Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2008

ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ BY PROXY (με εκπροσώπηση)

Ο ΥΠΕΧΩΔΕ εξέδωσε… Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων με εστιατόρια, λουτρά, ιατρεία, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια διοίκησης, χώρους στάθμευσης, κλπ. Ως εδώ, καλά. Αλλά οι κατασκηνώσεις προβλέπεται να γίνουν δίπλα στα… καμένα της Πάρνηθας. Και, μάλιστα, για να επιτευχθεί αυτό, τροποποιήθηκε περσινό Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό προστασίας της Περιοχής.
Άλλη διάταξη του ίδιου Διατάγματος προβλέπει την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Κτήματος Τατοΐου, ο οποίος θα αναλάβει την προστασία και συντήρηση του κτήματος. Αλλά, επίσης, θα κατασκευάσει… εστιατόριο, αναψυκτήριο, ιππικό όμιλο και χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων μέσα σ’ αυτό!
Το Διάταγμα του… Χατζηαβάτη βρίσκεται στο ΣτΕ για κύρωση, το οποίο ελπίζω να το επιστρέψει στον ΥΠΕΧΩΔΕ με το ραβασάκι «Ξανασκέψου το και… ξανάρχεσαι»! Ασχέτως όμως τι θα κάνει το ΣτΕ, γίνεται ξεκάθαρο – στον οιονδήποτε με δείκτη νοημοσύνης από μέσο όρο και πάνω – το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ Η, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ (αν και για να πιστέψει κανείς τον τελευταίο χαρακτηρισμό πρέπει να διαθέτει και μια δόση… αφέλειας, εφόσον τα κρούσματα είναι περισσότερα του ενός) που έχουν… καραφλιάσει τη χώρα κι έχουν τσουρουφλίσει καμιά εκατοστή νοματαίους! Γιατί, πριν χρονιάσουν τα μνημόσυνα, άλλος εξαγγέλλει γήπεδα golf κι άλλος… αναψυκτήρια (θα δώκουν κανένα και στο… Μαγγίνα, μπρε?), εκεί που αλλουνού ο μπαμπάς, η μαμά ή ο κανακάρης έγιναν… overcooked shish kabob (ή εξελληνισμένα: «παραψημένο σις κεμπάπ»)!!!
Σε λίγο θα φτάσουμε να ρωτάμε τους υπουργούς μας: «Πως τη θέλετε τη μαμά μου, κύριοι? Καλοψημένη, ή με το αίμα της? Ρίγανη να βάλω? Στο χέρι τηνε θέλετε, ή να τη βάλω σε πιάτο?»
ΗΜΑΡΤΟΝ, δηλαδή! Και το ΒΛΑΚΩΔΕΣΤΕΡΟ της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι τους ψήφισαν κιόλας δαύτους!!! Οι οποίοι είναι μεν άξιοι της τύχης τους, αλλά όχι και της… δικής μας! Να τους… αποσύρουμε, μήπως, μαζί με τα παλιά «γιωταχίδια», ασχέτως με το τι θα προβλέπει τελικά ο νόμος Χατζηδάκη περί απόσυρσης (αν είναι στην κυβέρνηση ώσπου να τον κάνει) ή όχι???
Άντε, καλά παιδιά…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...