Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

ΕΞΑΙΡΕΣΗ!

Με τους γαλάζιους χωριατλαμάδες διαστημόβλαχους εισαγγελείς και εφέτες που έχουμε μπλέξει, μάλλον θα πρέπει ν’ αρχίσουμε να ζητάμε… εξαιρέσεις από τις υποθέσεις μας. Όπως κάνουν οι σύλλογοι σε έναν άλλο «τομέα» της δικαιοσύνης (ουσιαστικά) που είναι η διαιτησία: αν δε γουστάρουν το διαιτητή, ζητούν την εξαίρεσή του. Δηλαδή, αν ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ο δικαστής ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (κανείς δεν εξετάζει αν είναι, αφού πρόκειται για τις γυναίκες του Καίσαρα με… παντελόνια) αμερόληπτος, τότε να ζητείται η εξαίρεσή του από την υπόθεση. Θα ήταν απείρως πιο δημοκρατικό (εφόσον βέβαια είχαμε δημοκρατικό πολίτευμα).
Πρακτικά και «διαφανή» πράγματα (μιας κι η λέξη είναι της μοδός): όταν, π.χ., η Τσέκου, πάει να δώσει κατάθεση και δεν της… κάθεται καλά ο ανακριτής, να έχει το δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση ώστε να οριστεί άλλος (ή… παράλλος) με του οποίου το όνομα δεν νοιώθει η ίδια να έχει πρόβλημα. Το «τεκμήριο», άλλωστε, πάει στον κατηγορούμενο. Ναι? Ή μήπως όχι?
Η «κρυμμένη» ερώτηση, ουσιαστικά, είναι: Έχουμε δημοκρατία, ή δεν έχουμε? Εγώ λέω ΟΧΙ, αλλά μερικά «φυντανάκια» διαφωνούν. Ωραία λοιπόν, καλές μου βρούβες: ΒΓΑΛΤΕ ΜΕ ΨΕΥΤΗ!!!

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...