Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009

Τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Τάσου Βαβατσικλή κατά την συζήτηση του δημοτικού ελέγχου

Ο δημοτικός έλεγχος προβλέπεται από το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα και πιο συγκεκριμένα από το 2006. Στον δήμο μας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Έδινε την δυνατότητα κάθε τρίμηνο η αντιπολίτευση να ελέγχει τις πράξεις και τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής και να ενημερώνεται ο δημότης πλέρια, πάνω σ’ όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Η στάση όμως της δημοτικής αρχής και του δημάρχου να απαξιώσει το θεσμό γίνεται εμφανής με την απαξίωση των ερωτήσεων που καταθέτει η αντιπολίτευση. Έτσι κατά την διάρκεια του δημοτικού ελέγχου για άλλα θέματα ομιλούμε εμείς, γι’ άλλα απαντά η δημοτική αρχή αν δεν σιωπά. Μια συζήτηση ενός θέματος που έπρεπε να προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των δημοτικών συμβούλων και όλων των δημοτών γίνεται μονόλογος της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια απαξίωσης της, με τη σιωπή της διοίκησης.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας, αλλά και ο εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει επακριβώς που γίνονται οι συνεδριάσεις τους. Όλως παράνομα και χωρίς να υπάρχει βάσιμος λόγος γίνεται η μεταφορά των συνεδριάσεων του, από το φυσικό χώρο που δεν εξυπηρετεί αυτό καθ’ αυτό, ούτε τους δημοτικούς συμβούλους, ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε (προπαντός) τους δημότες. Η «Νέα Πορεία» δεσμεύεται (ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία) το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει στο χώρο του δημοτικού μεγάρου και να καταλογισθεί η δαπάνη μετατροπής του παλιού χώρου στην δημοτική αρχή.
Κυνοκομείο
Παντελής εγκατάλειψη. Άλλα προβλέπει ο Νόμος, άλλα εφαρμόζονται. Ζώα θανατώνονται χωρίς λόγο, ζώα φυλλάσονται σε χώρους που προκαλούν τον τραυματισμό τους, την μετάδοση νοσημάτων, ακόμη και την θανάτωση τους. Αγνοείται παντελώς η άποψη και η συμμετοχή στην λειτουργία του κυνοκομείου της Φιλοζωικής Εταιρίας της πόλης μας. Ελλιπή ως ανύπαρκτη η παροχή φαρμάκων και τροφών.
Μουσείο Καραθεοδωρή
Γιατί δεν γίνεται η διαδικασία από το Υπουργείο Πολιτισμού της αναγνώρισης του Μουσείου. Με ποια προσόντα διορίζεται ο υπεύθυνος – αρμόδιος λειτουργίας του. Και επιτέλους πόσο κόστισαν τα εγκαίνια του.
Δάνεια
Η δανειοδότηση συναντά προβλήματα. Πέρα από την υπερχρέωση του δήμου γεννούνται προβλήματα καταλογισμού. Η πίεση προς τον Περιφερειάρχη για υπογραφή (η οποία καρποφόρησε) δεν καλύπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ανώνυμες Εταιρίες
Η διαδικασία της δημιουργίας τους και η έμμεση χρηματοδότηση τους με την ανάθεση εργολαβιών είναι παράνομη. Μπορεί να κομπορημονείτε ότι πρώτοι εσείς προβήκατε στη δημιουργία τέτοιου είδους επιχειρήσεων, αλλά πολλές από τις πρωτοβουλίες τους είναι στον αέρα.
Κερκίδες Δημοτικού Σταδίου
