Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΚΑΥΤΟ» ΜΑΡΤΗ.

Σιναπίδης Στέφανος
«ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
«ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;»
1)Μαζικό συλλαλητήριο των πολιτών και φορέων του Διδ/χου με αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το ΙΚΑ, για τις 19 Μαρτίου 2012 το μεσημέρι 13.00μμ, αμέσως μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου των Εργαζομένων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στο Διδυμότειχο στο Δημοτικό Αμφιθέατρο την ίδια μέρα στις 10.00πμ.
Μία τεράστια συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα θα αγκαλιάσει το κτίριο του ΙΚΑ και το διπλανό Ειρηνοδικείο (που κι αυτό οδεύει προς κλείσιμο) ως δείγμα άμυνας των κατοίκων, απέναντι στην κεντρική διοίκηση που λειτουργεί λόγω μνημονίου ως αδηφάγο τέρας.
Η κεντρική διοίκηση στερεί από τον Καλλικρατικό Δήμο Διδυμοτείχου σταδιακά όλες τις κρατικές παροχές.
Εδώ και καιρό, μας στέρησε το δικαίωμα παροχών σε επίπεδο συγκοινωνιών με το κλείσιμο του ΟΣΕ, μας στέρησε το δικαίωμα παροχών σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού με το κλείσιμο του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, σε επίπεδο παιδείας με την συγχώνευση σχολικών μονάδων και κατάργηση γραφείων εκπαίδευσης, σε επίπεδο υγείας με την συγχώνευση του Νοσοκομείου, σε επίπεδο κοινωνικής ασφάλισης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, σε επίπεδο δικαιοσύνης με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου, σε επίπεδο οικονομικής εξυπηρέτησης με το κλείσιμο της ΔΟΥ, σε επίπεδο απασχόλησης με το κλείσιμο του ΟΑΕΔ…
Αναρωτιόμαστε τί έπεται στην συνέχεια.
Όλες αυτές τις παροχές, της στερεί ένα ευνομούμενο κράτος από την ακριτική και ευαίσθητη περιοχή του Έβρου που συνεχώς υποβαθμίζεται αναπτυξιακά και γηράσκει ηλικιακά.
«Είναι παρανοϊκό να προβούμε σε δυναμικές ενέργειες» αναφωνεί μια μερίδα συμπολιτών μας. Είναι όμως αντίστοιχα παρανοϊκό και για ένα κράτος να φέρεται έτσι στους πολίτες του, με την κατάργηση τόσων απαραίτητων υπηρεσιών για την λειτουργία μιας περιφέρειας.

Αγαπητοί συμπολίτες
«Όταν η κεντρική διοίκηση έχει ήδη από καιρού διαβεί την θύρα του φρενοκομείου με αυτές τις ενέργειες για την πόλη μας, δεν δυνάμεθα παρά να πράξουμε και εμείς το ίδιο».
Το πρόσφατο παράδειγμα των κατοίκων της Καρύστου Ευβοίας που σε υπόνοια και μόνο ότι θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο τους (συγχωνευόμενο με της Χαλκίδας) προκάλεσε παλλαϊκή διαμαρτυρία και πολιορκητική κατάληψη, εξανάγκασε τον Υπουργό Υγείας να δεσμευθεί δημοσίως ότι δεν θα κλείσει.
Οι δικές μας προφορικές «εξασφαλίσεις» από τον Υπουργό Εργασίας, ότι θα επανεξεταστεί το θέμα του ΙΚΑ τον Μάιο δεν μας καθησυχάζουν αλλά μας εξεγείρουν περισσότερο.
Ο πολιτικός ρεαλισμός, μας επιτάσσει να είμαστε διεκδικητικοί και αποφασιστικοί.
2)Προτείνουμε λοιπόν πέρα από το μαζικό συλλαλητήριο πολιτών και φορέων, μια κλιμάκωση των ενεργειών μας με κορύφωση την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Να μετατρέψουμε την μέρα αυτή της εθνικής επετείου σε παρέλαση διαμαρτυρίας με αιτία την συνεχή απομάκρυνση των δομών του κράτους από τον Δήμο μας σε επίπεδο υγείας ,ασφάλισης, παιδείας…
Αποχή των μαθητών από την παρέλαση. Να γίνουν οι μαθητές, οι νέοι μας, ο βραχίονας της αποδοκιμασίας του τωρινού εφιαλτικού πολιτικού στάτους για το μέλλον της περιοχής μας .
Κανείς επίσημος στη εξέδρα του δήμου. Μόνο πανώ διαμαρτυρίας και μαύρες σημαίες. Αντί να κυματίζουν ελληνικές σημαίες ως εθνικά σύμβολα, να κυματίζουν μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο, στο Ηρώο, κατά μήκος της παρέλασης και στα σπίτια μας.
Μόνο αυτές οι συμβολικές μορφές βίας μπορούν να αποτελέσουν την «μαμή» της τοπικής μας ιστορίας προς το καλύτερο. Να δώσουμε ένα μήνυμα ως κοινωνία Διδυμοτείχου, που θα ξεπερνά την μέχρι τώρα πολιτική μας πλαδαρότητα. Δεν είμαστε δεδομένοι, ούτε έτοιμοι να καταπιούμε ότι σχεδιάζεται για εμάς χωρίς εμάς.

Μποϋκοτάζ στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2012.

Παλιότερα το Διδ/χο ως έκφραση εθνικής υπερηφάνειας, στην εθνική επέτειο ύψωνε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία πάνω στο Κάστρο. Τώρα να υψώσουμε στον ίδιο χώρο την μαύρη σημαία της ερήμωσης του Διδ/χου ως έκφραση εθνικής εγκατάλειψης.
Οι εθνικές επέτειοι δεν είναι μόνο μέρες μνήμης και γραφικών εορτασμών. Είναι πάνω από όλα εντολές συνέχισης αγώνων.
Φτάνει πιά. Οι χλιαρές ενέργειες και οι συζητήσεις με τους αρμοδίους χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις και παραπομπή στις μετεκλογικές καλένδες του Μαΐου δεν μας ικανοποιούν. Ζητάμε άμεσες δεσμεύσεις να παραμείνουν λειτουργικά το ΙΚΑ, η ΔΟΥ, το Ειρηνοδικείο.
Η οικονομία στα δημοσιονομικά να ξεκινήσει με την κατάργηση των άχρηστων φορέων και υπηρεσιών χωρίς αντικείμενο, που εδρεύουν στην Αθήνα κατά δεκάδες και εξυπηρετούν μόνο πελατειακά συμφέροντα.
Ή αυτοί ή εμείς. Να Θωρακιστούν οι κρατικές υπηρεσίες στο Διδ/χο και στον ακριτικό Έβρο γιατί εδώ χτυπά η Ελλάδα .Πώς θα αναπτυχθεί οικονομικά και πώς θα διατηρηθεί η εθνική και κοινωνική συνοχή στην παραμεθόριο αν δεν υπάρχουν ισχυρές κρατικές δομές που θα δρουν υποστηρικτικά στην τοπική οικονομία;

Εμπρός να στήσουμε ως πόλη ένα μεγάλο «οδόφραγμα» που δεν θα είναι καμωμένο ούτε από πέτρες, ούτε από καδρόνια, ούτε από σιδερικά. Θα είναι καμωμένο από την συσσωρευμένη πίκρα και από την συσσωρευμένη αγανάκτηση μας που ξεχειλίζει μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο.

Δυστυχώς μια πόλη προβάτων είναι καταδικασμένη να την λυμαίνονται οι λύκοι (εσωτερικοί και εξωτερικοί).

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...