Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009

Τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων για τον δημοτικό έλεγχο

Ακούστε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της «Νέας Πορείας» Γιώργου Πετρίδη, Γιώργου Μανανά και Βασίλη Κυπριανίδη για τον δημοτικό έλεγχο του Δήμου Κομοτηνής. Οι σύμβουλοι πήραν τον λόγο και έθεσαν ορισμένα θέματα που αφορούσαν την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης του Αλάν Κουγιού, το νέο εσωτερικό οργανισμό του Δήμου που δεν έχει μπει σε ισχύ, την λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, του ΧΥΤΥ, τους μπαζότοπους, ενώ επίστησαν την προσοχή του δήμαρχο για σκάνδαλα που ακούγονται στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής.
Ακούστε τις τοποθετήσεις τους

Τίποτα ουσιαστικό και εποικοδομητικό από την δημοτική αρχή

Για μια ακόμη φορά, κατά την συζήτηση του δημοτικού ελέγχου, η Νέα Πορεία επιβεβαιώνεται. Η δημοτική αρχή μίζερη, επανέλαβε τα όσα έκανε κατά καιρούς. Τίποτα το ουσιαστικό, τίποτα εποικοδομητικό στις όποιες παρατηρήσεις και καταγγελίες κατατέθηκαν. Βέβαια ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν θέλουμε να είναι καταγγελτικός, αλλά με τα όσα συμβαίνουν, παρατηρούμε και μας καταγγέλλουν οι συμπολίτες μας, εμείς θα κάνουμε ακόμη πιο πολύ ισχυρή αντιπολίτευση. Ξεκινώντας μάλιστα ενόψει της συζήτησης του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού του 2010 και του απολογισμού του 2009.

Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Τάσου Βαβατσικλή κατά την συζήτηση του δημοτικού ελέγχου

