Σάββατο, Απριλίου 17, 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Για το «Διδυμότειχο των αξιών
»


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες του Δήμου Διδυμοτείχου.
Σήμερα 6 μήνες προ των δημοτικών εκλογών και λίγο πριν την ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης» βρισκόμαστε στην καμπή της τοπικής μας ιστορίας, όπου το παλαιό πεθαίνει και το καινούριο ετοιμάζεται τώρα να γεννηθεί.
Η υπάρχουσα δημοτική αρχή, σε λίγους μήνες συμπληρώνει μία οκταετία συνεχούς διακυβέρνησης στο Διδυμότειχο και πιστεύω, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών του Διδυμοτείχου και των χωριών του, πως έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο της. Την προσφορά και την επιτυχία της εν λόγω παράταξης ας την κρίνει η τοπική ιστορία. Εμείς δεν μηδενίζουμε και δεν κατηγορούμε κανέναν και πολύ περισσότερο δεν καταδικάζουμε τις καλές προθέσεις και τα οράματα του σημερινού δημάρχου.
Η πλειονότητα των κατοίκων όμως, κρίνει πως μία οκταετία είναι αρκετή για να ολοκληρώσει ο σημερινός δήμαρχος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του, τον πολιτικό του κύκλο στα τοπικά πράγματα.
Καιρός είναι να υπάρξει ανανέωση προσώπων ,δημάρχου και δημοτικών συμβούλων με πρόσωπα νέα, άφθαρτα, γεμάτα ζωντάνια, φρεσκάδα ,όρεξη, αγωνιστικότητα και διάθεση προσφοράς και προπαντός από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Η πρόταση μας αφορά το γεγονός πως στην παράταξη που «ζυμώνεται» για να κατεβεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010, θα πρέπει να συμμετέχουν πολίτες από όλα τα κόμματα και από όλους τους χώρους ανεξαιρέτως.
Οι παραπάνω συμπολίτες μας όμως, θα χρησιμοποιούν την οποιαδήποτε κομματική τους τοποθέτηση και τις προσβάσεις τους στα κέντρα εξουσίας για το καλό της πόλης μας.
Πρέπει να γίνει η σημαία μας και στο Διδυμότειχο, αυτό που γίνεται κατά κόρον σε άλλες πόλεις δηλ. η ενοποίηση όλων σαν μία γροθιά για την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης ανεξαρτήτως χρώματος και κομματικής ταυτότητας, που οδηγεί τελικά στην ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος.
«Δεν μας ενδιαφέρει αν μία γάτα είναι πράσινη, κόκκινη ή μπλε. Αρκεί να τρώει ποντίκια για χάρη του Διδυμοτείχου».
Ας ξεκινήσουμε με μία αρχική παραδοχή ένα στοιχειώδες αξίωμα . Ο κάθε δήμος και επομένως και ο δικός μας, που θα προκύψει οσονούπω με την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπάρχει για να εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως κόμματος και τοποθέτησης.
Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να κινείται εντός τριών βασικών αξόνων δράσης:
α) να φροντίζει για την ποιότητα ζωής των δημοτών της, δηλ. για τα ζητήματα της καθημερινότητας μας (ύδρευση, αποχέτευση, πράσινο, αναψυχή, μαζική άθληση κ.ά.),
β) να προωθεί την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, διεκδικώντας πόρους από κάθε διαθέσιμη πηγή, και
γ) να πολιτεύεται σεβόμενη τα χρήματα μας και τις αρχές της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης.
Μέχρι τώρα όμως οι νυν όπως και πολλοί πρώην δημοτικοί παράγοντες-σύμβουλοι του Διδυμοτείχου αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, πρόχειροι, αυταρχικοί και πάρα πολλοί από αυτούς αλαζονικοί, με νοοτροπία φεουδάρχη που θύμιζε τις εποχές του μεσαίωνα.
Δεν μπορούν να οργανώσουν, να δουλέψουν συλλογικά, να παράγουν χρήσιμη πολιτική για τον τόπο, να εκμεταλλευθούν εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, να σταθούν στις σύγχρονες συνθήκες και εξελίξεις. Έχουν οδηγήσει την πόλη σε τέλμα μαρασμού και στον πολιτικό αυτισμό.
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Κάποιος συμπολίτης μας μου είπε προ ημερών, μία μεγάλη αλήθεια, γιατί τις μεγάλες αλήθειες τις λένε απλοί άνθρωποι
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων. Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...