Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2012

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΙΚΑ ΔΙΔ/ΧΟΥ 19/3/2012


Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΚΑΥΤΟ» ΜΑΡΤΗ.

Σιναπίδης Στέφανος
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
«ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;»
1)Μαζικό συλλαλητήριο των πολιτών και φορέων του Διδ/χου με αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το ΙΚΑ, για τις 19 Μαρτίου 2012 το μεσημέρι 13.00μμ, αμέσως μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου των Εργαζομένων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στο Διδυμότειχο στο Δημοτικό Αμφιθέατρο την ίδια μέρα στις 10.00πμ.
Μία τεράστια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα θα αγκαλιάσει το κτίριο του ΙΚΑ και το διπλανό Ειρηνοδικείο (που κι αυτό οδεύει προς κλείσιμο) ως δείγμα άμυνας των κατοίκων, απέναντι στην κεντρική διοίκηση που λειτουργεί λόγω μνημονίου ως αδηφάγο τέρας.
Η κεντρική διοίκηση στερεί από τον Καλλικρατικό Δήμο Διδυμοτείχου σταδιακά όλες τις κρατικές παροχές.
Εδώ και καιρό, μας στέρησε το δικαίωμα παροχών σε επίπεδο συγκοινωνιών με το κλείσιμο του ΟΣΕ, μας στέρησε το δικαίωμα παροχών σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού με το κλείσιμο του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, σε επίπεδο παιδείας με την συγχώνευση σχολικών μονάδων και κατάργηση γραφείων εκπαίδευσης, σε επίπεδο υγείας με την συγχώνευση του Νοσοκομείου, σε επίπεδο κοινωνικής ασφάλισης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, σε επίπεδο δικαιοσύνης με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου, σε επίπεδο οικονομικής εξυπηρέτησης με το κλείσιμο της ΔΟΥ, σε επίπεδο απασχόλησης με το κλείσιμο του ΟΑΕΔ…
Αναρωτιόμαστε τί έπεται στην συνέχεια.
Όλες αυτές τις παροχές, της στερεί ένα ευνομούμενο κράτος από την ακριτική και ευαίσθητη περιοχή του Έβρου που συνεχώς υποβαθμίζεται αναπτυξιακά και γηράσκει ηλικιακά.
«Είναι παρανοϊκό να προβούμε σε δυναμικές ενέργειες» αναφωνεί μια μερίδα συμπολιτών μας. Είναι όμως αντίστοιχα παρανοϊκό και για ένα κράτος να φέρεται έτσι στους πολίτες του, με την κατάργηση τόσων απαραίτητων υπηρεσιών για την λειτουργία μιας περιφέρειας.

Αγαπητοί συμπολίτες
«Όταν η κεντρική διοίκηση έχει ήδη από καιρού διαβεί την θύρα του φρενοκομείου με αυτές τις ενέργειες για την πόλη μας, δεν δυνάμεθα παρά να πράξουμε και εμείς το ίδιο».
Το πρόσφατο παράδειγμα των κατοίκων της Καρύστου Ευβοίας που σε υπόνοια και μόνο ότι θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο τους (συγχωνευόμενο με της Χαλκίδας) προκάλεσε παλλαϊκή διαμαρτυρία και πολιορκητική κατάληψη, εξανάγκασε τον Υπουργό Υγείας να δεσμευθεί δημοσίως ότι δεν θα κλείσει.
Οι δικές μας προφορικές «εξασφαλίσεις» από τον Υπουργό Εργασίας, ότι θα επανεξεταστεί το θέμα του ΙΚΑ τον Μάιο δεν μας καθησυχάζουν αλλά μας εξεγείρουν περισσότερο.
Ο πολιτικός ρεαλισμός, μας επιτάσσει να είμαστε διεκδικητικοί και αποφασιστικοί.
2)Προτείνουμε λοιπόν πέρα από το μαζικό συλλαλητήριο πολιτών και φορέων, μια κλιμάκωση των ενεργειών μας με κορύφωση την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Να μετατρέψουμε την μέρα αυτή της εθνικής επετείου σε παρέλαση διαμαρτυρίας με αιτία την συνεχή απομάκρυνση των δομών του κράτους από τον Δήμο μας σε επίπεδο υγείας ,ασφάλισης, παιδείας…
Αποχή των μαθητών από την παρέλαση. Να γίνουν οι μαθητές, οι νέοι μας, ο βραχίονας της αποδοκιμασίας του τωρινού εφιαλτικού πολιτικού στάτους για το μέλλον της περιοχής μας .
Κανείς επίσημος στη εξέδρα του δήμου. Μόνο πανώ διαμαρτυρίας και μαύρες σημαίες. Αντί να κυματίζουν ελληνικές σημαίες ως εθνικά σύμβολα, να κυματίζουν μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο, στο Ηρώο, κατά μήκος της παρέλασης και στα σπίτια μας.
Μόνο αυτές οι συμβολικές μορφές βίας μπορούν να αποτελέσουν την «μαμή» της τοπικής μας ιστορίας προς το καλύτερο. Να δώσουμε ένα μήνυμα ως κοινωνία Διδυμοτείχου, που θα ξεπερνά την μέχρι τώρα πολιτική μας πλαδαρότητα. Δεν είμαστε δεδομένοι, ούτε έτοιμοι να καταπιούμε ότι σχεδιάζεται για εμάς χωρίς εμάς.

