Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ-ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ.
(WIKI LEAKS ΔΙΔ/ΧΟΥ)

«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Σιναπίδης Στέφανος http://sinapidistef.blogspot.com

Μέσα σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα με πολύ ένταση, παρασκήνιο με συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών και με συνολική διάρκεια-μαμούθ 9 ωρών (τελείωσε στις 4.00 πμ τα χαράματα) διεξήχθη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδ/χου στις 28/2/2011.
Παρευρέθηκε στην έναρξη του Δ/Σ ο αντιπεριφερειάρχης κος Ούστογλου και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας από την θεσμική του θέση στην περιφέρεια. Στο τυπικό καλωσόρισμα προς αυτόν, όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ο κος Σιναπίδης (Δήμος των Αξιών),πιο ουσιαστικός και λιγότερο τυπικός παίρνοντας τον λόγο ζήτησε από τον κο αντιπεριφερειάρχη η συμπαράσταση προς τον Δήμο Διδυμοτείχου να μην είναι μόνο λεκτική αλλά να μετουσιωθεί σε έργα.
Ειδικότερα του προτάθηκε από τον κο Σιναπίδη να θέσει στο επόμενο περιφερειακό Συμβούλιο στις 2/3/2011 άμεσα το ζήτημα της οριστικής και άμεσης επίλυσης του κόμβου-καρμανιόλα των Ψαθάδων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας. Να παρέμβει δηλ. η περιφέρεια προς το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και προς την ανάδοχο κατασκευαστική Εταιρεία να διορθώσει το πρόβλημα που μέχρι τώρα καρκινοβατεί και έχει γίνει αιτία δολοφονίας πολλών συμπολιτών μας.
Η απάντηση ήταν θετική. Περιμένουμε και τα ανάλογα έργα από τον κο Ούστογλου. Πάντως σύσσωμη η κοινωνία και οι φορείς του Διδ/χου θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 13.00μμ κινητοποίηση-διαμαρτυρία και αποκλεισμό του κόμβου των Ψαθάδων.
Πρίν την συζήτηση του 1ου θέματος για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, στα πλαίσια των ανακοινώσεων-προτάσεων-ερωτήσεων τον λόγο πήρε ο κος Σιναπίδης.
Ευχαρίστησε καταρχήν την αντιδήμαρχο Οικονομικών που ανταποκρίθηκε επισταμένως στην παράδοση της αναλυτική έκθεσης των δανείων και οικονομικών υποχρεώσεων προς τράπεζες και προμηθευτές, του δήμου Διδυμοτείχου και παρουσία του κόσμου παρουσίασε μία πρόγευση περί των φοβερών χρεών του Δήμου.
«Η απαίτηση του κόσμου για την πλήρη γνώση του ακριβούς χρέους του Δήμου και των επιχειρήσεων του, με ανάγκασε με την ευκαιρία και της ολοκλήρωσης της οικονομικής απογραφής σήμερα στης 28/2/2011 να δώσω ορισμένα στοιχεία. Λεπτομέρειες βέβαια θα ανακοινωθούν στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέχρι της 31/3/2011 όπου πρέπει να παραβρεθούν οι συμπολίτες μας για να ενημερωθούν για το υπέρογκο χρέος του Δήμου, που δυναμιτίζει από δω και πέρα κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας αν δεν εξεύρει ο δήμαρχος πόρους από το ΕΣΠΑ ή από ευρωπαϊκά προγράμματα».
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα ο Δήμος Διδ/χου χρωστάει 3.800.000 Ευρώ (3.000.000 Διδ/χο+800.000 Μετ/δες) Οι υποχρεώσει προς προμηθευτές είναι έως 16/2/2011 1.750.000 Ευρώ για Διδ/χο και 720.000 Ευρώ για Μετ/δες=2.470.000 Ευρώ
Συνολικό χρέος περίπου 6.270.000 μόνο ο Καλλικρατικός Δήμος Διδ/χου χωρίς τις επιχειρήσεις. Έτσι π.χ το χρέος της ΔΕΥΑ είναι 1.460.000 Ευρώ της ΔΗΚΕΔΙ 330.000 Ευρώ και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ 110.000 Ευρώ. Σύνολο=1.890.000
Άρα λοιπόν 8.160.000 Ευρώ περίπου το λιγότερο, χρωστάει ο Δήμος με τις επιχειρήσεις του. Αυτή ήταν η χρηστή διοίκηση και η σωστή διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Χρέη, χρέη και από ανταποδοτικό έργο ελάχιστα πράγματα χωρίς προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.
