτω το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι οι «αλυσίδες» μας και η μιζέρια μας.


Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2010

ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ

ΔΕΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Σιναπίδης Στέφανος Καρδιολόγος Υποψήφιος Δήμαρχος
για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου με τον συνδυασμό
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Εμπρός για μία υψηλή πολιτική χαμηλού κόστους για το διευρυμένο Διδυμότειχο.
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου

1)Δεσμευόμαστε και λέμε όχι στις άκρατες ανεξέλεγκτες προεκλογικές σπατάλες, που υπονομεύουν το μέλλον της πόλης και των χωριών μας και καθιστούν τον εκάστοτε δήμαρχο που εκλέγεται με τον παραπάνω τρόπο, όμηρο του κάθε τυχάρπαστου και τον εμποδίζουν να παράγει συλλογικό έργο.
2) Δεσμευόμαστε στο νόμιμο οικονομικό προεκλογικό πλαφόν ως παράταξη που αφορά δαπάνες μόνο για λειτουργικά έξοδα (προβολής, διαφήμισης κλπ) και αποκλείουμε οποιουδήποτε άλλου είδους υπόγειες συναλλαγές. Έτσι να γνωρίζουν από τώρα όλοι οι αυτοί που θα θέλουν να μπουν σε αυτού του είδους τις δοσοληψίες, ότι δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος από τον συνδυασμό μας.
3) Λέμε όχι κατηγορηματικά επιτέλους στο φαύλο κύκλο «ξοδεύουμε λεφτά προεκλογικά, για να αγοράσουμε την δημαρχία και στην συνέχεια δουλεύουμε τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια μετεκλογικά για να αποσβέσουμε αυτά που επενδύσαμε, παραμελώντας φυσικά τα προβλήματα της πόλης».
4) Λέμε όχι κατηγορηματικά και οριστικά στο μοτίβο « Να αγοράζουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι τους ψήφους με τα λεφτά των δημοτών».
5)Όχι στους μεταφερόμενους ετεροδημότες και στην οικονομική αφαίμαξη που συνεπάγεται η μετακίνησή τους.
6)Όχι στους μη σκεπτόμενους ετεροδημότες που καθορίζουν το μέλλον της πόλης μας και αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Δεν ξοδεύουμε χρήματα για τις μετακινήσεις αυτών.
7)Ο συνδυασμός μας όταν εκλεγεί θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τα συλλογικά προβλήματα του διευρυμένου Δήμου και όχι με ατομικές εξυπηρετήσεις.
8)Διαβεβαιώνουμε όλους τους κατοίκους του Διδυμοτείχου και των χωριών του και δεσμευόμαστε πως κανένας εργαζόμενος στο Δήμο, και κανένας πολίτης ιδιαίτερα ο κοινωνικά ευπαθής, που απολαμβάνει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων (ΚΕΦΟ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ) δεν θα εκβιαστεί ούτε θα θιγεί , ανεξάρτητα από την εκλογική προτίμησή και τοποθέτησή του.
9)Όχι στα προεκλογικά ατομικά ρουσφέτια.
10)Τέλος και το σπουδαιότερο, θα παλέψουμε με «νύχια και με δόντια» για να επέλθει πλέον ο εκδημοκρατισμός της μειονότητας. Διαβεβαιώνουμε όλους τους κατοίκους του Διδυμοτείχου , ότι δεν θα ξοδευτεί ούτε ένα Ευρώ για την αρπαγή των ψήφων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, πράγμα που τους καθιστά πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τους οδηγεί σε μείωση της αξιοπρέπειας τους.

Ελάτε να πολεμήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί.
Έτσι και αλλιώς μέχρι τώρα ως πολίτες καρπωνόμαστε ελάχιστα από την υπάρχουσα κατάσταση.
Στο κάτω –κάτω το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι οι «αλυσίδες» μας και η μιζέρια μας.
Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.

"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.