Ο δημοτικός έλεγχος προβλέπεται από το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα και πιο συγκεκριμένα από το 2006. Στον δήμο μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Έδινε την δυνατότητα κάθε τρίμηνο η αντιπολίτευση να ελέγχει τις πράξεις και τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής και να ενημερώνεται ο δημότης πλέρια, πάνω σ’ όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Η στάση όμως της δημοτικής αρχής και του δημάρχου να απαξιώσει το θεσμό γίνεται εμφανής με την απαξίωση των ερωτήσεων που καταθέτει η αντιπολίτευση. Έτσι κατά την διάρκεια του δημοτικού ελέγχου για άλλα θέματα ομιλούμε εμείς, γι’ άλλα απαντά η δημοτική αρχή αν δεν σιωπά. Μια συζήτηση ενός θέματος που έπρεπε να προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των δημοτικών συμβούλων και όλων των δημοτών γίνεται μονόλογος της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια απαξίωσης της, με τη σιωπή της διοίκησης.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας, αλλά και ο εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει επακριβώς που γίνονται οι συνεδριάσεις τους. Όλως παράνομα και χωρίς να υπάρχει βάσιμος λόγος γίνεται η μεταφορά των συνεδριάσεων του, από το φυσικό χώρο που δεν εξυπηρετεί αυτό καθ’ αυτό, ούτε τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε (προπαντός) τους δημότες. Η «Νέα Πορεία» δεσμεύεται (ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία) το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει στο χώρο του δημοτικού μεγάρου και να καταλογισθεί η δαπάνη μετατροπής του παλιού χώρου στην δημοτική αρχή.
Κυνοκομείο
Παντελής εγκατάλειψη. Άλλα προβλέπει ο Νόμος, άλλα εφαρμόζονται. Ζώα θανατώνονται χωρίς λόγο, ζώα φυλλάσονται σε χώρους που προκαλούν τον τραυματισμό τους, την μετάδοση νοσημάτων, ακόμη και την θανάτωση τους. Αγνοείται παντελώς η άποψη και η συμμετοχή στην λειτουργία του κυνοκομείου της Φιλοζωικής Εταιρίας της πόλης μας. Ελλιπή ως ανύπαρκτη η παροχή φαρμάκων και τροφών.
Μουσείο Καραθεοδωρή
Γιατί δεν γίνεται η διαδικασία από το Υπουργείο Πολιτισμού της αναγνώρισης του Μουσείου. Με ποια προσόντα διορίζεται ο υπεύθυνος – αρμόδιος λειτουργίας του. Και επιτέλους πόσο κόστισαν τα εγκαίνια του.
Δάνεια
Η δανειοδότηση συναντά προβλήματα. Πέρα από την υπερχρέωση του δήμου γεννούνται προβλήματα καταλογισμού. Η πίεση προς τον Περιφερειάρχη για υπογραφή (η οποία καρποφόρησε) δεν καλύπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ανώνυμες Εταιρίες
Η διαδικασία της δημιουργίας τους και η έμμεση χρηματοδότηση τους με την ανάθεση εργολαβιών είναι παράνομη. Μπορεί να κομπορημονείτε ότι πρώτοι εσείς προβήκατε στη δημιουργία τέτοιου είδους επιχειρήσεων, αλλά πολλές από τις πρωτοβουλίες τους είναι στον αέρα.
Κερκίδες Δημοτικού Σταδίου
Η νέα κερκίδα έχει άδεια κατασκευής από την αρμόδια υπηρεσία; Ποιας χωρητικότητας είναι; Και σε σύγκριση μ’ αυτήν που κατασκευάσατε με ανάθεση (ως θέμα κατεπείγον και με έκπτωση 1%), γιατί το κόστος της είναι μικρότερο (σε σύγκριση πάντα). Υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικίαση των καταστημάτων ή τελικά θα δοθούν για την στέγαση αθλητικών ή πολιτιστικών συλλόγων; Γιατί δεν τέλειωσαν τα έργα διαμόρφωσης της παλιάς κερκίδας;
Stage
Αν και δεν πιστεύω να πάρουμε απάντηση για τον αριθμό των προσληφθέντων, τι θα γίνει μ’ αυτούς που προσελήφθηκαν, 45 στον αριθμό, παραμονές των εθνικών εκλογών. Θ’ απολυθούν (όπως αποφάσισε η κυβέρνηση) και ποιος θα τους πληρώσει για το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν; Ποια τα κριτήρια πρόσληψη τους;
Καθαριότητα
Η Κομοτηνή και οι οικισμοί της στο θέμα της καθαριότητας, είναι παράδειγμα προς αποφυγή! Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για την βελτίωση της εικόνας της πόλης και των οικισμών;
Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο
Ο κ. Τσαλικίδης, σε συζήτηση κατά τον δημοτικό έλεγχο, την άνοιξη του 2008 και για το ίδιο θέμα, εξήγγειλε ότι μέχρι το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους το θέμα θα έχει λήξει! Τώρα είναι Οκτώβριος του 2009, αυτό μόνο τα λέει όλα.
Προσλήψεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις
Οι φήμες οργιάζουν. Οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις έφθασαν, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε νούμερο με τρία ψηφία και μάλιστα έχουν στελεχωθεί με πρόσωπα που κατάγονται από άλλους νομούς.
Σύμβουλοι επικοινωνίας
Πότε θα τον γνωρίσουμε; Πότε θα πληροφορηθούμε τη μορφή σύμβασης του, τις υπηρεσίες που προσφέρει (αυτός και οι συνεργάτες του) και το ύψος της αμοιβής τους;
Ημιαυτόνομη στέγη ευπαθών ομάδων – στέγη σίτισης απόρων – Πολυκατοικία οδού Μάρκου Μπότσαρη
Γιατί δεν λειτουργούν τα δύο πρώτα; Γιατί δεν ανακαλείται η απόφαση χρηματοδότησης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για την λειτουργία της πολυκατοικίας της οδού Μάρκου Μπότσαρη; Γιατί δεν ξεκινά η διαδικασία επαναπαραχώρησής της;
Οικισμοί
Γιατί οι οικισμοί, τρία χρόνια τώρα, αντιμετωπίζουν μια συμπεριφορά κι ένα πρόγραμμα εγκατάλειψης, που κι αυτή η αγροτική οδοποιία, όποτε κι αν γίνεται, αποτελεί πολυτέλεια, στην προσπάθεια ανάπτυξης τους; Παράλληλα παρατηρείται μια απαξίωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων. Οι μικρές (γιατί μεγάλες δεν υπάρχουν) παρεμβάσεις γίνονται εν αγνοία τους!

