Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008

Συνέντευξη Τάσου Βαβατσικλή στην ΕΡΑ

Καλεσμένος του κρατικού ραδιοφώνου και της δημοσιογράφου Αμαλίας Γαρυφαλλίδου, ήτανε στην πρωινή ζώνη της ΕΡΑ Κομοτηνής ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Τάσος Βαβατσικλής.
Ύστερα από ένα διάστημα περισυλλογής και αυτοκριτικής, όπως ο ίδιος δήλωσε, επανακάμπτει και δηλώνει έτοιμος για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων κινήσεων που θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να είναι άλλο από την νίκη της δημοκρατικής παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010 για να είναι όλα αυτά που ζούμε σήμερα, μια θλιβερή παρένθεση.
Η συζήτηση είχε πολύ ενδιαφέρον και σ’ αυτήν ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα, όσον αφορά το πολιτικό μέλλον της παράταξης και του Τάσου Βαβατσικλή, ο οποίος μίλησε για τις διαδικασίες της υποψηφιότητας του δημάρχου για τις εκλογές του 2010 η οποία θα προέλθει μέσα από τον συνδυασμό, για τις αλλαγές που έφερε στην τοπική κοινωνία η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, για την ΔΕΥΑΚ, για τον μη προγραμματισμό και σχεδιασμό της διοίκησης Κοτσάκη, για τα πράγματα που μετάνιωσε από την προεκλογική περίοδο του 2006 και γι’ αυτούς που ενώ προερχόταν από τα σπλάχνα της παράταξης αντιπολιτεύθηκαν την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ.
Βασικά σημεία από την συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Τάσου Βαβατσικλή:
 • «…είμαι ενεργός, είμαι εραστής και εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό του ακτιβιστή της προώθησης και της επίλυσης των τοπικών θεμάτων…»
 • «…οι διαδικασίες της υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές του 2010, υποψηφιότητα που θα προέλθει μέσα από τον συνδυασμό της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Αυτήν την στιγμή γίνεται ένας απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής από την παράταξη μας, ένας απολογισμός ο οποίος είναι ευάλωτος και μπάζει από παντού…»
 • «…όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης “ζω για να αλλάξω τον κόσμο, αν δεν μπορώ να τον αλλάξω θα πει ότι φταίω κι εγώ”. Από την στιγμή που δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τον “κόσμο” στα τεσσεράμισι χρόνια που ήμασταν στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου, θα προσπαθήσουμε ξανά να κάνουμε το όραμα μας πράξη…»
 • «…τις αλλαγές που έκανε η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στην τοπική κοινωνία είναι απ’ όλους αποδεκτές. Άλλαξαν άρδην την φυσιογνωμία της Κομοτηνής, την ψυχολογία της και τον τρόπο έκφρασής της. Όλος αυτός ο προγραμματισμός και κύρια όσον αφορά τον κοινωνικό μας έργο, το κοινωνικό μας γίγνεσθαι, την κοινωνική μας πρόταση, δεν ολοκληρώθηκε…»
 • «…η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προγραμματισμό, δεν είχε πρόγραμμα προεκλογικά, ούτε φρόντισε να κάνει και μετεκλογικά. Ποια έργα υλοποιεί ύστερα από απόφαση της η διοίκηση του κυρίου Κοτσάκη; Δεν είδαμε ακόμα από την νέα δημοτική αρχή καμία νέα χρηματοδότηση, κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο να έχει εγκριθεί γιατί απλούστατα δεν έχει κατατεθεί στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή…»
 • «…στο θέμα της δημοκρατίας είμαι απόλυτος. Θέλω ένας φορέας να λειτουργεί δημοκρατικά και αυτό φάνηκε όταν μέσα από τα σπλάχνα μας βγήκαν άνθρωποι, οι οποίοι μας αντιπολιτεύθηκαν και οι οποίοι συνέβαλαν στο να χάσουμε στις εκλογές του 2006. Τους ανθρώπους αυτούς όμως δεν τους λοιδορήσαμε, τους δώσαμε όλο το χρονικό διάστημα να επανακάμψουν…»
 • «…από αυτούς που μας αντιπολιτεύθηκαν, μερικοί το κάνανε συνειδητά, είτε κάποιας αμοιβής, ηθικής ή υλικής. Τους έχω κατονομάσει, τους έχω στιγματίσει και δεν θα διστάσω στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία το 2010, από όποια θέση κι αν κληθώ μετά από δημοκρατικές διαδικασίες και συζητήσεις, να υπηρετήσω αυτόν τον τόπο και την ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ να το κάνω. Είναι ένας όρος απαράβατος για το τι θα κάνω στις δημοτικές εκλογές του 2010…»
 • «…για δύο πράγματα μετανιώνω στην προεκλογική μου εκστρατεία. Πρώτον, ότι ενώ είχαν τελειώσει οι κομματικές διαδικασίες, δεν ανακοίνωσα τον Γενάρη του 2006 την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα δίναμε διέξοδο σε μια συντηρητική μάζα να συσπειρωθεί στο ψηφοδέλτιο μας και να καταγάγουμε πραγματικό θρίαμβο. Δεύτερον, γι’ αυτά που είπα για συγκεκριμένους ανθρώπους στην τελευταία προεκλογική ομιλία, δεν τα είπα τρεις μήνες πιο μπροστά. Να μην μπορούν όχι να βάλουν υποψηφιότητα, αλλά να κινηθούν ελεύθερα στην Κομοτηνή…»
 • «…έγιναν κάποιες μηνυτήριες αναφορές για τα γνωστά θέματα της ΔΕΥΑΚ. Οι δύο από τις τρεις, όσον αφορά το πρόσωπο μου, έχουν πάει στο αρχείο και περιμένω και την τρίτη, οι οποία σύμφωνα με νομικούς κύκλους θα έχει την ίδια τύχη. Τότε θα βγω στο λαό της Κομοτηνής να καταγγείλω ορισμένους. Εγώ δεν έβγαλα ποτέ κανένα έργο στην δημοπρασία που να έχει εργασίες 5.000€ και απρόβλεπτα 320.000€. Εγώ δεν φόρτωσα ποτέ την ΔΕΥΑΚ με 70 επιπλέον υπαλλήλους χωρίς κανείς να ξέρει το εργασιακό τους αντικείμενο. Εγώ δεν αύξησα τα τέλη ύδρευσης από 10% σε 120%...»
 • «…όσον αφορά την διαχείριση δεν δέχομαι σε κανέναν δημοτικό άρχοντα να παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα και όχι του υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος. Εκεί είναι η διαφορά μας. Εγώ δεν θα ποινικοποιήσω ποτέ την δημόσια ζωή του τόπου, αν και μου δώσανε πολλές ευκαιρίες…»
 • «…ο Τάσος Βαβατσικλής είναι στο στάδιο της περισυλλογής, της αυτοκριτικής και στους επόμενους μήνες θα δείτε το προϊόν αυτής διατυπωμένο. Βέβαια γίνονται και οι ανάλογες κινήσεις που θα φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Και ποιο είναι αυτό; Η δημοκρατική παράταξη, η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, μέσα από τα σπλάχνα της βγάζοντας υποψήφιο να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του 2010. Να είναι όλα αυτά τα τραγελαφικά που ζούμε σήμερα, μια θλιβερή παρένθεση…»

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...