Από εδώ και πέρα θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή σε αντίθεση με την παλιά να σέβεται τους πακτωλούς του ματωμένου χρήματος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των αβάσταχτων δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης και δημοτικών φόρων στην παρούσα δεινή οικονομική θέση της χώρας μας.
«Συνεχίζοντας από την μελέτη των οικονομικών στοιχείων ανακαλύψαμε πως αρκετοί από τους εκλεγμένους αλλά και υποψήφιους δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους κάποιων παρατάξεων παρουσιάζουν νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο με το Νόμο του Καλλικράτη και ειδικά με το αρ.14 παρ3 που λέει πως «δεν μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι όσοι συνδέονται με τον Δήμο ή τα νομικά πρόσωπα του με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών με αξία πάνω από 5.000 Ευρώ ετησίως .
Δυστυχώς υπάρχουν περί της μία ντουζίνας, κυρίως υποψήφιων συμβούλων που καταστρατηγούν αυτό το ασυμβίβαστο άλλοι νομικά και άλλοι ηθικά (γιατί κάποιοι συγγενείς τους 1ου βαθμού ήταν προμηθευτές του Δήμου αντί για αυτούς).
Ενδεικτικά αναφέρω ότι υπήρχε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παράταξης (ευτυχώς δεν εξελέγη, έχει και ο λαός παρά τις ανάγκες του, ηθική κρίση) που ήταν προμηθευτής αμφοτέρων των δύο πρώην δήμων μας, και μάλιστα μέσα στο 2010 έχει να λαμβάνει ποσό πάνω από 100.000 Ευρώ.
Υποψήφιοι δημοτικοί- τοπικοί και εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι επίσης είχαν νομικό ασυμβίβαστο ως προμηθευτές, και έχουν να λαβαίνουν ποσά για το 2010 (φαντασθείτε τι πάρτι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια) άλλος 20.000 Ευρώ περίπου, άλλος 27.000 Ευρώ, άλλος 30.000 άλλος 11.000, άλλος 6.000 Ευρώ κλπ.
Σε κάποιους υπήρχε ηθικό ασυμβίβαστο γιατί οι κοντινοί συγγενείς τους έχουν να λαβαίνουν άλλος 50.000 Ευρώ άλλος 21.000 Ευρώ κλπ. Αυτή η κατηγορία των προμηθευτών - υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων όλων των παρατάξεων , (με νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο), απαιτεί από το Δήμο μας περίπου 300.000 Ευρώ μόνο για το 2010, με πρόχειρους υπολογισμούς.
Ο λαός διψά για ανόθευτη πληροφόρηση, πλήρη διαφάνεια σε όλες αυτές του είδους τις προμήθειες και τους προμηθευτές που συναλλάσσονταν με τον δήμο. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να έχει τα κότσια και το θάρρος να τα αποκαλύψει και να μιμηθεί το παράδειγμα του δημάρχου Αλεξ/πολης.
Αν δεν ακολουθηθεί από τον νυν δήμαρχο Διδ/χου το παράδειγμα του δημάρχου Αλεξ/πολης, κου Λαμπάκη, θα επιβεβαιωθεί μία φήμη που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχει υπόγεια συμφωνία των επικεφαλής συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, με πολύ υψηλή άνωθεν εντολή, για «συγκάλυψη;» από την μία μεριά, με αντάλλαγμα την λάιτ αντιπολίτευση της άλλης πλευράς.
Εμείς σαν «Δήμος των Αξιών» δεν θα αφήσουμε την πρόοδο την ανάπτυξη και την χρηστή διοίκηση στο Διδ/χο να γίνουν θυσία στο έλεος μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών.
