Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

Ο «Καλλικράτης» είναι το πρώτο βήμα μιας σύγχρονης διοικητικής αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης

Έχουμε οπωσδήποτε τις επιφυλάξεις μας, έχουμε οπωσδήποτε τους προβληματισμούς μας, αλλά εκείνο που πρέπει να κυριαρχήσει σε κάθε αυτοδιοικητικό, είναι ότι ο «Καλλικράτης» είναι το πρώτο βήμα μιας σύγχρονης διοικητικής αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία θα πάει την πατρίδα μας μπροστά. Στα πλαίσια αυτά, αφουγκραζόμαστε τις φωνές όλων των αυτοδιοικητικών, έχουμε την δυνατότητα συμμετοχής στην έκτακτη σύγκλιση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, και πιστεύω ότι μετά θα μπορούμε να πούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επιτέλους κέρδισε, νίκησε ή υλοποίησε τους στόχους που είχε βάλει εδώ και δεκαετίες!
Το χωροταξικό του «Καλλικράτη», όπως παρουσιάστηκε για την Ροδόπη με ικανοποιεί απόλυτα. Έχω την εντύπωση ότι ελήφθησαν και οι παράμετροι που βάζει το υπουργείο και οι παράμετροι που έβαλε η ΚΕΔΚΕ. Βέβαια υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην περιοχή μας, αλλά δυστυχώς όλοι αγνοούν ότι ο «Καλλικράτης», κουμπώνει στο νέο εκλογικό νόμο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση εντός του έτους. Αν λοιπόν μελετήσετε το νέο εκλογικό νόμο και δείτε ότι σε μια περιοχή όπου θα οριστούν δύο εκλογικές περιφέρειες, καλύτερη πρόταση ήταν η δημιουργία τεσσάρων δήμων. Τώρα, αν τα όρια είναι διαφορετικά απ’ αυτά που ελπίζαμε, που πιστεύαμε ή θέλαμε, παρόλα αυτά έχουμε την δυνατότητα μέχρι να έρθει ο νόμος για ψήφιση στην Βουλή, να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας, να προτείνουμε τις λύσεις που μπορούν να διορθώσουν κάποια προβλήματα.
Ακούστε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσου Βαβατσικλή, για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...