Σάββατο, Μαΐου 01, 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Σιναπίδης Στέφανος
Ειδικός Καρδιολόγος
Για το «Διδυμότειχο των αξιών»
http://sinapidistef.blogspot.com

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες του Δήμου Διδυμοτείχου.
Ο άδικος ακρωτηριασμός που προκαλεί το σχέδιο «Καλλικράτης» στον Δήμο Διδυμοτείχου με συνέπεια τα πολλαπλά κοινωνικά κατάγματα στον ιστό της επαρχίας Διδυμοτείχου, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις στους συμπολίτες μας.
Αυτοί που δεν έδρασαν και δεν αντέδρασαν έγκαιρα στην αποτροπή αυτού του γεγονότος έχουν μπεί στο στόχαστρο της πόλης. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και αφορούν κυρίως το υπάρχον πολιτικό δυναμικό της σημερινής δημοτικής αρχής και του επικεφαλή της που περιορίστηκε μόνο σε ακαδημαϊκές συσκέψεις, θεατρινίστικες παραστάσεις, ανούσια ψηφίσματα και ετεροχρονισμένες επιτροπές.
Πρέπει επιτέλους ως πόλη να τελειώνουμε με αυτά τα πρόσωπα που είναι ανίκανα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πόλης μας και των κατοίκων της.
Αυτό που χρειάζεται λοιπόν ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ είναι μία αναδιάταξη των προσώπων που το διοικούν, και να έρθουν στο προσκήνιο φρέσκα πρόσωπα. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι έχουν τον ρόλο τους, μόνο που βρίσκονται προς το παρόν σε λάθος πόστο.
Ο Δήμος Διδ/χου μου είπε πρόσφατα κάποιος συμπολίτης μας, μοιάζει με ένα Νοσοκομείο που έχει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει και να θεραπεύσει ασθενείς, γιατί το κατώτερο τεχνικό προσωπικό παίρνει αποφάσεις και «χειρουργεί», οι «νοσοκόμοι» ασχολούνται με τεχνικά έργα και οι «ιατροί» παραγκωνισμένοι στην γωνία ασχολούνται με την «λάντζα».
Αυτό το Νοσοκομείο-δήμος γίνεται έτσι επικίνδυνο για τους πολίτες γιατί αδυνατεί να θεραπεύσει τις «ασθένειες» της πόλης του Διδυμοτείχου και αδυνατεί να του δώσει αναπτυξιακή προοπτική.
Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, δηλ. ο σημερινός δημοτικός κυβερνητικός τομέας αποδεικνύεται γραφειοκρατικός, ανεπαρκής σε δομή και δράση, είναι συγκεντρωτικός, δύσκαμπτος χωρίς δημιουργική δραστηριότητα, αδαής στις σύγχρονες μεθόδους εργασίας και διπλωματικής πίεσης προς την κεντρική εξουσία, ανίκανος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.
Ενθαρρύνει μόνο τις εξυπηρετήσεις ορισμένων συμφερόντων και ευνοούμενων μικροομάδων εμποδίζοντας την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και του ζωτικού της χώρου.
Συν της άλλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και ο Δήμαρχος ως ηγέτης απουσιάζουν παντελώς από τα δύσκολα. Δεν μπαίνουν ποτέ μπροστά, δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δεν είναι επί των επάλξεων, δεν δίνουν το παράδειγμα, δεν λύνουν προβλήματα και δεν διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις κρίσεις της πόλης πράγμα που φάνηκε από την ανικανότητα τους να κρατήσουν αλώβητη την Επαρχία Διδυμοτείχου από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Ιδίως σε αυτόν τον τομέα της επίλυσης των δύσκολων προβλημάτων και της συλλογικής εξυπηρέτησης των πολιτών απέτυχαν κατά γενική ομολογία, εκ των πραγμάτων.
Ο ίδιος ο δήμαρχος παρόλο το 48% που πήρε στις εκλογές του 2006, παραμένει βαθιά ηττημένος σε περιβάλλον νίκης. Προτιμά να είναι ευχάριστος με όλους και όχι χρήσιμος για την πόλη.
Απεδείχθη ότι ήρθε να κυβερνήσει το πλοίο του Διδυμοτείχου δίχως πυξίδα, δίχως πρόγραμμα και με μία ομάδα παλαιάς κοπής πολιτευτών εκ μεταγραφής οι περισσότεροι, που αδημονούσαν να πάρουν σειρά για την απόλαυση των ηδονών της εξουσίας.
Αυτοί οι σημερινοί κάτοχοι της εξουσίας δεν αποσκοπούν στην ανάπτυξη της πόλης αλλά αποβλέπουν μονάχα στην περιφρούρηση των κεκτημένων τους με κάθε κόστος.
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβερνώσας δημοτικής παράταξης του Δήμου Διδυμοτείχου αυτήν την στιγμή, αγαπητοί συμπολίτες , είναι το μαζικό κίνημα της δυσαρέσκειας των πολιτών, δυσαρέσκεια που μεγεθύνθηκε από την αδυναμία της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης και του επικεφαλή της να σώσει το Διδυμότειχο από τον ακρωτηριασμό που της επιφύλαξε ο «Καλλικράτης».
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων. Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...