Η νέα κερκίδα έχει άδεια κατασκευής από την αρμόδια υπηρεσία; Ποιας χωρητικότητας είναι; Και σε σύγκριση μ’ αυτήν που κατασκευάσατε με ανάθεση (ως θέμα κατεπείγον και με έκπτωση 1%), γιατί το κόστος της είναι μικρότερο (σε σύγκριση πάντα). Υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικίαση των καταστημάτων ή τελικά θα δοθούν για την στέγαση αθλητικών ή πολιτιστικών συλλόγων; Γιατί δεν τέλειωσαν τα έργα διαμόρφωσης της παλιάς κερκίδας;
Stage
Αν και δεν πιστεύω να πάρουμε απάντηση για τον αριθμό των προσληφθέντων, τι θα γίνει μ’ αυτούς που προσελήφθηκαν, 45 στον αριθμό, παραμονές των εθνικών εκλογών. Θ’ απολυθούν (όπως αποφάσισε η κυβέρνηση) και ποιος θα τους πληρώσει για το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν; Ποια τα κριτήρια πρόσληψη τους;
Καθαριότητα
Η Κομοτηνή και οι οικισμοί της στο θέμα της καθαριότητας, είναι παράδειγμα προς αποφυγή! Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για την βελτίωση της εικόνας της πόλης και των οικισμών;
Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο
Ο κ. Τσαλικίδης, σε συζήτηση κατά τον δημοτικό έλεγχο, την άνοιξη του 2008 και για το ίδιο θέμα, εξήγγειλε ότι μέχρι το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους το θέμα θα έχει λήξει! Τώρα είναι Οκτώβριος του 2009, αυτό μόνο τα λέει όλα.
Προσλήψεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις
Οι φήμες οργιάζουν. Οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις έφθασαν, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε νούμερο με τρία ψηφία και μάλιστα έχουν στελεχωθεί με πρόσωπα που κατάγονται από άλλους νομούς.
Σύμβουλοι επικοινωνίας
Πότε θα τον γνωρίσουμε; Πότε θα πληροφορηθούμε τη μορφή σύμβασης του, τις υπηρεσίες που προσφέρει (αυτός και οι συνεργάτες του) και το ύψος της αμοιβής τους;
Ημιαυτόνομη στέγη ευπαθών ομάδων – στέγη σίτισης απόρων – Πολυκατοικία οδού Μάρκου Μπότσαρη
Γιατί δεν λειτουργούν τα δύο πρώτα; Γιατί δεν ανακαλείται η απόφαση χρηματοδότησης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για την λειτουργία της πολυκατοικίας της οδού Μάρκου Μπότσαρη; Γιατί δεν ξεκινά η διαδικασία επαναπαραχώρησής της;
Οικισμοί
Γιατί οι οικισμοί, τρία χρόνια τώρα, αντιμετωπίζουν μια συμπεριφορά κι ένα πρόγραμμα εγκατάλειψης, που κι αυτή η αγροτική οδοποιία, όποτε κι αν γίνεται, αποτελεί πολυτέλεια, στην προσπάθεια ανάπτυξης τους; Παράλληλα παρατηρείται μια απαξίωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων. Οι μικρές (γιατί μεγάλες δεν υπάρχουν) παρεμβάσεις γίνονται εν αγνοία τους!

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε εκατοντάδες λάθη και παραλήψεις, που όχι μόνο δεν συνάδουν με τις προεκλογικές υποσχέσεις σας και το ανύπαρκτο πρόγραμμα σας, αλλά που δημιουργούν και άπειρα προβλήματα στην πόλη, τους οικισμούς και τους δημότες. Φοβάμαι ότι δεν θα τύχουμε της ανάλογης προσοχής ή της ανάλογης ευαισθησίας από μέρους σας, αν και η στάση σας τρία χρόνια μετά την κατάληψη της δημοτικής αρχής, από εδώ και πέρα δεν θα τυγχάνει καμιάς συγκάλυψης ούτε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ούτε από τον μέντορα σας Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Γι’ αυτό για να αποκτήσετε την όποια πολιτική αναγνώριση, εδώ και τώρα, όλα στο φως, όλα με διαφάνεια και προπαντός, η αγάπη σας για την πόλη και την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι πραγματική.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...