Θα αναρωτηθεί κάποιος για τι δεν έγιναν οι νόμιμες ενστάσεις. Απάντηση εμείς δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή, απλώς αποκαλύπτουμε στον λαό αυτούς που δε τον σέβονται (καταστρατηγώντας την δημοκρατική εκλογική διαδικασία) και ο λαός ας αποφασίσει, όπως και αποφάσισε να στείλει μερικούς αλαζόνες στο χρονοντούλαπο της τοπικής μας ιστορίας.
Ένα άλλο ενδιαφέρον οικονομικό στοιχείο είναι ότι το προεκλογικό έτος 2010 γι α την «δαπάνη πληρωμής μίσθωσης μηχανημάτων έργου» δαπανήθηκε το υπερβολικό ποσό των 274.000 Ευρώ σε 12 επαγγελματίες.. Έπεται συνέχεια για άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στο επόμενο ειδικό δημοτικό συμβούλιο.
Στην συνέχει ο κος Σιναπίδης στα πλαίσια των προτάσεων έκανε προς το Σώμα και ειδικά προς την αντιδήμαρχο Πολιτισμού μία ενδιαφέρουσα πρόταση. Συμπτωματικά σήμερα 28/2/2011, την παρούσα μέρα συνεδρίασης του Δημ Συμβουλίου έγινε η απονομή των βραβείων ΟΣΚΑΡ στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχε και η ελληνική ταινία «Κυνόδοντας» υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας μαζί με άλλες πέντε, χωρίς να διακριθεί.
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας αυτής ο Χρήστος Στέργιογλου κατάγεται από το Διδυμότειχο όπου έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Ζητήθηκε από τον κο Σιναπίδη (Δήμος των Αξιών)να λάβουμε απόφαση ως Δ/Σ να συγχαρούμε τον συμπολίτης μας Στέργιογλου Χρήστο και να τον καλέσουμε για βράβευση και προβολή της ταινίας στην πόλη μας μαζί με όλους τους συντελεστές και ειδικά του σκηνοθέτη κου Λάνθιμου.
Μάλιστα να συνδυάσουμε το γεγονός της βράβευσης με την απαρχή ενός φεστιβάλ κινηματογράφου στην πόλη μας ως ένα πολιτιστικό γεγονός με ευρύτερη εμβέλεια υπό την αιγίδα του κου Στέργιογλου (πχ τριήμερο φεστιβάλ με αρχική θεματολογία την προβολή ελληνικών ταινιών που βραβεύτηκα με Οσκαρ). Να χρησιμοποιήσουμε την αίγλη του ηθοποιού για την προβολή του τόπου μας και να καθιερώσουμε έναν πολιτιστικό θεσμό με μεγαλύτερη περιφερειακή εμβέλεια.
Μακάρι να ευοδωθεί αυτή η πρόταση η οποία θα ήταν σίγουρα υλοποιήσιμη αν υπήρχε μία πιο πεφωτισμένη και οραματική τολμηρή δημοτική αρχή.
Στο τέλος ρωτήσαμε αν έχουν οριστεί οι ειδικοί συνεργάτες των αντιδημάρχων αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Ακολούθως ο κος Σιναπίδης κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς δεν είμαστε αντιπολίτευση του καναπέ ούτε αντιπολίτευση που κρατάει το «φανάρι» και ούτε θα γίνουμε ποτέ πολιτικές παραδουλεύτρες κανενός, θα ασκούμε ενσυνείδητη εποικοδομητική και μαχητική αντιπολίτευση με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας».
Στην συνέχει ξεκίνησε η συζήτηση του 1ου θέματος
για την εκλογή του Συμπαράσταση του Δημότη και των επιχειρήσεων . Υποψήφιοι ήταν οι παρακάτω 17.
Αλτιπαρμάκης,Τασιούδης,,Παρούσης,Γκουγκής,,Τσομπανούδη,Ναζίρης,Βουλγαρίδης,Θεοδωράκης,Μπούτσκας,Παπαβδρούδης,Τσιαλαμάγκας,
Κράλλης, Πολυζωίδης, Χριστακούδης, Μαργαριτίδης, Αντωνιάδης, Φυδανάκης.
