Τετάρτη, Απριλίου 29, 2009

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσου Βαβατσικλή στην συζήτηση για το δημοτικό έλεγχο

Λυπάμαι ειλικρινά, που σε μια από τις κορυφαίες εκφάνσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή του δημοτικού ελέγχου, ασκώ μια έντονη κριτική, που την επιβάλει όμως τόσο το ενδιαφέρον της παράταξης μας για τις τοπικές υποθέσεις, όσο και η αγωνία του λαού για το «τι μέλλει γενέσθαι» του δήμου μας.
Γιατί δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δεν φταίνε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ή τα ΜΜΕ ή τα μπλογκς, για την έντονη κριτική που ασκούν στην παράταξη σας, αλλά οι πολυεδρικές διαπλοκές σας. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι όλοι εμείς, όλα τα παραπάνω αντανακλούν την ευφυΐα της κοινωνίας. Είναι αυτή η κοινωνική κριτική που αναπτύσσεται, που υπονομεύει, που ξεσκεπάζει τους ανθρώπους της εξουσίας, την μηδαμινότητα τους και το ρόλο τους.
Ποιος είναι αυτός, που με ρασπουτινικές πρακτικές, εμφανίζεται ως τεχνικός σύμβουλος, ως οργανωτής, ως «γενικός» διευθυντής στις δημοτικές επιχειρήσεις κοινωφελούς χαρακτήρα και στις ΑΕ του δήμου;
Ο κ. Άγγελος Λάσκαρης, γιατί περί αυτού ο λόγος κατέχει την θέση του Διευθυντή του Τομέα Πολιτικής Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλής και του Συμβούλου Διοίκησης στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», εμφανίζεται πλέον σαν ο γενικός διευθυντής και οργανωτής των νέων δημοτικών επιχειρήσεων που προέκυψαν από το νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα.
Σε συνέντευξη του ο κ. Λάσκαρης στο περιοδικό ΚΛΙΚ αναφέρει για το έργο του στην ΜΚΟ που είναι στέλεχος. «Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιούμε το πρόγραμμα «εκδημοκρατισμού» των Σκοπίων. Αυτό σημαίνει ότι εκπαιδεύουμε το προσωπικό που θα στηρίξει τη λειτουργία των αυριανών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα Σκόπια. Επίσης, έχουμε «υιοθετήσει» τους Tσιγγάνους της γειτονικής χώρας, στήνοντας παιδικούς σταθμούς ή εκπαιδεύοντας άνεργους Ρομά. Ανάλογη δράση έχει η Ευρωπαϊκή Προοπτική στη Ντομίνικα, τον Ισημερινό, τη Μολδαβία». Οι δάσκαλοι των Ρομά δηλαδή στα Σκόπια, στη Ντομινίκα, τον Ισημερινό και την Μολδαβία, όχι ότι έχουμε τίποτα με την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, θα διοικήσουν και θα οργανώσουν τις νέες μας δημοτικές επιχειρήσεις! Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Λάσκαρης είναι κοινό μυστικό στην πόλη της Κομοτηνής, ότι αποτελεί και τον προσωπικό σας επικοινωνιολόγο, καθώς και των μελών της δημοτικής σας ομάδας!
Ας μην κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε ορισμένες παραλείψεις, κωλυσιεργίες, παρατυπίες και παρανομίες (αποφεύγω να χαρακτηρίσω ακόμη τις ενέργειες αυτές «σκάνδαλα», ως πότε όμως;) που οδηγούν αναπόφευκτα στον τρόμο της κατάρρευσης και στην αναζήτηση σωσιβίων με ποικίλους μηχανισμούς. Όσο τα κλείνετε τόσο ευτελίζεσθε περισσότερο και επιταχύνεται την πτώση σας!
Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία λήξης των εργασιών στο δημοτικό πάρκο της Αγίας Παρασκευής. Πέρασε από το νου, ότι μπορεί ν’ απενταχθεί το έργο;
Γιατί δεν αποπερατώθηκαν μετά από 10 μήνες τα έργα στο δημοτικό γήπεδο, έργο που κρίθηκε από σας ως κατεπείγον. Τι γίνεται με τον εργολάβο κατασκευής, που επιλέξατε μάλιστα, μετά από επίσκεψη σας στη Λάρισα; Πότε θα αποπερατωθούν οι εργασίες; Ποιος θα εξοφλήσει τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους (συνδημότες μας όλοι). Μπορείτε να εγγυηθείτε την επίλυση του πολύπλοκου αυτού προβλήματος;
Το κόστος των εγκαινίων του μουσείου Καραθεοδωρή, μια φιέστα προβολή του μέντορα σας Ευριπίδη Στυλιανίδη, χρέωσε το δήμο με 27.000 ευρώ.
Ως αναφορά το έργο στον προσκοπισμό, που προηγήθηκαν και εξακολουθούν να σημειώνονται μια σειρά από παρανομίες, κάθε άλλο παρά επισπεύσθηκε από τον Προσκοπισμό. Η δήλωση του κ. Αγινορίτη είναι καταλυτική. Η πρωτοβουλία της έναρξης είναι δική σας πριν καν ξεκινήσει οποιαδήποτε επιβαλλόμενη διαδικασία. Μήπως το κρίνατε κι αυτό κατεπείγον;
Καμιά ενημέρωση δεν είχαμε για την κλοπή του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και μέρους της εξέδρας της ΤΕΔΚ Ροδόπης από αποθήκη Βιμηχανίας στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ποιες από τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα ΝΠΔΔ καταργήθηκαν; Πότε εμπνέει ο χρόνος διάλυση τους που αποφάσισε το ΔΣ σε εκ περιφοράς συνεδρίαση τους; Οι αμοιβές των προέδρων και αντιπροέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων καταβάλλονται; Μέχρι πότε ήταν αυτές γεγονός;
Γιατί αυτή η πρεμούρα συνεργασίας με το Θρακικό Ωδείο; Και γιατί να είναι η πρώτη απόφαση της αντίστοιχης δημοτικής επιχείρησης που προϋποθέτει την εκταμίευση 120.000 ευρώ; Ο δήμος διαθέτει σχετική υποδομή (και κτιριακή πρόσφατα με την αποπεράτωση της Σχολής Χορού και Ωδείου επί της οδού Βενιζέλου) και έχει δείξει κατά το παρελθόν δείγματα της καλής δουλειάς.
Η δημοτική αρχή έχει φέρει το δήμο μας σε δυσχερή θέση. Τα χρέη και τα δάνεια που φόρτωσε στην πόλη είναι δυσβάσταχτα, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε η πρόθεση της για νέο δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.
Θέλετε να υποθηκεύσετε τη ζωή των δημοτών; Να υποβάλετε υπέρογκη φορολογία ή να αποπέμψετε μελλοντικά κάθε πολιτική φιλοδοξία όσων θέλουν ν’ ασχοληθούν με τα κοινά;
Αλήθεια δεν καταγράψαμε την αντίδραση σας για την μείωση (με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1-1-2009) του τέλους παρεπιδημούντων.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...