Σιναπίδης Στέφανος Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου με τον συνδυασμό
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Για μία ακόμη φορά θα κληθούμε να εκλέξουμε τα πρόσωπα εκείνα, που θα μας εκπροσωπούν τα επόμενα χρόνια ως Δήμαρχος και ως Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε όλους μας, υπάρχει η ελπίδα ότι αυτή την φορά θαρθεί για τον «Καλλικρατικό» Δήμο του Διδυμοτείχου, κάτι καινούριο πιο ζωντανό και καλύτερο από την προηγούμενη φορά.
Με αίσθημα ευθύνης και πιστεύοντας ότι προσφέρουμε στον τόπο μας, ζητούμε την υποστήριξή σας στον συνδυασμό μας «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» που έχει επικεφαλής, τον συμπολίτη μας Ιατρό Καρδιολόγο Σιναπίδη Στέφανο.
Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν πρόσωπα νέα, ικανοί επιστήμονες, συμπολίτες μας μορφωμένοι, άφθαρτοι, έντιμοι, καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, αγωνιστές, ανιδιοτελείς, και είναι οι πιο ενδεδειγμένοι για να ενώσουν όλες μαζί τις μαχόμενες δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού του τόπου μας, σε μία προσπάθεια προώθησης και επίλυσης των προβλημάτων του Διδυμοτείχου των Μεταξάδων και των χωριών μας.
Οι παλιότεροι προσπάθησαν και πρόσφεραν ότι μπορούσαν, που για άλλους ήταν πολύ καλό και για άλλους λιγότερο καλό. Τώρα είναι καιρός να δοθεί η δυνατότητα σε νεότερους να προσφέρουν και αυτοί με την σειρά τους, βοηθούμενοι απαραίτητα από τις εμπειρίες των παλαιοτέρων.
Οι συνθήκες και οι περιστάσεις είναι πιο ευνοϊκές και υπέρ των νέων. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τώρα με τον «Καλλικράτη»για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγονται νέοι ορίζοντες, όπου πρέπει να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο νέα άτομα με σύγχρονη αντίληψη και ευρύτερο πνεύμα για τα κοινά.
Τις δημοτικές εκλογές του 2010 πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, ήρεμα και να κρίνουμε τον καθένα αξιοκρατικά.
Καλούμε όλους, έξω από διαφορές και παραταξιακές λογικές, έξω από προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, να συσπειρωθούν γύρω από τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» του Ιατρού Σιναπίδη Στέφανου και με μία ενωμένη και κοινή προσπάθεια να καλυτερέψουμε το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Ποθούμε να εξασφαλιστεί στο Διδυμότειχο και στα χωριά του η συμφιλίωση, η ενότητα, η ηρεμία και όχι οι κομματικές διαφορές και ο φανατισμός.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.

Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.

Ο δημοτικός συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» καταγγέλλει και αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει ή πρόκειται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, με σκοπό να κόψει μεγάλο αριθμό από αιωνόβια δένδρα, προκειμένου να ανοιχθεί ένας δευτερεύοντος σημασίας δρόμος στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Διδυμοτείχου.
Εκτός από το περιαστικό δάσος της «Τσίγγλας» υπάρχουν μόνο δύο πνεύμονες πρασίνου μέσα στην πόλη του Διδυμοτείχου. Ένας στο χώρο του Γυμνασίου και ο δεύτερος στο χώρο του γηπέδου, που αποτελούνται από δεκάδες πεύκα τα οποία προσφέρουν στο μικροκλίμα, όλα αυτά που είναι γνωστά, μέσα στο πολεοδομικά επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον της πόλης μας.
Αγαπητοί συμπολίτες.
Ποιά εργολαβικά και άλλα μικροσυμφέροντα είναι ικανά να κάμψουν την κοινή λογική των συμπολιτών μας και να μας οδηγήσουν να συναινέσουμε ως πόλη σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα;
Αγαπητοί συμπολίτες αντισταθείτε στην προσπάθεια κάποιων να μας αναγκάσουν να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Αντισταθείτε στην λογική των συμφερόντων των ολίγων.
Η κουλτούρα της ανοχής σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία δεν μας τιμά ως πολίτες και δεν ταιριάζει στην συλλογική συνείδηση της πόλη μας.
Ως δημοτικός συνδυασμός που λαμβάνει μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 θα μπούμε «ανθρώπινο φράγμα» μπροστά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ακρωτηριασμού των δένδρων.
Η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια να ανέχεται ολοένα και περισσότερο τσιμέντο και ολοένα και λιγότερο πράσινο.
Σας καλούμε όλους να συστρατευθείτε σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ενάντια στην αυθαιρεσία , στην λογική του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν», και στην λογική του να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και ενάντια στο συλλογικό συμφέρον της πλειοψηφίας.

Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Διδυμοτείχου
με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

H Πολιτική στην τωρινή τοπική αυτοδιοίκηση στο Διδυμότειχο.
Αρμολόγηση συμφερόντων ή επίλυση συλλογικών προβλημάτων και ανάπτυξη του δήμου μας;
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχοςγια τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Είναι κοινή παραδοχή και συλλογική πεποίθηση των συμπολιτών μας, πως τα τελευταία χρόνια η πόλη μας πάσχει από «αστοχία υλικού» στο επίπεδο της άσκησης της τοπικής εξουσίας.
Ο πολίτης από την μία, δρα και ψηφίζει πάντα κάτω από το βάρος της τοπικής πολιτικής κηδεμονίας και βρίσκει την ταυτότητα του δια του αντιπάλου του.
Από την άλλη αντιμετωπίζει τον εαυτό του είτε ως αδικημένη κοινωνική ομάδα, είτε ως ευνοημένο πολίτη που οφείλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του.
Προτάσσει έτσι αντίσταση με κάθε μέσο και ειδικά με την ψήφο του, σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής του κατεστημένου.Αυτό γίνεται αγνοώντας το συλλογικό όφελος της πόλης που περνά σε δεύτερη μοίρα πίσω από το ατομικό μας όφελος που πάντα προηγείται, (αντίθετα με άλλες γειτονικές πόλεις) άσχετα αν αυτό μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε βέβαιο θάνατο σαν πόλη.
Η επόμενη εκλογική μάχη για τον «Καλλικρατικό» Δήμο Διδυμοτείχου λοιπόν, δεν θα κερδηθεί από πολυσυλλεκτικούς μηχανισμούς δυσαρέσκειας εναντίον της εξουσίας (βλ. συνδυασμός κου Πατσουρ.) αλλά από κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα με αρχές, αξίες και στόχους.
Σε αυτό θα συμβάλλει η υπερκομματική συσπείρωση του συνδυασμού μας «Δήμος των αξιών».
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Ερώτηση 1η
Ποιοί στελεχώνουν λοιπόν τον συνδυασμό μας;
Απάντηση.
Οι μέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας, δηλ. τα άτομα που πλαισιώνουν τον «Δήμο των αξιών» έχοντας στόχο την αναβάθμιση του Διδυμοτείχου των Μεταξάδων και των χωριών μας, είναι καταρχήν, άτομα κοινωνικώς καταξιωμένα επαγγελματικώς ανεξάρτητα και με πολιτική, σωματειακή και συνδικαλιστική εμπειρία.
Ερώτηση 2η
Πώς έγινε η επιλογή αυτών των στελεχών και ποιες οι διαφορές τους με τα στελέχη των άλλων συνδυασμών ;
Απάντηση.
Πιστεύουμε πως άλλο πράγμα οι συνδαιτυμόνες μας και οι φίλοι μας που λέμε όμορφες ιστορίες για να κυλά ευχάριστα η ώρα και άλλο η ανάδειξη προσώπων που μπορούν να εξασφαλίσουν την πολιτική επιτυχία σε έναν συνδυασμό.
Πιστεύουμε ακόμα πώς να είναι κάποιος άφθαρτος δεν σημαίνει ότι κάνει απαραίτητα και για μία συγκεκριμένη δουλειά.
Φυσικά δεν πρέπει να πάμε και στην άλλη άκρη προκειμένου να νικήσουμε να συμμαχήσουμε ακόμα και με τον διάβολο.
Οι επιλογές λάθος ανθρώπων, τα κολλήματα με κάποιους «παλιούς», βετεράνους που ανακυκλώνονται, μας προϊδεάζουν σε αποτυχία, πράγμα που έχει αποδειχθεί πρόσφατα.