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε εκατοντάδες λάθη και παραλήψεις, που όχι μόνο δεν συνάδουν με τις προεκλογικές υποσχέσεις σας και το ανύπαρκτο πρόγραμμα σας, αλλά που δημιουργούν και άπειρα προβλήματα στην πόλη, τους οικισμούς και τους δημότες. Φοβάμαι ότι δεν θα τύχουμε της ανάλογης προσοχής ή της ανάλογης ευαισθησίας από μέρους σας, αν και η στάση σας τρία χρόνια μετά την κατάληψη της δημοτικής αρχής, από εδώ και πέρα δεν θα τυγχάνει καμιάς συγκάλυψης ούτε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ούτε από τον μέντορα σας Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Γι’ αυτό για να αποκτήσετε την όποια πολιτική αναγνώριση, εδώ και τώρα, όλα στο φως, όλα με διαφάνεια και προπαντός, η αγάπη σας για την πόλη και την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι πραγματική.

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

Σιναπίδης Στέφανος

Στις 19 Νοεμβρίου 2009 θα γίνει η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου στην πόλη του Διδυμοτείχου. Το πλαίσιο της υποδοχής περιλαμβάνει την άφιξη του μητροπολίτη στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου και στην συνέχεια την μεταφορά του εν είδει πομπής στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας.
Το πλαίσιο αυτό όμως, δεν θυμίζει σε τίποτα την διαδικασία ενθρόνισης που εφαρμοζόταν εδώ και αιώνες στην ιστορική μητρόπολη του Διδυμοτείχου. Αντίθετα σχεδιάστηκε μία τελετή προσαρμοσμένη στην σύγχρονη εποχή που διαγράφει με μιας όλη την μεγαλοπρέπεια και τον βυζαντινισμό των ενθρονίσεων παλιότερων μητροπολιτών του Διδυμοτείχου.
Επίσης το πλαίσιο αυτό καταργεί σε συμβολικό επίπεδο την ιστορικότητα και την συνέχεια της μητροπόλεως του Διδυμοτείχου που είναι από τις παλαιότερες μητροπόλεις της Ελλάδας και κουβαλά ένα τεράστιο ιστορικό και θρησκευτικό φορτίο ανά τους αιώνες στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.
Παραγνωρίζεται τελείως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αθανασίου μέσα στο Κάστρο της πόλης, που είναι το σημείο αναφοράς και ενθρονίσεων δεκάδων μητροπολιτών του Διδυμοτείχου που έπαιξαν σε δύσκολες εποχές σημαντικό εθνικό έργο.
Ο φυσικός χώρος του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αθανασίου και το γειτονικό μητροπολιτικό μέγαρο μέσα στον χώρο του Κάστρου αποτέλεσε για όλους τους μητροπολίτες εδώ και μία χιλιετία, την κιβωτό διαφύλαξης της ορθοδοξίας και τον φάρο που εξέπεμπε το φως της ορθοδοξίας στην πολυπολιτισμική γειτονιά μας ανά τους αιώνες.
Από αυτόν τον χώρο ξεκίνησε ο πατριάρχης Κων /πόλεως Ιωάννης Ι΄ Καματηρός ο ενσαρκωτής του πνεύματος της αντίστασης εναντίον των Φράγκων Σταυροφόρων και Βουλγάρων το1204, όταν απομακρύνθηκε δια της βίας από τον πατριαρχικό του θρόνο. Επίσης από εδώ δρούσε ο αγιοποιημένος από την Εκκλησία, Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ιλαρίων. Ο χαρισματικός αυτός άνδρας χειροτονήθηκε σε ηλικία 60 ετών, μάλλον το 1341, αμέσως πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Στις ξεχωριστές φυσιογνωμίες του 19ου αιώνα αναμφισβήτητα εντάσσεται ο Διονύσιος, μητροπολίτης Διδυμοτείχου κατά το 1868-1873 ο οποίος έφθασε στη συνέχεια μέχρι τον Πατριαρχικό θρόνο.
Από εδώ ο μητροπολίτης Φιλάρετος Βαφείδης αντιστάθηκε στον εκβουλγαρισμό της πόλης το 1917. Από τον χώρο του Κάστρου και από τον μητροπολιτικό ναό έβγαινε με το μόνιππο τα βράδια ο μητροπολίτης Ιωακείμ Σιγάλας το 1941 κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής και υποστήριζε το ελληνικό στοιχείο.
Εδώ είναι θαμμένοι μία σειρά μητροπολιτών οι οποίοι απεβίωσαν στο Διδυμότειχο και θάφτηκαν στο Μητροπολιτικό ναό όπως ο Μελέτιος, πρώην Βελεγράδων (1815), ο Βησσαρίων (1/1/1847),ο Μελέτιος ο Βυζάντιος (1849), ο Μελέτιος, πρώην Σόφιας ο Σίφνιος (1/6/1860),ο Κωνσταντίνος Βαφείδης (1899), και πιθανώς ο Παΐσιος (11/1803).
Όλοι αυτοί και άλλοι 60 μητροπολίτες εδώ και μία χιλιετία ενθρονίζονται και δρούν μέσα από το κάστρο του Διδυμοτείχου-κιβωτό της τοπικής Ορθοδοξίας, μέσα από τον μητροπολιτικό ναό και το μητροπολιτικό μέγαρο. Θα είναι λάθος αυτό το χιλιόχρονο δυναμικό φορτίο μνήμης να αποδυναμωθεί έστω και μέσα από μία τελετή ενθρόνισης όπου δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι παραπάνω χώροι μέσα στο Κάστρο.
