Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 21/3/2011 ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ.
Σιναπίδης Στέφανος
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
http://sinapidistef.blogspot.com

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ» καταγγέλλει την προσπάθεια υποβάθμισης του σημαντικού θέματος «Έγκριση οφειλών του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου οικονομικού έτους 2010».
Συγκεκριμένα στις 21/3/2011 συγκαλείται Δ/Σ με 20 θέματα. Από αυτά εκτός από το θέμα για την «Έκδοση ψηφίσματος για το εργοστάσιο Ζάχαρης» και το θέμα για την «Έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΔ» το σημαντικότερο θέμα που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες του Διδυμοτείχου, είναι το θέμα των οφειλών του Δήμου σε προμηθευτές, όπως προείπα.
Το θέμα αυτό όμως, αντί να συζητηθεί από τα πρώτα για να μάθει ο κόσμος την πάσα αλήθεια, προγραμματίστηκε εσκεμμένως; να συζητηθεί προτελευταίο όταν θα είναι πολύ αργά τα μεσάνυχτα δηλ., χωρίς παρουσία πολιτών και όταν έχει επέλθει η σωματική και ψυχική καταπόνηση των δημοτικών συμβούλων και δεν θα είναι έτσι δυνατόν να αναγνωστούν δημόσια, όπως οφείλουμε έναντι της δημοκρατίας και της διαφάνειας, όλοι οι προμηθευτές του Δήμου και τα χρήματα που έχει να εισπράξει ο καθένας και το κυριότερο για ποια έργα και για ποιες οι υπηρεσίες.
(Συζητείται ακόμα και μετά το 18ο θέμα για «ορισμό επιτροπής για άδειες εγκατάστασης ατόμων εκδιδομένων με αμοιβή»).!!!
Ειδικότερα σύμφωνα με την εισήγηση ο Δήμος χρωστά έως 31/12/2010, 2.003.674 Ευρώ (1.282.696 Διδ/χο + 720.978 Μετ/δες). Φυσικά το χρέος προς προμηθευτές μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί και άλλο.
Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης και όλα τα ονόματα αυτών που διεκδικούν χρήματα από το Δήμο, φυσικά με όλα τα νόμιμα παραστατικά και αναφέρουν αναλυτικά το ποσό και το είδος του έργου που αντιστοιχεί στην δαπάνη.
Στην κατάσταση αυτή υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονταν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Αυτά τα στοιχεία εμείς ως αντιπολίτευση θα παρουσιάσουμε για να διαφωτίσουμε τον κόσμο ο οποίος πρέπει να είναι ενημερωμένος πλήρως για τα 2.000.000 Ευρώ που πρέπει να πληρώσει.
Εμείς καταγράψαμε προμηθευτές του Δήμου που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο για τις εκλογές του 2010.
Επίσης δαπάνες υπέρογκες «όπως για δαπάνη μίσθωσης μηχανημάτων έργων» εντός του 2010, 220.000 Ευρώ. Αλήθεια το μηχανήματα έργων του Δήμου μας μέσα στο 2010 τι έκαναν, μόνο πετρέλαιο έκαιγαν.
Για ρούχα-στολές 2 δημοτικών αστυνόμων 1.815 Ευρώ (αληθινά μοντελάκια).
19.000 Ευρώ μέσα στο 2010 «για προμήθεια φυτών και δένδρων».Πρασίνισε το Διδυμότειχο.
11.617 Ευρώ σε μία μέρα για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2010 για στεφάνια, κεράσματα, γλυκά. Εύγε!! Έδωσαν μέσα σε μία μέρα , όσο είναι ο ετήσιος μισθός ενός υπαλλήλου, ενώ υπάρχουν υπάλληλοι σε δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.
34.688 Ευρώ μέσα στο 2010 «για προμήθεια φωτιστικών σωμάτων»
15.000 Ευρώ «για προμήθεια φωτεινού διάκοσμου Χριστουγέννων»
2.725 Ευρώ «για μυοκτονία-απολύμανση 5ου Ν/Γ», ανώφελη δαπάνη που δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν απομακρυνθούν τα λυόμενα και οι σωροί των σκουπιδιών της περιοχής κλπ…
Επίσης ο κόσμος θέλει να μάθει πόσες δαπάνες έγιναν με απευθείας αναθέσεις και πόσες με διαγωνισμούς. Επίσης αν τα έργα και η παροχή υπηρεσιών που αντιστοιχούν στις παραπάνω οφειλές και τιμολόγια, έχουν ελεγχθεί για την πληρότητα και την αλήθεια τους. Π.χ. με τα 220.000 Ευρώ μέσα στο 2010, για τα μηχανήματα έργου ιδιωτών ποια έργα εκτελέστηκαν (πρέπει να μετακινήθηκαν χιλιάδες κ.μ χώματος !!!)
Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να ακουστούν μεθαύριο και όχι να «χαντακώνουμε» το θέμα αυτό στην ουρά της συζήτησης.
Κύριε δήμαρχε χειριζόμαστε χρήματα των δημοτών, και πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί.
Όταν παραλαμβάνουμε ένα «σπίτι»(δημαρχία) και καλούμε να εξοφλήσουμε τα χρέη του (που σε τελική ανάλυση πληρώνει ο απλός πολίτης), πρέπει πρώτα να ελέγξουμε αν οι δαπάνες που θα πληρώσουμε αντιστοιχούν σε ορθά εκτελεσμένα έργα, αλλιώς αμφισβητούμε μέρος των δαπανών και πάμε σε επιτροπή δημοσιονομικού έλεγχου ή και σε νομική οδό ακόμα.
Αγαπητοί συμπολίτες και σύντροφοι δημοτικοί σύμβουλοι του Διδ/χου, των υγιών δυνάμεων όλων των πολιτικών χώρων, το θέμα της έγκρισης άρα και πληρωμής των «οφειλών του Δήμου» δεν πρέπει να περάσει έτσι αν δεν ελεγχτούν οι δαπάνες με τον τρόπο που ανέφερα δηλ. κατά περίπτωση, και για τις αμφισβητούμενες δαπάνες αυτές να πληρωθούν αφού γίνει πρώτα έλεγχος από επιτροπή δημοσιονομικού ελέγχου όπως στην Αλεξ/πολη. Ειδικά να προσέξουμε τις απευθείας αναθέσεις μέσα στο 2010.
Αν από αμάθεια δική σας, απάθεια προς την μείζονα αντιπολίτευση και εμπάθεια προς την ελάσσονα αντιπολίτευση, περάσει το θέμα αυτό «νύχτα» και δεν συζητηθεί από τα πρώτα, δημοσίως και επισταμένως θα επιβεβαιωθεί η φήμη που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχει υπόγεια συμφωνία των επικεφαλής συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, με πολύ υψηλή άνωθεν εντολή, για «συγχωροχάρτι» από την μία μεριά, με αντάλλαγμα την «λάιτ» αντιπολίτευση της άλλης πλευράς.
Εμείς σαν «Δήμος των Αξιών» δεν θα αφήσουμε την πρόοδο την ανάπτυξη και την χρηστή διοίκηση στο Διδ/χο να γίνουν θυσία στο έλεος μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών.
Όλα στο φως , ναι στην διαφάνεια. Ξέρετε τι λέει ο λαός μας.
«Φίλος ο Χρήστος ο Γιώργος, ο Νίκος κλπ, Φιλτάτη όμως η αλήθεια…».
Δεν θα αφήσουμε ως δημοτική παράταξη «Δήμος των Αξιών» να μετατραπεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο σε «πλυντήριο»…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...