Το άλλοθι της εμπειρίας των βετεράνων καλύπτει πολλές φορές την φρεσκάδα και την αγνότητα των πράξεων και των προθέσεων, που χαρακτηρίζουν τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
Τα νέα πρόσωπα που συμμετέχουν είναι άτομα ευφυή, χωρίς σύνδρομα κατωτερότητας, μαχητικά, με μυαλό πολεμιστή, έμφυτη αντοχή και αξόδευτη δύναμη.
Τα νέα πρόσωπα συμβολίζουν την πολιτική και οικονομική χειραφέτηση έναντι αυτών που έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε «προτεκτοράτο» και την αντιμετωπίζουν σαν «αγελάδα» που την αρμέγουνε για να επενδύσουν μετά εκτός πόλης σε βάρος των δημοτών.
Τα μειονεκτήματα των πρώην και νυν τοπικών αρχόντων, που χαρακτηρίζονται από την απαράδεκτη δυσανεξία τους προς τον ορθολογισμό και την πειθαρχία, και από αλαζονεία, που είναι κατάλοιπο της έλλειψης επαρκούς ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και των χρόνιων ταπεινώσεων τους, ελλείπουν από τα δικά μας στελέχη.
Δυστυχώς η αλαζονεία όπως έδειξε η πρόσφατη τοπική ιστορία (βλ προηγούμενος δήμαρχος κ. Παπατσαρ.) είναι διαβατήριο για την ήττα γιατί υποτιμά τον αντίπαλο και τις αντοχές του.
Από την άλλη όμως και ο εφησυχασμός είναι επίσης δοκιμασμένη συνταγή ήττας.
Έχουμε αποκλείσει με κάθε θυσία άτομα με ελαστική αντίληψη ηθικής, που αντιμετωπίζουν την πολιτική σαν μία «μικρογραφία ζούγκλας που όλα επιτρέπονται αρκεί να μην σε πιάσουν».
Επίσης άτομα που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με απύθμενο κυνισμό και πρεσβεύουν ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει πάντα τα κίνητρα.
Ακόμη έχουμε αποκλείσει στελέχη χωρίς ηθικές συστολές που αισθάνονται ότι ζώντας πέρα από το καλό και το κακό δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανένα, αρκεί μόνο να ικανοποιήσουνε τα ιδιοτελή συμφέροντα τους, φτάνοντας ακόμα και σε κατάχρηση εξουσίας.
Εμείς δεν ποντάρουμε μόνο στο στραβοπάτημα του αντιπάλου και δεν ελπίζουμε μόνο σε ένα βουβό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και στην πολιτική του «ώριμου φρούτου».
Αντίθετα , σταδιακά εδώ και καιρό κεφαλαιοποιούμε την δυσαρέσκεια των πολιτών προβάλλουμε και προωθούμε μία ικανή εναλλακτική πρόταση, παίζοντας το ρόλο μίας συνεχούς σκιώδους αντιπολίτευσης.
Για να αφυπνίσουμε τον κόσμο υιοθετούμε μεθόδους που προκαλούν ακόμα και ένταση στους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένταση στην σκέψη του κόσμου για να εμφυσήσουμε στους συμπολίτες μας, την αντικειμενική γνώση και κρίση για να μπορέσει έτσι ο καθένας να σπάσει τα δεσμά των μύθων και της μισής αλήθειας για τον τόπο μας.
Γιατί τελικά ο καλός ο στρατηγός κερδίζει την μάχη πριν την δώσει.

Η εξουσία τιμωρεί μία φορά αυτούς που δεν την κατέχουν
δύο φορές αυτούς που υποτάσσονται,
και τρεις φορές αυτούς που δεν την διεκδικούν.

Εμπρός μαζί μας για μία υψηλή πολιτική χαμηλού κόστους.
Η αγάπη και ελπίδα για τον τόπο μας ούτε πωλούνται ούτε αγοράζονται

Διαβάστε στο ιστολόγιο...