Ο κος Σιναπίδης στην τοποθέτηση του διατύπωσε τις παρακάτω προϋποθέσεις που πρέπει να συγκεντρώνει ένα πρόσωπο για την κρίσιμη αυτή θέση. α) να μην διαδραματίζει ενεργό ρόλο ιδίως στην δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας για να μπορεί να συγκρούεται με την εξουσία β)να είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου γ)να διαθέτει εμπειρία σε θέματα διοίκησης δ)να μην είναι επαγγελματικός συνεργάτης του Δήμου ε) να μην ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα που να δημιουργεί υπόνοιες ότι δύναται να επωφεληθεί από την συγκέντρωση παραπόνων των πολιτών.
Και κατέληξε «το διακύβευμα στην τοποθέτηση του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι αν η πλειοψηφούσα παράταξη θα τολμήσει να εκλέξει στην θέση αυτή ένα πρόσωπο ικανό, ανεξάρτητο και χρήσιμο για τους δημότες ή θα επιλέξει την λύση ενός ανώδυνου προσώπου-«μαριονέτα» το οποίο θα συνδράμει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ασκήσει ανεξέλεγκτα τις εξουσίες της..
Μένει να δούμε αν η νέα δημοτική αρχή θα ανταποκριθεί δημιουργικά στην πρόκληση αυτού του θεσμού με στόχο την πιο αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ.
Ο κος Σιναπίδης συνεχίζοντας είπε ότι η παράταξή μας θα ψηφίσει με βάση αυτές τις αρχές και πρότεινε πως επειδή η οικονομική δαπάνη για τον χρεωμένο δήμο μας είναι τεράστια (24.000 Ευρώ τον χρόνο περίπου 90.000 Ευρώ σε όλη την δημοτική θητεία) αν εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δήμου, σε ένα χρόνο, να επανέλθουμε και να τον κρίνουμε και αν δεν ανταποκρίνεται σωστά στα καθήκοντα του να γίνει ανάκληση του, σύμφωνα με το αρ. 77 παρ. 2 του Νόμου για τον Καλλικράτη.
Στην 1η μυστική ψηφοφορία έλαβαν Κράλλης=7 Βουλγαρίδης=3 Τσιομπανούδη=3 Ναζίρης=2 Παρούσης=2 Τασιούδης=2 Μαργαριτίδης=2 Παπανδρούδης =1 Θεοδωράκης=1 Άκυρο=1 Απόντες=3
Μετά την πρώτη ψηφοφορία έγινε μυστική διαβούλευση μεταξύ των αρχηγών των δύο πρώτων παρατάξεων για την εξεύερυση ενός προσώπου κοινής αποδοχής. Στην συνάντηση αυτή εμείς αρνηθήκαμε ως παράταξη να λάβουμε μέρος θεωρώντας, ότι είναι να ειπωθεί πρέπει να ειπωθεί μέσα στο σώμα, γιατί αυτό απαιτεί η δημοκρατία και ο λαός, τον σεβασμό την διαφάνεια και τις ανοιχτές συμφωνίες.
Στην 2η ψηφοφορία πήραν. Κράλλης=17 Βουλγαρίδης=3 Μαργαριτίδης=3 Ναζίρης=1 Τσιαλαμάγκας=1. Έτσι δεν εξελέγη κανείς και οι πολίτες θα είναι χωρίς Συμπαραστάτη τα επόμενα 3 χρόνια..
Τα επόμενα θέματα ήταν η συγκρότηση της «Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης» που θα αποτελείται από 50 μέλη (37 φορείς +12πολίτες +Δήμαρχος) και θα είναι γνωμοδοτικό όργανο του Δήμου.
Ακολούθησε «η έγκριση Χάρτας των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Δημοτών».
Τακτική του μηνός Φεβρουαρίου=388.000 Ευρώ+ 8.000 Ευρώ από πρόστιμα ΚΟΚ μπήκαν στο Ταμεία του Δήμου ενώ ποσό 73.000 Ευρώ δόθηκαν από το Υπουργείο για τις μηνιαίες λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων.
