Τρίτη, Απριλίου 21, 2009

Δήλωση του επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσου Βαβατσικλή για την αποφράδα επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Σαν σήμερα, πριν από 42 χρόνια, η Ελλάδα έμπαινε στην πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας της. Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η επιβολή της χούντας, οδήγησαν την χώρα μας σε απομόνωση και τον Ελληνικό λαό σε ένα καθεστώς βίας, βασανιστηρίων, εξοριών, δολοφονιών, σε ένα καθεστώς αναξιοπρέπειας, ανελευθερίας, καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος.
Κι αν η πολυπόθητη Ελευθερία ήρθε εφτά χρόνια αργότερα, με του αγώνες, την αντίσταση και την αυτοθυσία του Ελληνικού λαού, ωστόσο, ο αγώνας για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και την διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, δεν μπορεί παρά να είναι συνεχής.
Και σήμερα, αυτά τα μηνύματα και αυτοί οι στόχοι, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς, η δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, τα εισοδήματα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δέχονται βαρύτατα πλήγματα από τις συντηρητικές πολιτικές και τους όρους που επιχειρεί να επιβάλει η παγκοσμιοποιημένη αγορά.
Σήμερα, η διασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και η εμπέδωση της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης, απαιτούν και προϋποθέτουν, την επένδυση στον άνθρωπο, την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, την συλλογική προσπάθεια και γενναία αναδιανομή του εισοδήματος.
Εμείς ως δημοτική παράταξη «Νέα Πορεία», με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην χώρα και στην τοπική κοινωνία, καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες να αγωνιστούν εναντίον των συντηρητικών αντιλήψεων και νοοτροπιών, για μια δημοκρατική ανατροπή, που θα υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Ισότητας της Δικαιοσύνης και του σεβασμού της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου, για μια Ελλάδα δημοκρατική και προοδευτική!

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...