Μποϋκοτάζ στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2012.

Παλιότερα το Διδ/χο ως έκφραση εθνικής υπερηφάνειας, στην εθνική επέτειο ύψωνε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία πάνω στο Κάστρο. Τώρα να υψώσουμε στον ίδιο χώρο την μαύρη σημαία της ερήμωσης του Διδ/χου ως έκφραση εθνικής εγκατάλειψης.
Οι εθνικές επέτειοι δεν είναι μόνο μέρες μνήμης και γραφικών εορτασμών. Είναι πάνω από όλα εντολές συνέχισης αγώνων.
Φτάνει πιά. Οι χλιαρές ενέργειες και οι συζητήσεις με τους αρμοδίους χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις και παραπομπή στις μετεκλογικές καλένδες του Μαΐου δεν μας ικανοποιούν. Ζητάμε άμεσες δεσμεύσεις να παραμείνουν λειτουργικά το ΙΚΑ, η ΔΟΥ, το Ειρηνοδικείο.
Η οικονομία στα δημοσιονομικά να ξεκινήσει με την κατάργηση των άχρηστων φορέων και υπηρεσιών χωρίς αντικείμενο, που εδρεύουν στην Αθήνα κατά δεκάδες και εξυπηρετούν μόνο πελατειακά συμφέροντα.
Ή αυτοί ή εμείς. Να Θωρακιστούν οι κρατικές υπηρεσίες στο Διδ/χο και στον ακριτικό Έβρο γιατί εδώ χτυπά η Ελλάδα .Πώς θα αναπτυχθεί οικονομικά και πώς θα διατηρηθεί η εθνική και κοινωνική συνοχή στην παραμεθόριο αν δεν υπάρχουν ισχυρές κρατικές δομές που θα δρουν υποστηρικτικά στην τοπική οικονομία;

Εμπρός να στήσουμε ως πόλη ένα μεγάλο «οδόφραγμα» που δεν θα είναι καμωμένο ούτε από πέτρες, ούτε από καδρόνια, ούτε από σιδερικά. Θα είναι καμωμένο από την συσσωρευμένη πίκρα και από την συσσωρευμένη αγανάκτηση μας που ξεχειλίζει μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο.

Δυστυχώς μια πόλη προβάτων είναι καταδικασμένη να την λυμαίνονται οι λύκοι (εσωτερικοί και εξωτερικοί).

Κυριακή, Μαρτίου 04, 2012

SOS Δ.Ο.Υ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
Με την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου, στα άμεσα προς υλοποίηση σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών είναι το κλείσιμο 200 Δ.Ο.Υ .
Σύμφωνα με το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013 και το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου οικονομικών, προβλέπεται η δημιουργία μιας Δ.Ο.Υ σε κάθε νομό με ταυτόχρονο κλείσιμο τον υπόλοιπων Δ.Ο.Υ.
Συγκεκριμένα για το Ν. Έβρου προβλέπεται η δημιουργία μιας Δ.Ο.Υ με έδρα την ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ και την ταυτόχρονη κατάργηση των Δ.Ο.Υ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και ΣΟΥΦΛΙΟΥ.
Έδρα του νομού Έβρου είναι η Αλεξανδρούπολη, πόλη η οποία απέχει πλέον των 190 χιλιομέτρων από το τελευταίο σημείο της χωρικής της αρμοδιότητας, το οποίο είναι και το τελευταίο σημείο της ελληνικής επικράτειας στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας (Ορμένιο). Η πόλη της Ορεστιάδας απέχει 115 χλμ από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και αυτή του Διδυμοτείχου 95 χλμ.

