Τρίτη, Ιουνίου 07, 2011

Που πήγε η πισίνα;
Μπήκε το καλοκαίρι, και σιγά σιγά οι σύλλογοι και οι αθλητικές δραστηριότητες αρχίζουν να ολοκληρώνουν τις δράσεις τους, πραγματοποιώντας και επιδείξεις για να δείξουν την πρόοδο που αυτοί που συμμετέχουν έχουν πραγματοποιήσει. Οι εκδηλώσεις γενικότερα είναι κάτι ευχάριστο, ιδίως για τα μικρότερα παιδιά που συμμετέχουν, και δίνουν μια αίσθηση επιβράβευσης της σκληρής προσπάθειάς τους και συμμετοχής, δίνοντάς τους ταυτόχρονα έναυσμα για το μέλλον. Στο ίδιο πνεύμα πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Η επίδειξη ήταν όμορφη, ο κόσμος ενθουσιώδης, όμως σε αντίθεση με πέρυσι φέτος δε πραγματοποιήθηκε επίδειξη στην πισίνα. Αυτό ήταν μία απλή υπενθύμιση του ότι η οικονομική κρίση έχει πολύπλευρες επιπτώσεις μία εκ των οποίων ήταν και το κλείσιμο της πισίνας του Δήμου για όλο αυτό το διάστημα, με μόνο την παιδική πισίνα να μένει ανοιχτή και αυτή μετά πολλών κόπων και βασάνων. Τουλάχιστον ο καιρός ήταν καλός και δε χρειάστηκε θέρμανση το κλειστό γιατί ούτε αθλητικές επιδείξεις θα είχαμε.
Μόνο νεκρός θα φύγει…
Την απόφαση, με την οποία τίθεται σε αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος. Η απόφαση έρχεται μετά την καταδίκη του κ. Ψωμιάδη από το Εφετείο σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Βέβαια την απόφαση αυτή την περίμεναν όλοι εδώ και μήνες, από τότε που τελεσιδίκησε η απόφαση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Ψωμιάδη να αντιδράσουν. Η ΝΔ μιλάει για ρεβανσισμό από πλευράς κυβέρνησης (γιατί ξέρετε, πλέον να εφαρμόζεις τον νόμο είναι απαράδεκτο), ενώ ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση του να πηγαίνει καθημερινά στα γραφεία της Περιφέρειας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά. Φυσικά είναι σίγουρο ότι θα τύχει καλής υποδοχής, μιας και θα τον αντικαταστήσει ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης. Πάντως συγχαρητήρια στον κ. Ψωμιάδη για αυτή την καταπληκτική και καθόλου υστερόβουλη επίδειξη εθελοντισμού, αφού χωρίς αυτόν στο τιμόνι, ποιος ξέρει, μπορεί η Θεσσαλονίκη να πέσει στη θάλασσα.
Δεν είναι όλοι οι άνεργοι ίδιοι…
Η Λούκα Κατσέλη, μιλώντας για τον όρο ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι νέοι μέχρι 25 ετών θα αμείβονται µε μειωμένο κατά 20% μισθό σε σχέση µε τον κατώτατο μισθό που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μας έδωσε μια γεύση της κοσμοθεωρίας της.
Σύμφωνα λοιπόν με την Υπουργό, αφού το 40% των νέων στις ηλικίες από 15 έως 24 ετών δεν μπορούν να βρουν δουλειά, με την ρύθμιση δεν μειώνεται το κόστος εργασίας αλλά υπάρχει κίνητρο για αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα, και οι νέοι αποκτούν τον πρώτο τους μισθό. Μάλιστα. Οπότε οι επιχειρήσεις θα προσλαμβάνουν τους νέους με μειωμένο μισθό, αφού τους βγαίνει φτηνότερα, αφήνοντας τους υπόλοιπους άνω των 25 να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν. Έτσι δημιουργείται ο κύκλος της εργασίας, αφού παρόλη τη μεγάλη ανεργία, όταν φτάσεις στα 30 και είσαι άνεργος θα μπορείς να πεις ότι εργάστηκες για δύο χρόνια όταν ήσουν κάτω από τα 25, πριν σε διώξουν για να πάρουν κάποιον άλλο κάτω από τα 25 για να δουλέψει. Οπότε είσαι άνεργος με εργασιακή εμπειρία. Μεγάλο προτέρημα όταν έχεις ακόμα ένα εκατομμύριο συναδέρφους…
Που είναι οι αγανακτισμένοι;
Τεράστιο το πλήθος των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα για δωδέκατη ημέρα την Κυριακή, καθώς δεκάδες χιλιάδες έδωσαν το «παρών» μπροστά στη Βουλή με συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας. Κατά τις εκτιμήσεις, η κινητοποίηση ήταν η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών, καθώς υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περί τους 200.000 πολίτες. Στην Κομοτηνή στο μεταξύ, η κινητοποίηση δεν ήταν και τόσο ζωηρή, αφού φαίνεται ότι η αγανάκτηση των Κομοτηναίων εξαντλήθηκε τις πρώτες μέρες και έμειναν μόνο οι πιο αποφασισμένοι. Πάντως δεν ήταν όλα αρνητικά, αφού λειτούργησε ανταλλακτήριο όπου ο κόσμος μπορούσε να ανταλλάξει ρούχα ή άλλα αντικείμενα που δεν χρειαζόταν με αυτά που χρειάζεται, ενώ έγινε και λαϊκή συνέλευση. Να ήταν και μεγαλύτερη η προσέλευση…

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...