Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα «Γνώμη»

Την στήριξή του στον υποψήφιο Δήμαρχο Διδυμοτείχου Στέφανο Σιναπίδη εκφράζει ο Νέστορας Κυρούδης, με ανακοίνωσή του.
«Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Σιναπίδης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου μας, μου γνωστοποίησε την αμετάκλητη απόφασή του, να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές. Παράλληλα μου δήλωσε, πως θα επιθυμούσε να είμαι μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Του απάντησα, ότι κατ’ αρχήν χαίρομαι για την απόφασή του, πως με τιμά η πρότασή του, και πως πράγματι υπάρχει κοινός τόπος στην πολιτική μας σκέψη, αν σκεφτεί κανείς τον πολιτικό λόγο που εξέφρασα ως υποψήφιος στις νομαρχιακές εκλογές του 2002.
Πρόσθεσα όμως πως χρειάζομαι λίγο χρόνο, για να το σκεφτώ. Συμφωνήσαμε να το αφήσουμε για την Κυριακή στο «PLOTINI».
Έτσι, σήμερα εδώ, είμαι σε θέση να απαντήσω δημόσια, μαζί με το σκεπτικό της Απόφασής μου: Επειδή θεωρώ πως ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, νομιμοποιείται να έχει δικαίωμα στην άποψη για τα πολιτικά πράγματα, αφ’ ενός για να επιδιώξει καλύτερες συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης, αφ’ ετέρου για να φτάσει στην εντελέχεια, την προσωπική του ολοκλήρωση δηλαδή. Και αυτό ακριβώς, το υπαρξιακό δικαίωμα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προνόμιο, μόνο για Ολίγους …
Επειδή για τη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική μας χρεοκοπία υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι 300 και αυτό το ξέρουμε καλά όλοι μας, αρνούμαι να αποδεχτώ σήμερα πολιτική πρόταση για το μέλλον του τόπου μας , που θα είναι καρπός μακροχρόνιας, πελατειακής, πολιτικάντικης μαγειρικής, βασισμένης στα ίδια «εξαρτημένα» , «ταγμένα» στην πολιτική πρόσωπα, στα «ίδια» συμφέροντα και στις ιαχές κορυβαντιούντων βαρβάρων …
Επειδή ο κ. Σιναπίδης πήρε σαφείς θέσεις και στάσεις στα πολιτικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια ποικιλότροπα, χωρίς κατ’ ανάγκην να συμφωνώ πάντα με τις απόψεις του, αν μη τι άλλο έδειξε ότι:
• Μπορεί να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, μα και να κυνηγάει χίμαιρες.
• Δείχνει διατεθειμένος για τολμηρές ρήξεις και γόνιμες ανατροπές.
• Δεν τάζει, δεν κολακεύει, μα ούτε και καιροσκοπεί.
• Δεν υστερεί στη ρητορική, στην ιστορία, μα και στην ευφυΐα.
Για όλα τα προλεχθέντα και έχοντας λάβει γνώση του νέου νόμου και του άρθρου 68, που αναφέρεται στις υποχρεώσεις του δημοτικού συμβούλου, συντάσσομαι μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στο νέο διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου».

Κυρούδης Νέστορας
Εκπαιδευτικός

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...