Κατόπιν τούτου , θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Με το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ :ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΣΟΥΦΛΙΟΥ, η περιοχή μας οδηγείται :
· σε ερημοποίηση και μαρασμό της παραμεθορίου περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται, (αποψίλωση της τοπικής αγοράς από μερίδα καταστημάτων και επαγγελματιών, αναγκαστική εγκατάλειψη του τόπου από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ, Ι.Κ.Α , Ο.Α.ΕΔ, Ο.Τ.Ε και των οικογενειών τους)
· στη δυσχερή εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργώντας έντονα προβλήματα τόσο στην εμπορική όσο και στην αγροτική και κοινωνική ζωή του δήμου καθώς ο πολίτης θα είναι αναγκασμένος να διανύσει τεράστια χιλιομετρική απόσταση προκειμένου να εξυπηρετηθεί, αυξάνοντας το κόστος χρήσης των υπηρεσιών και κατασπατάλησης του χρόνου του για διεκπεραίωση απλών υποθέσεων. Λόγω του κακού οδικού δικτύου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο απαιτούμενος χρόνος ανέρχεται στις 2 έως 2,5 ώρες συν την επιστροφή.
· στην έκρηξη της τοπικής ανεργίας και της φυγής του τοπικού πληθυσμού, την ίδια χρονική στιγμή που στην γειτονική Τουρκία η διοίκηση πριμοδοτεί και προικοδοτεί την δημιουργία ενός μεγάλου αστικού κέντρου λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης πληθυσμού από τις ανατολικές περιοχές. Ακόμη κι όσοι εργαζόμενοι επιλέξουν τη μετακίνηση αντί της φυγής, τα έξοδα μετακίνησης είναι αβάσταχτα υψηλά δεδομένου ότι οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, αν στο ενδιάμεσο δεν επέρθει η απόλυση για ορισμενο αριθμό υπαλλήλων που θα κριθούν πλεονάζοντες.
Ζητάμε για το Βόρειο Έβρο :
Μία Δ.Ο.Υ σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο, με πλήρη φορολογικά τμήματα και ελεγκτικούς μηχανισμούς

