Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Τρομάξτε τους ήδη φοβισμένους δεσμώτες... 26 Ελληνες βουλευτές λένε όχι στο ΓκουανταναμοΤρομάξτε τους ήδη φοβισμένους δεσμώτες
με λόγια και νότες κι οι ατσάλινες πόρτες
ραγίζουν κι οι ταπεινοί τα ουράνια αγγίζουν,
δυο πύρινα μάτια και πύργους γκρεμίζουν.
Πάμε...

Πάμε σαν διψασμένα πουλιά
μέχρι το Γκουαντανάμο
να πάρουμε τη φωτιά...

Με αφορμή την 6η επέτειο από την ημέρα που μεταφέρθηκαν οι πρώτοι κρατούμενοι στο κέντρο κράτησης του Γουαντάναμο, η Διεθνής Αμνηστία Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από βουλευτές από κοινοβούλια σε όλον τον κόσμο να υπογράψουν μια διακήρυξη με συγκεκριμένα αιτήματα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να σταματήσουν οι παράνομες κρατήσεις του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και να κλείσει το κέντρο κράτησης στο Γουαντάναμο. Πάνω από 1.100 βουλευτές από χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Δανία, το Ισραήλ, το Μεξικό και το Μπαχρέιν ανταποκρίθηκαν. Από αυτούς 26 ήταν Έλληνες και δέκα έκαναν δηλώσεις κατά των αυθαίρετων κρατήσεων.

Οι βουλευτές υπέγραψαν τη διακήρυξη της Διεθνούς Αμνηστίας που συνοψίζει τα συγκεκριμένα βήματα που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να σταματήσει τις παράνομες κρατήσεις του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», με πρώτο βήμα το κλείσιμο του στρατοπέδου κράτησης στο Γουαντάναμο.

Οι Έλληνες Βουλευτές που υπέγραψαν τη διακήρυξη είναι:

Νάσος Αλευράς (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Αμοιρίδης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Δαμανάκη (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Θάλεια Δραγώνα (ΠΑΣΟΚ), Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ), Περικλής Κοροβέσης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Λαμπίρης (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Αθανασία Μερεντίτη (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μπανιάς (ΣΥΡΙΖΑ), Πάνος Μπεγλίτης (ΠΑΣΟΚ), Θεόδωρος Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Παπαγιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Παπαδημητρίου (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Α. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), Φεβρωνία Πατριανάκου - Καραΐσκου (ΝΔ), Φίλιππος Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ), Αστέριος Ροντούλης (ΛΑ.ΟΣ.), Σοφία Σακοράφα (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Σγουρίδης (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Τιμοσίδης (ΠΑΣΟΚ), Βασίλης Τόγιας (ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ).

Επίσης 10 Έλληνες Βουλευτές πρόσθεσαν με δηλώσεις τους τη φωνή τους στις φωνές εκατοντάδων πολιτικών, ηγετών και προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο που εκφράζουν την αντίθεσή τους για το κέντρο κράτησης του Γουαντάναμο και για τις παράνομες κρατήσεις του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» των ΗΠΑ.

Αλήθεια οι βουλευτές Ροδόπης γιατί απουσιάζουν;

Επίσης η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει δρώμενο στο Σύνταγμα στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ., ζητώντας να κλείσει το κέντρο κράτησης και να σταματήσουν όλες οι παράνομες κρατήσεις του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» των ΗΠΑ.

Ακτιβιστές της διεθνούς οργάνωσης θα αναπαραστήσουν με ειρωνικό τρόπο το «θέρετρο» του Γουαντάναμο όπου οι «διακοπές» είναι χωρίς επιστροφή, διακωμωδώντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι οι συνθήκες κράτησης στο κέντρο κράτησης του Γουαντάναμο είναι ανθρώπινες. Εθελοντές ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί φόρμες θα κάθονται σε καρέκλες θαλάσσης ανάμεσα σε κοκκοφοίνικες τους οποίους θα φυλά ένας «φρουρός». Παράλληλα, θα παραδοθούν υπογραφές στην αμερικανική πρεσβεία που συλλέχθηκαν από τη Διεθνή Αμνηστία.

Σχετικά link

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...