Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

ΚΟΜΒΟΣ ΤΩΝ ΨΑΘΑΔΩΝ =Η ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Σιναπίδης Στέφανος
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»

Ο κόμβος των Ψαθάδων στο 90ο ΧΛΜ του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε «γεφύρι της Άρτας». Αλήθεια πόσες ακόμα ανθρώπινες ζωές πρέπει να χαθούν και πόσα νεανικά κορμιά πρέπει να θυσιαστούν στον «Μολώχ» της ασφάλτου για να συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος (Υπουργείο-Περιφέρεια-Εταιρεία) και να επιλύσει το πρόβλημα.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από το 2005-2010 μέσα σε 5 χρόνια, 51 τροχαία ατυχήματα, 6 νεκροί, 7 βαριά τραυματίες, 30 ελαφρά τραυματίες.
1 τροχαίο κάθε μήνα, 1τραυματίας κάθε δίμηνο, 1νεκρός κάθε χρόνο, το 75% των τροχαίων ατυχημάτων στον Βόρειο Έβρο γίνεται σε αυτό το σημείο.
Πότε επιτέλους θα γίνει η ασφαλής διευθέτηση του κόμβου που μας έχει στοιχίσει τόσες ανθρώπινες ζωές, γιατί ένας φαρδύς εθνικός δρόμος ξαφνικά γίνεται κατηφόρα στροφή και στενό δρομάκι, σαν πραγματική λαιμητόμος.
Ο λαός του Διδυμοτείχου και η παράταξη «Δήμος των Αξιών» έκανε την διάγνωση, ότι ο δρόμος των Ψαθάδων σκοτώνει.
Ποιά η θεραπεία.;
Καλούμε ως μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Διδ/χου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ, αλλά και ως «Δήμος των Αξιών» την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 13.00μμ σε συμβολική κατάληψη του κόμβου και αποκλεισμό της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.
Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Η ζωή είναι πολύτιμη.
Οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε μαλθακοί και αφελείς.
Για μία φορά να αποδείξουμε με τις συντονισμένες και δυναμικές ενέργειες μας ότι είμαστε περήφανοι αγωνιστές και αν χρειαστεί θα γίνουμε οι «Απάτσι του Έβρου».

Το καλύτερο “μνημόσυνο” για τα θύματα του κόμβου είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος
Μία ώρα να «κόψουμε» τον δρόμο και τον Έβρο στην μέση, για να μη μας «κόψει» ο δρόμος μια και καλή τις ζωές των παιδιών μας.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...