Πρέπει να αναφερθεί πως τόσο ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αθανασίου όσο και το μητροπολιτικό μέγαρο μέσα στο Κάστρο είναι χτισμένα στα ερείπια των αντίστοιχων βυζαντινών όπου έλαβαν χώρα οι ενθρονίσεις όλων των μητροπολιτών.
Να αναφέρουμε πως εδώ και αιώνες η υποδοχή των νέων μητροπολιτών από τον λαό, γινόταν μετά τον διάπλου του Ερυθροποτάμου και στην συνέχεια με πομπή κλήρος και λαός κατευθυνόταν όλοι δια μέσου των Καλέπορτων μέσα στο Κάστρο και τον μητροπολιτικό Ναό.
Σε αντιδιαστολή και αντίφαση με την χιλιόχρονη και πλέον ιστορία των ενθρονίσεων των μητροπολιτών στο Διδυμότειχο, επιλέγεται επιπόλαια εν έτει 2009,ο χώρος της κεντρικής πλατείας όπου δεσπόζει το Μεγάλο Ισλαμικό Τέμενος κάτω από την σκιά του οποίου θα γίνει η υποδοχή του ιεράρχη.
Είναι τουλάχιστον ακαλαίσθητο και άκομψο ο τοπικός επικεφαλής της ορθόδοξου πίστεως να εμφανιστεί στην παρθενική του εμφάνιση στο Διδυμότειχο κάτω από την σκιά του τοπικού ισλαμικού συμβόλου πίστεως ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή.
Ο χώρος που κουβαλά ιστορικές και θρησκευτικές μνήμες αιώνων στο Διδυμότειχο και φυσικός χώρος για την ενθρόνιση του μητροπολίτη είναι ο μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αθανασίου όπου έγιναν στέψεις αυτοκρατόρων και ενθρονίσεις μητροπολιτών και όχι η νεόχτιστη εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας.
Όπως επίσης και στο πολυπολιτισμικό Διδυμότειχο από παλαιόθεν ο χώρος του Κάστρου είναι το κέντρο του ορθόδοξου ελληνισμού, και όχι η κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το Τέμενος του Βαγιαζήτ που ήταν το θρησκευτικό κέντρο των μουσουλμάνων, όπως αντίστοιχα ο χώρος της παλιάς Συναγωγής ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Εβραίων.
Θα πεί βέβαια κάποιος ότι δεν ενδιαφέρει κανένα απλό πολίτη στην σημερινή εποχή της κρίσης το 2009 πώς και πού θα γίνει η ενθρόνιση του δεσπότη στο Διδυμότειχο.
Από την άλλη όμως, είναι μία ευκαιρία για το παραμελημένο και ξεχασμένο Διδυμότειχο από την πολιτεία, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, η ενθρόνιση του μητροπολίτη Δαμασκηνού με το πλήθος των επισήμων και του Αρχιεπισκόπου που θα παραστούν, να αποτελέσει την δυνατότητα προβολής και ανάδειξης του Κάστρου του Διδυμοτείχου και των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της πόλης.
Είναι τουλάχιστον άκομψο έως ντροπή να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων το ιστορικό και θρησκευτικό φορτίο μίας βυζαντινής πρωτεύουσας και να προτιμούμε νεωτερίστικες διαδικασίες που στην ουσία δεν αναδεικνύουν την συνέχεια της πίστης μας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Όπως η αρχαία Ολυμπία αποτελεί για όλους μας τον φυσικό χώρο όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και όχι κάποιο σύγχρονο και άνετο στάδιο, γιατί ακριβώς αυτός ο τόπος, έστω και χωρίς ανέσεις, με τις μνήμες που κουβαλά συνδέει το παρελθόν με το μέλλον, έτσι αντίστοιχα πρέπει να γίνει και στο Διδυμότειχο με την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη μας, επιλέγοντας το χώρο και την διαδικασία που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον της πόλης και της περιοχής μας, της Θράκης.
Η σωστή τελετή θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα των αντίστοιχων ενθρονίσεων σε παλιότερες εποχές και να θυμίζει κάτι από την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Μεγαλοπρέπεια κατ ¨ανάγκη, δεν σημαίνει αποκλειστικά υπέρογκα χρηματικά έξοδα και σπατάλες.
Μεγαλοπρέπεια δίνεται σε μία τελετή όταν πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο όπου διαδραματίστηκαν κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας και άφησαν τα χνάρια τους ιστορικές και θρησκευτικές προσωπικότητες.
Αν βαδίσει ο κλήρος και λαός σε μία πομπή στα χνάρια αυτών, μέσα στην παλιά πόλη στο κάστρο (χωρίς αυτοκίνητα και κιτς επισημότητες) θα νιώσουμε όλοι την πραγματική κατάνυξη και μία τρισδιάστατη εκδοχή της ζώσας ιστορίας να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας αλλά και στα μάτια των επισκεπτών, που θα καταλάβουν την βαρύτητα της μητρόπολης του Διδυμοτείχου και τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να παίξει ο σημερινός δεσπότης στην σημερινή εποχή στην δύσκολη περιοχή της Θράκης.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη για την επιτυχία του στην Ισλανδία

