Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2008

ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

«Persona no grata» ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για τον Σύλλογο «ΑΚΡΙΤΕΣ» Βορείου Έβρου, με αφορμή το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

Σιναπίδης Στέφανος
Πρόεδρος Συλλόγου Αλληλεγγύης
Πολιτών Βορείου Έβρου
«Ακρίτες»

Casus beli” (αιτία πολέμου), αποτελεί πλέον για τους πολίτες του Διδυμοτείχου η απαράδεκτη πρόσφατη δήλωση- πρόταση του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κου Σιμόπουλου, για την κυριολεκτική «κλοπή» του Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και την μεταφορά του στην Αλεξανδρούπολη.
Την πρόταση αυτή ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες από τον γραπτό Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης, να καταθέσει και επίσημα, ο νυν πρύτανης, κος Σιμόπουλος, στην επόμενη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θράκης, στις 16 Οκτωβρίου, αγνοώντας προκλητικά την καθολική αντίδραση των κατοίκων της πόλης του Διδυμοτείχου, που για δεύτερη χρονιά έχουν αγκαλιάσει με αγάπη το Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής και τους νέους φοιτητές.
Το Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου εδώ και δύο χρόνια, λειτουργεί με πληρότητα 100%, έχοντας καλύψει πλήρως τις προσφερόμενες θέσεις, διαθέτει δε , πλήρεις κτιριακές και επαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές για την εκπαίδευση των φοιτητών του, ενώ στελεχώνεται άμεσα από πλευράς πρακτικής εξάσκησης από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Αυτό το λειτουργικό ίδρυμα ανώτερης εκπαίδευσης που προσφέρει ανάσα και προοπτική για την ανάπτυξη του Κεντρικού Έβρου εποφθαλμιά να «αρπάξει» ο πρύτανης, γράφοντας στα «παλιότερα των υποδημάτων» του, την βούληση των πολιτών του Διδυμοτείχου.
Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου «Ακρίτες» είναι κάθετα αντίθετος σε αυτήν την «βοναπαρτική» συμπεριφορά του πρύτανη και του επιτελείου του, που προσπαθεί να καταστρέψει την λειτουργία ενός περιφερικού Τ.Ε.Ι. με ευοίωνες προοπτικές.
Αντί να προσπαθήσει να επεκτείνει και προς την περιοχή του Κεντρικού Έβρου (Σουφλί-Διδυμότειχο) το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με νέες Σχολές, αντίθετα απεργάζεται την εξόντωση του ήδη υπάρχοντος Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, και ως εκ τούτου και την διαφαινόμενη υποβάθμιση και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
Είναι γνωστό στους υποψιασμένους της περιοχής ο υπόγειος πόλεμος που είχε στηθεί πριν από λίγα χρόνια από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό κατεστημένο του Δ.Π.Θ., για την μη λειτουργία της μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.
Ευτυχώς η μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με την αγωνιστικότητα και την πίεση του οργανωμένου Συλλόγου των Νεφροπαθών και την συμπαράσταση των Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής μας (στους οποίους πρωτοστάτησε και ο Σύλλογος μας, των «Ακριτών»), λειτουργεί στο Διδυμότειχο εξυπηρετώντας έτσι τους συμπολίτες μας, που κάποιοι δυστυχώς τους θεωρούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Κάτι ανάλογο προσπαθούν κάποιοι, για δικά τους συμφέροντα, και σήμερα να επιχειρήσουν με την διαφαινόμενη αρπαγή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδ/χου.
Ανάστατοι οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου και τα πολυάριθμα μέλη του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου, είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στον Πρύτανη κο Σιμόπουλο, αλλά και σε οποιονδήποτε τολμήσει να ζητήσει την μεταφορά του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου παρακάμπτοντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Σε persona no grata ανακηρύσσει η τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου και ο Σύλλογος των Ακριτών Βορείου Έβρου τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. μέχρις ότου ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή πρόταση του για «μετακόμιση» του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδ/χου στην Αλεξανδρούπολη.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...