Ακολούθησε η έγκριση των αποφάσεων του Δ/Σ του ΚΕΦΟ Διδ/χου. Τα έξοδα παράστασης του Δ/Σ του ΚΕΦΟ για το 1ο 3μηνο του 2011 είναι συνολικά 4.500 Ευρώ. Περίπου 900 Ευρώ/μήνα παίρνει ο πρόεδρος και 380 ευρώ/μήνα ο αντιπρόεδρος.
Ακολούθησαν τα πολύ «ενδιαφέροντα» θέματα της συγκρότηση επιτροπής παραλαβών για «προμήθεια ζωοτροφών» για προμήθεια σακουλών απορριμμάτων» για «προμήθεια αντλίας τιμονιού οχήματος» κλπ και επιχορήγηση για την επίσκεψη μαθητών του 5ου Δημ Σχολείου στην Βουλή ύψους 1.500 Ευρώ. Χουβαρντάς ο Δήμαρχος…
Στην συνέχεια ακολούθησε η συγχώνευση σχολικών επιτροπών και η δημιουργία 2 ΝΠΔΔ. Μία σχολική επιτροπή Α/βάθμιας με πρόεδρο τον κο Κελεσίδη και 11μελές Συμβούλιο και μία Β/θμιας με πρόεδρο την κα Δουλάκη και 11μελές Δ/Σ.
Άρση κυκλοφορίας 12 επιβατηγών και παροπλισμένων οχημάτων του Δήμου. Τα οχήματα εν κινήσει λοιπόν του δήμου κατέβηκαν στα 27. Ελπίζουμε όπως μειώθηκε ο στόλος των οχημάτων να μειωθούν αντιστοίχως και οι δαπάνες των καυσίμων.
Ορισμός Δ/Σ Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφώνου Διδ/χου. Πρόεδρος κος Παρασκευόπουλος. Ο κος Σιναπίδης ζήτησε να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί ο Ρ/Σ ως φορέας ενημέρωσης των πολιτών και όχι μόνο ως απλός αναμεταδότης τραγουδιών-κονσέρβας.. Να δοθεί επίσης, βήμα και ραδιοφωνικός χρόνος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης .
Ορισμός μελών «Αδελφάτου Οργανισμού Ηλεκτροφωτισμού και Αλευρομύλων». Πρόεδρος=Δήμαρχος. Πρόκειται για το επονομαζόμενο κληροδότημα Μανδαλίδη που διαθέτει κινητή περιουσία (δεσμευμένες καταθέσεις στην ΕΤΕ) και ακίνητη περιουσία (2ακίνητα, οικόπεδο εκμισθούμενο; στο ΚΤΕΛ για παρκινγκ λεωφορείων, και οικοδομή στην Βενιζέλου αναξιοποίητο). Τα ετήσια έσοδα του κληροδοτήματος δίνονται για υποτροφίες σε ντόπιους φοιτητές. Η διαχείριση των εσόδων και της περιουσίας του κληροδοτήματος είναι ευθύνη του Δημάρχου. Περιμένουμε περισσότερα στοιχεία για την λειτουργία και τον απολογισμό των παλαιοτέρων ετών.
Λύση και εκκαθάριση Κοινωφελών Επιχειρήσεων Δήμου Διδ/χου. Προτάθηκε η λύση της ΔΗΚΕΔΙ και ΔΗΚΕΔΗΜΕ. Υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που χρωστούν σε προμηθευτές και εργαζόμενους. ΔΗΚΕΔΙ=χρέος 330.000 Ευρώ από αυτά σε υπαλλήλους 80.000. ΔΗΚΕΔΗΜΕ=χρέος 107.000 Ευρώ.
Τα υπερβολικά χρέη αυτών των επιχειρήσεων και το ασήμαντο πολιτιστικό έργο που πρόσφεραν μέχρι τώρα επιβάλλει την κατάργηση τους για να πάψουν να αποτελούν εστία οικονομικών συναλλαγών, προεκλογικών συναλλαγών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τις δουλειές τους.
Συγχώνευση όλων των πρώην ΝΠΔΔ του Δήμου σε δύο και ορισμός όνομα-σκοπός-διοίκηση-περιουσία-πόροι.
