Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (Ανωνύμου Διδυμοτειχίτη)
Δέκα απαντήσεις που κάνουν έναν υποψήφιο, σίγουρο δήμαρχο για το Δήμο Διδυμοτείχου. Ένας φανταστικός διάλογος με αγωνιώδεις ερωτήσεις και κυνικές απαντήσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι πέρα για πέρα αληθινή.
1) Θέλω να γίνω δήμαρχος στο Διδυμότειχο. Τι προσόντα πρέπει να έχω;Κανένα προσόν ,αλλά πολύ μεγάλο ποσόν. Μη φοβάσαι όμως αν ακολουθήσεις τα παρακάτω θα κάνεις σίγουρα απόσβεση.
2)Είναι δύσκολο να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους για το συνδυασμό μου;Αντίθετα είναι πολύ εύκολο. Είναι 2-3 καφενεία και μπαρ όπου θα βρεις δημοτικά , κοινοτικά και νομαρχιακά συμβούλια να παίζουν χαρτιά .
3)Πως θα τους πλησιάσω;Μην ανησυχείς καθόλου, αν μαθευτεί ότι διαθέτεις χρήμα θα σε πλησιάσουν αυτοί.
4)Μήπως τους προσβάλλω αν μιλήσω για χρηματισμό;Αυτό με τον Τοτό το ξέρεις ;Είπαμε να βοηθήσουμε αδερφέ αλλά έχουμε και δουλειές.
5)Έστω ότι έκανα τις επαφές και συγκέντρωσα τα κατάλληλα άτομα ,τι κάνω τώρα;Σχεδόν τίποτα ,μόνο θα υπογράφεις επιταγές. Αυτοί ξέρουν. Ο μηχανισμός είναι από χρόνια στημένος ,λίγο λάδωμα θέλει μόνο.
Μια ερώτηση μόνο τους αρχηγούς των μαχαλάδων τους πήρες με το μέρος σου;
6)Όχι ,ποιοί είναι αυτοί;Ποιοί είναι αυτοί; Ποιος είσαι εσύ ρε ,που θέλεις να βγεις και δήμαρχος ; Άκου ποιοί είναι αυτοί. Οι αρχηγοί των μαχαλάδων, θα σε βγάλουν δήμαρχο άσχετε.
7)Μα έχω μαζί μου δασκάλους, τίμιους επαγγελματίες ,τεχνοκράτες.Κι εγώ έχω πονοκέφαλο κι όπως βλέπεις δεν έχω πιει και καφέ. Να συνεχίσουμε την συζήτηση η άστο να πάει..
8)Μα αυτά τα άτομα έχουν τόση δύναμη στην περιοχή; Επηρεάζουν συνειδήσεις, εκβιάζουν, κρατούν σε ομηρία ανθρώπους ; Γίνεται αυτό στην περιοχή μας και στην εποχή μας;Καλά μιλάμε για τελείως....τελειωμένη περίπτωση υποψηφίου.Τα πράγματα είναι απλά έχεις βγει δήμαρχος αν έχεις κάνει τα παραπάνω.
9)Μα πότε ;Ρε φίλε , πήγες στα καφενεία ,έδειξες και έριξες χρήμα ,πήρες μαζί σου τους αρχηγούς των μαχαλάδων, είσαι και σίγουρα άσχετος και δε θα σε κάνουν δήμαρχο; ήμαρτον πια!
10)Ωραία, βγήκα δήμαρχος. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες μου, πως θα στελεχώσω το δήμο, πως θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου; πως;...τι θα κάνω; θα είμαι επαρκής;..Το συνεχίζεις βλέπω....Ρε που μπλέξαμε...
Τίποτα δε χρειάζεται να κάνεις ,όλα θα δουλεύουν ρολόι!!! Άσε τους το πηδάλιο!!! Ξέρουν αυτοί πως να διοικούν ένα δήμο χρόνια τώρα ,όλα είναι τακτοποιημένα.
Καμιά υπογραφούλα αν θέλεις και κείνο μπορούν δηλαδή, αλλά έτσι να λες και συ ότι κάνεις κάτι ..
Καμιά συνέντευξη , καμιά παρέλαση, καμιά περιοδεία στα χωριά(καμιά όμως ,που να τρέχεις τώρα!)Τέτοια πράγματα, απλά, συνηθισμένα .
Άσε τους τα δύσκολα, τις αναθέσεις έργων, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τις δημοτικές επιχειρήσεις, τα προβλήματα των χωριών του δήμου, το οδικό δίκτυο ,τους αγροτικούς δρόμους…Ξέρουν αυτοί.
29 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ….
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...