Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

Τάσος Βαβατσικλής: «Θα είμαι υποψήφιος στο Δήμο Κομοτηνής»

Ο «Καλλικράτης» μπούσουλας για την απόφαση μου! Πρόσκληση σε όσους αγαπούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Την επιθυμία του να διεκδικήσει ξανά, αυτή την φορά το νέο διευρυμένο Δήμο Κομοτηνής, εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής με δήλωση του στο σημερινό φύλλο του «Ελεύθερου Βήματος», τονίζοντας ότι στην απόφαση του αυτή θα παίξει ρόλο το νέο νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» που ψηφίζετε την Πέμπτη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Σπάζοντας μια μάλλον παρατεταμένη περίοδο σιωπής, όσον αφορά στην ενδεχόμενη υποψηφιότητά του καθώς ήταν πάντα παρών στα πολιτικά πράγματα και ιδίως με την δυναμική παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο, ο Τάσος Βαβατσικλής ζητά μια ουσιαστική συστράτευση, σε καθαρά πολιτικό και αυτοδιοικητικό πλαίσιο δημοτών που επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο.
Ταυτόχρονα, ασκεί δριμεία κριτική στη «Σύγχρονη Πόλη» και στον επικεφαλής της Δημήτρη Κοτσάκη, αποδίδοντας τους πολιτική απραξία και απουσία έργου για το ως τώρα διάστημα της θητείας τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαβατσικλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι «οιωνεί ενεργός πολίτης και ως ενεργός πολίτης συμμετέχω στην πολιτική ζωή του τόπου. Άρα θα είμαι υποψήφιος, αναμονή βεβαίως και του νομοσχεδίου του Καλλικράτη, που ψηφίζετε μέσα στην εβδομάδα».
Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι «ως μέλος του κινήματος από τις αρχές του, θα ακολουθήσω τις διαδικασίες, οι οποίες έχουν μπει σε μια άλλη διάσταση … ηλεκτρονική». Ωστόσο, τόνισε ότι «μόνο οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αποφασίζουν για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι» και πρόσθεσε, «το όραμα μου είναι να βρεθούν οι άνθρωποι που αγαπούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, να κάνουν μια προγραμματική σύμβαση, μια σύμβαση δέσμευσης για το τι θα κάνουν και το πώς θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Κομοτηνής».
Τέλος, αναφερόμενος στη δημοτική αρχή του Δημήτρη Κοτσάκη, ο Τάσος Βαβατσικλής σημείωσε δεικτικά ότι «δυστυχώς δεν πρόσφερε τίποτα το αξιόλογο όλα αυτά τα χρόνια. Ότι και να κάνει από εδώ και στο εξής ο δήμαρχος, αποτελούν το κύκνειο άσμα του στο εναπομείναν χρονικό διάστημα ως τις δημοτικές εκλογές».
Σε κάθε περίπτωση, με την δήλωση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο Τάσος Βαβατσικλής θέτει σε νέα βάση τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές εξελίξεις τουλάχιστον σε ότι αφορά στο νέο Δήμο Κομοτηνής και ουσιαστικά τίθεται επικεφαλής μιας νέας πορείας για τον τόπο και τους κατοίκους του.

1 Τα σχόλια σας εδώ!:

Ανώνυμος είπε...

όταν θα μάθουν ότι το ψηφίζετε από την βουλή γράφεται με αι, τότε να κατεβούν στον δήμο για να μας σώσουν κιόλας....που πας ρε καραμήτρο!!!

Διαβάστε στο ιστολόγιο...