Επιστολή προς τον Παραολυμπιονίκη Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, απέστειλε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πορεία» Τάσος Βαβατσικλής, για την μεγάλη επιτυχία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 50 μέτρα ελεύθερο και την κατηγορία S1. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Για μια ακόμη φορά, μας έκανες υπερήφανους κατακτώντας την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, στην μακρινή Ισλανδία. Το μεγαλείο ψυχής σε συνδυασμό με τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια σου, σε οδήγησαν σε μια ακόμη λαμπρή νίκη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η θέληση και η επιμονή υπερνικούν τις οποιεσδήποτε δυσκολίες και οδηγούν στην επιτυχία. Αλέξανδρε σε σένα και τους προπονητές σου ένα μεγάλο ευχαριστώ, η θέληση και το πάθος σας, μας καθήλωσαν!».

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ "ΑΚΡΙΤΕΣ
"


ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.
Ζητούμε να μας ενημερώσετε αν οι αμμοληψίες που γίνονται καθόλο το μήκος του Ερυθροποτάμου της Επαρχίας Διδυμοτείχου καθώς επίσης και από τον χείμαρο του Πρωτοκλησσίου δίπλα στα χωριό, είναι νόμιμες και σύμφωνες με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σιναπίδης Στέφανος Τσαγκούδης Δήμος

Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009

ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ "ΑΚΡΙΤΕΣ
"


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.
Ενόψει της εκλογής του νέου Μητροπολίτη για την Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου εκφράζει την επιθυμία του όπως ο νέος μητροπολίτης, να είναι ιεράρχης προερχόμενος από την περιοχή την οποία καλείται να ποιμάνει.


ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σιναπίδης Στέφανος Τσαγκούδης Δήμος

Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ

Όταν ο Καραμανλής φαινόταν (στους ΜΥΩΠΕΣ που βλέπουν κοντά, κι όχι σε μας τους πρεσβύωπες μετο ανάποδο... κουσούρι) ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Γιώργος πίστευε στον εαυτότου κι εμείς στο Γιώργο. Ο άνθρωπος, βαθιά δημοκρατικός, έκανε μέχρι και... εκλογές, ώστενα μην έχει δικαίωμα ο κόσμος να λέει ότι θέλει με νταβατζιλίκι να γίνει ντε-και-καλάπρωθυπουργός. Η –κατ’ εμέ– κακώς κείμενη εκλογική αναμέτρηση (αφούτο Κίνημα ΕΙΧΕ ΑΡΧΗΓΟ) τελικά μας έδειξε ότι μερικοί, εκτός από... σκωταριές, λιμπίζονταικαι το Κίνημα.
Τους έχω νέα: ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ!!!
Γιατί ο Γιώργος έμεινε εδώ ακούνητος και σταθερός ΚΑΙ στις αξίες του. ΠΟΤΕ δεν είπε κάτι πουαναιρούσε αυτό που είχε ήδη πει. ΠΟΤΕ δεν έγινε αρεστός στους... εφημεριδοπώλεςεργολάβους, που κάψανε κόσμο στην Ηλεία και στη Χαλκιδική και στην Αττική ξέροντας ότι, ανέρθει ο Γιώργος, η πίτα τους θα γίνει τόσο... τοσοδούλα, όσο δεν την έχουν ματαδεί. Μόνονόταν κάνανε πέρα οι... εσωκομματικοί μας Μπούληδες, μόνον τότε αλλάξανε τροπάριο οιεφημεριδοπώλες, μπας και -τελικά- αντί για 10 μπουκιές ο Μουστάκιας τους κόψει 2. Well...
ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ τους έχω νέα: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΚΑΙ... ΑΝΟΡΕΞΙΚΟΣ - ΡΕΚΟΡΧΑΜΗΛΩΝ... ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΤΟ... ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ!!!
Ο Μουστάκιας πήρε το Κίνημα από το χέρι και του έδωσε νέα πνοή. Το έκανε να ξεπεράσει εαυτόν.Το ανέστησε, πιο αποτελεσματικά απ’ ότι ο Χριστός το Λάζαρο (sorry Jesus)! Το πήρεκουρασμένο, του ‘δωσε μια κλωτσιά στα πισινά και... VOILA! Tο ‘κανεΠΕΡΔΙΚΙ!!! Μάααγος είναι ο άνθρωπος...
Και να σκεφτούν μερικοί ότι... ΔΕΝ τον ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές. Τις οποίεςπρος στιγμήν θεώρησηα ότι ΚΑΚΩΣ προκήρυξε, αλλά, τελικά... ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ!Εκτός, λοιπόν, από Μάααγος, είναι και Προφήτης (ξανα-sorry Jesus)!
ΑΞΙΟΣ! Θα είναι περήφανος ο μπαμπάς του εκεί που είναι. Κι αν μερικοί εσωκομματικοίΜπούληδες δεν είναι περήφανοι, μπορούν να... παραιτηθούν, για λόγους της ίδιαςευθιξίας, που τόσο πολύ αναμασάνε οι ίδιοι. Εμάς δεν μας κάνουν ούτε κρύο, ούτε ζέστη.Γιατί, παρά τον... όγκο τους, είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ για να μας κάνουν ζημιά. Με καμμιά...Παπαρήγα, ίσως τα καταφέρουν. Απέναντι στο Γιώργο δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ούτε όταναυτός τους έδωσε τη μπάλα για να δει μέχρι που φτάνει ο «τσαμπουκάς» τους. Και δεν τους τηνξαναδίνει. Κι ΕΜΕΙΣ δεν θα τους αφήσουμε να την πάρουν, μπορούν – δε μπορούν.
Να τους θυμίσω ότι ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΙΩΣΗΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ Ο... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΘΑ... ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΕ 4 ΤΕΡΜΕΝΑ!!! Υπομονή και, γιανα μην ξεχνιόμαστε... ΚΑΛΗ ΔΙΑΙΤΑ! (Γιατί τα έδρανα του ΛΑ.Ο.Σ. δεν περισσεύουν, για νακάθεστε σε... 2 ο καθένας).
Όσον αφορά την επόμενη μέρα: ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ?
Ίσως κάποιοι να έχουν, αλλά δικαιολογούνται: ούτε μάααγοι είναι, ούτε προφήτες.
ΤΥΧΕΡΟΙ είναι, που συμμετέχουν στο μυστήριο, κρατώντας τη λαμπάδα. Όπως όλοι μας!
Γιατί, στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν και χειρότερα...

Διαβάστε στο ιστολόγιο...