Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, Τάσου Βαβατσικλή, μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Κύλησε πολύ ομαλά το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτά για τα οποία δίνεται η δυνατότητα να αναδιπλωθεί η δημοτική αρχή και να παράγει κάποιο έργο και όπως διαπιστώσατε, η αντιπολίτευση δεν είχε καμία πρόθεση ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Πλην όμως προκαταλαμβάνεται από αποφάσεις, όπως οι προσλήψεις των 45 εργαζομένων με συμβάσεις έργου, χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία που να πακιδεύει την αξιοποίηση του καλύτερου εργατικού δυναμικού της πόλης μας, χωρίς ακόμη να δίνεται η δυνατότητα στον κάθε πιθανό και μελλοντικό εργαζόμενο να προσληφθεί στον Δήμο.
Έχω την πεποίθηση ότι ανειλημμένες υποχρεώσεις της πλειοψηφούσας παράταξης που εκπορέουν από τις δημοτικές εκλογές του 2006 υλοποιούνται κατά τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Χωρίς καμιά διαφάνεια, θα προσληφθούν 45 εργαζόμενοι, είτε πρόκειται για ΠΕ είτε για ΔΕ, είτε για τεχνικούς, επικαλούμενοι μια δυσλειτουργία της δημοτικής αρχής. Θα μπορούσαν κάλλιστα, μιας και την προηγούμενη χρονιά συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού του Δήμου, στο οποίο έχουν υποβληθεί προτάσεις απ’ όλες τις παρατάξεις, να ερχόταν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ψηφιζόταν και με βάση τον νέο εσωτερικό κανονισμό και τις θέσεις που δημιουργούσε, να γινόταν οι ανάλογες προκηρύξεις για την πρόσληψη και την κάλυψη όσων χρειάζονται και είναι απαραίτητοι.
Όσον αφορά το θέμα του δανείου της ΔΕΥΑΚ εξακολουθώ να τονίζω ότι η ΔΕΥΑΚ από σύσταση της το 1988, δεν έχει προβεί ποτέ στην σύναψη δανείου για να καλύψει λειτουργικές δαπάνες. Όσα δάνεια κι αν συνήλθαν στο παρελθόν επί Στογιαννίδη και Παπαδριέλλη, αφορούσαν επενδυτικές δραστηριότητες και όχι λειτουργικά έξοδα. Η σπέκουλα, ότι δήθεν υπάρχουν χρέη και για τα οποία πολλές φορές κατά τον δημοτικό έλεγχο ζητήσαμε να γίνει ξεχωριστή συζήτηση για την ΔΕΥΑΚ, μας δίνει την δυνατότητα και εμάς να ισχυριστούμε και να αποδείξουμε ότι δυστυχώς παρά τις αυξήσεις στο νερό που είναι της τάξης του 50% για ένα μέσο νοικοκυριό, υπάρχει μια διασπάθιση του χρήματος αυξάνοντας τους υπαλλήλους από 89 σε 145. Ζητήσαμε και ζητούμε με αίτηση μας και με την παρέμβαση του εισαγγελέα τον αριθμό των προσλήψεων, τις θέσεις τις οποίες κατέχουν, τον τρόπο με τον οποίο προσελήφθηκαν και το κυριότερο τις αμοιβές όλων αυτών. Γιατί έχουμε τις πληροφορίες ότι επί προεδρίας του κυρίου Τάσου Παράσχου έγιναν σημεία και τέρατα. Με κάποια επιφύλαξη περιμένουμε τις καταστάσεις αυτές. Αλλά και δεν μπορούνε να λένε για διασπάθιση του χρήματος στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ όταν τα έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά την τετραετία 2002-2006 κάλυψαν ένα πολύ μεγάλο φάσμα αναγκών των δημοτών μας και τα οποία λειτουργούν ανταποδοτικά δίνοντας ξανά στην επιχείρηση, με τα τέλη σύνδεσης και λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου ένα ποσό της τάξης του 1,5 με 2 εκατομμύρια ευρώ το έτος.
Ας μας πει η δημοτική αρχή καλύτερα γιατί δεν έκανε παρέμβαση στο να μην πάρει συγκεκριμένος εργολάβος 200.000 ευρώ τόκους υπερημερίας, ας μας πει η δημοτική αρχή γιατί δεν έκανε τις ανάλογες ενέργειες για να μην πληρώνουν τόκους και υπερημερίες σε κάποιους άλλους λογαριασμούς και γενικότερα γι’ αυτά για τα οποία σύντομα θα επιληφθεί ο εισαγγελέας. Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε την δημοτική πολιτική ζωή, θέλουμε όμως να διαφυλάξουμε το κύρος, την προσωπικότητα μας και το έργο το οποίο επιτελέσαμε την προηγούμενη τετραετία. Απ’ την άλλη θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην πλειοψηφούσα παράταξη και στην δημοτική αρχή ότι όπου και όποτε προσπαθήσει να εξαπατήσει τους συνδημότες και το δημοτικό συμβούλιο θα μας βρει μπροστά της.

Ακούστε την συζήτηση του θέματος, που αφορούσε την έγκριση ή μη χορήγησης δανείου της ΔΕΥΑΚ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...