1ο ΝΠΔΔ= Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που δημιουργείται από την συνένωση του Κέντρου κοινωνικής Φροντίδας (ΚΕΦΟ) των ΚΑΠΗ και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Θα απασχολεί 23 υπαλλήλου θα έχει έμμισθο 9μελές Δ/Σ με πρόεδρο τον κο Τζιβάρα και μέλη Σιναπίδη, Γκουρλουμένου, Περιστεράκη, Λεπίδη κλπ θα επιχορηγηθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου με 190.000 Ευρώ για το 2011
2ο ΝΠΔΔ=Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας δημιουργείται από την συνένωση του Πολιτιστικού Κέντρου Διδ/χου της Φιλαρμονικής, του Δημοτικού Σταδίου Διδ/χου και του Πολιτιστικού Κέντρου Σιτοχωρίου. Θα απασχολεί 2 υπαλλήλους, 9μελές έμμισθο Δ/Σ με πρόεδρο κα Δουλάκη και μέλη Παρασκευόπουλος ,Σιναπίδης, Τσιμπανλιώτης, Πετρίδου, Τσολακάκης κλπ θα επιχορηγηθεί με 260.000 Ευρώ για το 2011. Οι θέσεις στα Δ/Σ που καταλαμβάνονται από την αντιπολίτευση δεν είναι προϊόν συναλλαγής, ούτε χαρίζονται αλλά επιβάλλονται από τον νομοθέτη για τον καλύτερο διαχειριστικό έλεγχο αυτών. Η θητεία των Δ/Σ είναι 2ετής.
Ο κος Σιναπίδης πρότεινε τα 2 ΝΠΔΔ στο Δήμο μας να τα «βαφτίσουμε»,δηλ. να πάρουν όνομα, το μεν ένα να ονομαστεί «Ευγενίδειο» το δε άλλο «Βατάτσειο», προς τιμήν των επιφανών αυτών σημαντικών προσώπων που γεννήθηκαν στο Διδυμότειχο. Η πρώτη επωνυμία έγινε αποδεκτή.
Το τελευταίο θέμα για την παραμονή του Ελληνικού Συνδέσμου Ιαπωνικών πολεμικών Τεχνών (Παράρτημα Διδ/χου) στο χώρο των αποθηκών του ΟΣΕ. Ο Σύλλογος αυτός στεγάζεται εδώ μετά από προφορική παραχώρηση του πρώην δημάρχου το έτος 2008. Τα 3 διατηρητέα κτίρια του ΟΣΕ (Αποθήκη-εκδοτήρια-διώροφος ξενώνας-κυλικείο-ΕΚΑΒ) εκμισθώθηκαν στον Δήμο Διδ/χου από τον ΟΣΕ για 20 χρόνια από το 1995-2015.
Επισκευάστηκαν και αναπαλαιώθηκαν αλλά τα τελευταία χρόνια ρήμαξαν κυριολεκτικά. Η νέα δημοτική αρχή θέλει να χρησιμοποιήσει τους χώρους για πολιτιστικές και εικαστικές εκδηλώσεις και ζητά από τον Σύλλογο να απομακρυνθεί από εκεί.
Το δίκιο υπάρχει και στις δύο πλευρές οπότε νομίζουμε ότι πρέπει να βρεθεί μία δίκαιη και συμβιβαστική λύση. Τα θέμα πήρε αναβολή λόγω και της προχωρημένης ώρας.
Τελειώνοντας αναφέρω πως αλγεινή εντύπωση δημιουργεί σε όλους μας η μη τήρηση του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος εσωτερικά, στο σαλόνι δίπλα στην αίθουσα στου Δ/Σ.
Πώς είναι δυνατό κάποια στιγμή, η δημοτική αστυνομία να επιβάλλει τον νόμο της απαγόρευσης του καπνίσματος στα μαγαζιά της πόλης μας, όταν αυτός ο νόμος καταστρατηγείται καταφανώς μέσα ναό της διαφύλαξης της τοπικής μας έννομης τάξης και θεματοφύλακα των νόμων μέσα στο ίδιο μας δηλ. το Δημαρχείο.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...