Η ύπαρξη ισχυρών Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, θα συμβάλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή και το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή τους θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος λειτουργία τους (οι εφορίες στεγάζονται όλες σε ιδιόκτητα δημόσια κτίρια).
Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, όμως οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη και τις συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένες «ιδιαίτερες» περιοχές , όπως η δική μας.
Άλλωστε δεν αποτιμώνται όλα σε χρήμα , υπάρχουν άνθρωποι και αξίες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη όταν λαμβάνονται αποφάσεις εθνικής σημασίας.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ & ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Με το καινούργιο οργανόγραμμα του ΙΚΑ, της Ελλάδας του μνημονίου, ξεκινάνε συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων και επέρχονται μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων. Όπως πάντα όλα ξεκινάνε από τον Έβρο. Τον Έβρο της εγκατάλειψης, της μετανάστευσης, των συνόρων. Η κατάργηση του κράτους πρόνοιας ξεκινάει από την περιοχή μας. Από τον ασφαλισμένο που θα πρέπει να διανύσει τουλάχιστον 100 χλμ για να εξυπηρετηθεί με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Το ΙΚΑ θα αποδεκατιστεί από τις υπηρεσίες που δεκαετίες προσφέρει. Ένα μεγάλο του κομμάτι, αυτό των Εσόδων θα αποσχιστεί και θα αποδοθεί σε εισπρακτική ιδιωτική εταιρεία η οποία <<θα υπενθυμίζει>> κάθε μήνα στους εργοδότες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και προβαίνει στην είσπραξή τους. Το υγειονομικό του σκέλος μεταλλάχτηκε σε ΕΟΠΥΥ, που κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα λειτουργεί. Οι ασφαλισμένοι πήραν ήδη μία γεύση από τα ΚΕΠΑ, με την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται.
Ο αριθμός των υπαλλήλων θα συρρικνωθεί γιατί επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα! Στην καλύτερη περίπτωση θα μετακινηθούν σε άλλους νομούς και στη χειρότερη θα πάνε στα σπίτια τους. Μαζί με την συρρίκνωση των άλλων υπηρεσιών, οδηγούμαστε ένα βήμα ακόμη στο μαρασμό του τόπου μας, όταν στην απέναντι πλευρά βλέπουμε τους γείτονές μας να αναπτύσσονται και να προοδεύουν.
Ζητάμε από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής μας, από τους βουλευτές και από τους συμπολίτες μας, την συστράτευση όλων, στον αγώνα μας, για να παραμείνουν τα υποκαταστήματά του ΙΚΑ στις πόλεις του νομού μας, για να μην μετακινηθεί, να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΚΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Σιναπίδης Στέφανος
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ
»
Κατάθεση επερώτησης στην Βουλή 4812/23-1-2012, για τον νέο οργανισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον βουλευτή κο Νίκο Νικολόπουλο.
“Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και την εντεινόμενη φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, η συσταθείσα από το Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, επιτροπή για τη σύσταση του νέου οργανισμού του Ιδρύματος, προχωρά στη πληθώρα κατάργηση υποκαταστημάτων και παραρτημάτων, χωρίς, όμως, να λαμβάνονται υπόψη, οι σοβαρές και υπάρχουσες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ιδίως σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Συγκεκριμένα, από τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ο σχεδιασμός της επιτροπής, προχωρά στη δημιουργία ενός διοικητικού μοντέλου, που ουσιαστικά, θα έχει ένα μόνο υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανά νομό.... Ίδια και χειρότερη περίπτωση, είναι αυτό που συμβαίνει στον ακριτικό Έβρο, όπου καταργούνται τα τοπικά υποκαταστήματα Σουφλίου, Διδυμοτείχου και το παράρτημα Φερών !”
“Cassius belli” αποτελεί για την κοινωνία του Διδυμοτείχου η διαφαινoμενη πρόθεση και υποχθόνια πρόταση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να καταργήσει και να κλείσει χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Διδυμοτείχου.
Χωρίς αιδώ και επαρκή οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας και νομιμότητας οι καρεκλοκένταυροι του ΙΚΑ Αθηνών με απαράδεκτα κριτήρια τύπου τρόικας , στερούν μια ολόκληρη παραμεθόρια περιοχή από τις υπηρεσίες διοικητικής εξυπηρέτησης και παροχής πρωτοβάθμιας υγείας που παρέχει το καινούριο κτίριο του ΙΚΑ Διδ/χου ,που κατασκευάστηκε πρόσφατα και παραδόθηκε προς χρήση, προ 2 ετών.
Μια ολόκληρη ιδιόκτητη, σύγχρονη κτιριακή υποδομή που κόστισε εκατομμύρια ευρώ και εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένος του ΙΚΑ της επαρχίας Διδ/χου και του ορεινού όγκου του Σουφλίου απαξιώνεται.
Η παροχή υπηρεσιών υγείας υποβαθμίζεται στους ακρίτες μας και το Διδ/χο υποτιμάτε από το λουκέτο μιας ακόμη δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετούσε τους συμπολίτες μας.
Μετά το κλείσιμο της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Γραφείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της επερχόμενης διακοπής λειτουργίας της ΔΟΥ, την διοικητική συγχώνευση του Νοσοκομείου, τις σχεδιαζόμενες νέες συγχωνεύσεις Σχολείων, το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει την ταφόπλακα στην βιωσιμότητα της ακριτικής περιοχής μας.
Σύσσωμοι οι πολίτες του Διδ/χου θα αντισταθούν σθεναρά και θα βάλουν τροχοπέδη σε όποιον προσπαθήσει να προβεί σε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια.
Η στοχοποίηση των υπεύθυνων και η στοχοποιηση των ντόπιων πολιτικών που θα αρνηθούν να μας υποστηρίξουν θα είναι καθολική. Οι δράσεις και οι ενέργειες μας σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας από την πολιτεία, θα είναι ακτιβιστικες και ριζοσπαστικά επιθετικές.
Η κατάληψη του κτιρίου, ο αποκλεισμός των δρόμων, το μαζικό συλλαλητήριο και το κλείσιμο των μαγαζιών, θα αποτελέσουν μόνο τον αρχικό πυρήνα των ενεργειών μας για την επίτευξη του δίκαιου στόχου μας.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.

Διαβάστε στο ιστολόγιο...