Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2010

REAL POLITIK

ΔΙΠΛΗ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος Υποψήφιος Δήμαρχος
για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ
»

Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου

Το βασικότερο και ανυπέρβλητο εμπόδιο που πρέπει να αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο από εδώ και πέρα ως δημοτικός συνδυασμός, και αποτελεί την πραγματική τροχοπέδη για την πόλη και τα χωριά μας είναι η νοοτροπία, η κουλτούρα και η πεποίθηση περί πολιτικής των σημερινών και πολλών πρώην δημοτικών αρχόντων, που έχουν αναγκάσει τους πολίτες να χορεύουν στους ρυθμούς της συναλλαγής.
Είναι η αντίληψη που βαφτίζει τα δικαιώματα των πολιτών χάρες.
Είναι η αντίληψη που καθιστά κάθε πολίτη έρμαιο της εξουσίας, που κάνει τον πολίτη αντικείμενο μικρών ή μεγάλων εκβιασμών, που τον αναγκάζει να παρακαλά για να του παρέχονται οι βασικές ανάγκες του.
Δηλ. να παρακαλά και να υποχρεώνεται για τον καθαρό δρόμο μπροστά από το σπίτι του, να παρακαλά και να υποχρεώνεται για το ελεύθερο πεζοδρόμιο, να παρακαλά για τον κάδο των σκουπιδιών, για μία θέση εργασίας για το παιδί του, ακόμα και για ένα απλό πιστοποιητικό.
Είναι η αντίληψη του πάρε-δώσε, του όλα αγοράζονται αφού κάποιος τα πουλάει. Είναι η αντίληψη που θέλει τον μουσουλμάνο συμπολίτη μας επειδή δεν γράφει ελληνικά, να πρέπει να παρακαλά και να υποχρεώνεται στον οποιοδήποτε αιρετό για ένα πιστοποιητικό και για μία άδεια στο παζάρι.
Αυτή την νοοτροπία πρέπει να γκρεμίσουμε.
Αλλά εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία ενός σχεδίου ανάπτυξης της πόλης. Γιατί;
Γιατί, τα έργα που γίνονται μέχρι τώρα, γίνονται χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μελέτη ,πρόχειρα και ασύνδετα και το χειρότερο, μερικά από τα έργα που έγιναν ή γίνονται δημιουργούν ανισότητες και προβλήματα περισσότερα από αυτά που σκόπευαν να λύσουν όταν σχεδιάστηκαν π.χ. τρανταχτό αρνητικό παράδειγμα που πρέπει να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες, ο πεζόδρομος της Βενιζέλου και η κεντρική πλατεία που στοίχισε πολλές χιλιάδες Ευρώ και απαξιώθηκε λειτουργικά μόλις μέσα σε έναν χρόνο .
Ανάπτυξη και πρόοδος για την πόλη σημαίνει ότι οικοδομώ σταδιακά και όχι συσσωρεύω ασκόπως και απρογραμμάτιστα μπετόν, όπως γίνεται δυστυχώς μέχρι τώρα.
Σε τελική ανάλυση, στόχος του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ και του επιτελείου μας, είναι ένας δήμος φιλικός προς τους πολίτες, ένας δήμος όπου δεν πρωταγωνιστεί η μικροπολιτική, οι διακρίσεις, η συναλλαγή και η εμπορευματοποίηση των δικαιωμάτων μας, αλλά η εξυπηρέτηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της πόλης και των χωριών μας.

Και μία υπενθύμιση για αυτούς που το έχουν ξεχάσει, όσο ψηλά και αν βρίσκονται:
«Η ελεύθερη αντιπολίτευση δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών του Διδυμοτείχου».
Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Διδυμοτείχου των Μεταξάδων και των χωριών μας

Οι τωρινοί δημοτικοί παράγοντες παραμένουν απλοί διαχειριστές και διεκπεραιωτές υποθέσεων χωρίς ιδέες, αξίες, αρχές αλλά με συγκολλητική ουσία την προοπτική άσκησης της εξουσίας.
Ποιό είναι τελικά το πρόβλημα του Διδυμοτείχου;
Το πρόβλημα του Διδυμοτείχου είναι, πως το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό των αιρετών , αυτών που εκλέγουμε δηλαδή, αποτελεί μία χαλαρή οργάνωση Συνταξιούχων στα μυαλά και στην ψυχή, που ανταποκρίνεται στην προ 30ετίας φάση κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Αυτό το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό των αιρετών, έρχεται όμως σε ευθεία δυσαρμονία με την σημερινή πραγματικότητα και το κοινό αίσθημα και τις απαιτήσεις των πολιτών.
Ο μηχανισμός κατοχής και νομής της δημοτικής εξουσίας αποκόπηκε από τον ομφάλιο λώρο των απαιτήσεων και προβλημάτων των πολιτών και ξεστράτισε στον δρόμο της διαπλοκής των συμφερόντων των ολίγων.
Η εξουσία έχει ρουφήξει κάθε ικμάδα της ψυχής των δημοτικών αρχόντων που φέρονται αλαζονικά προς τους πολίτες και υποτακτικά προς τους ισχυρούς της εκάστοτε κυβέρνησης.
Με τους οποίους ισχυρούς της εκάστοτε κυβέρνησης όταν συναντούνται οι δημοτικοί άρχοντας, αντί να προβάλλουν τα προβλήματα της πόλης, εξαντλούν σε πέντε μόνο λεπτά τα ζητήματα της περιοχής και αφιερώνουν ολόκληρες τις υπόλοιπες ώρες σε αιτήματα προσωπικής εξυπηρέτησής τους.
Από την άλλη οι βολεμένοι συμπολίτες μας, υποστηρικτές της υπάρχουσας κατάστασης και του σημερινού Δημάρχου, παρόλο που συμφωνούν κατά βάθος με εμάς, δεν έρχονται μαζί μας ξέρετε γιατί.
Γιατί αρκούνται στα κεκτημένα που τους προσφέρει το σημερινό κατεστημένο και διακινδυνεύουν πολλά σε μία αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης οπότε συνήθως λουφάζουν και δεν δίνουν καμία μάχη.
Από πού αγαπητοί φίλοι και φίλες θα προέλθει η ανατροπή;

Η έκπληξη θα προέλθει όχι από ανακύκλωση προσώπων αλλά από δυνάμεις που δεν έχουν βγει στο προσκήνιο από πρόσωπα που μπορούν να υπάρξουν αυτοδύναμα στην κοινωνία.
Αυτά τα πρόσωπα πρέπει να εκφράζουν τις ανάγκες των πολιτών, να υπερασπίζουν τα αιτήματά τους, να οργανώνουν την δυσαρέσκεια των πολιτών, να προωθούν τα οράματά μας για αναβάθμιση και ανασυγκρότηση της πόλης.
Τα δοβλέτια της εξουσίας τα αμειβόμενα «καρτέλ» συμβούλων που σπαταλούν το δημοτικό χρήμα χωρίς εμφανές αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία, πρέπει να εκλείψουν.
Είναι απαραίτητες για το κοινό καλό έτσι να υπάρξουν οι «ανθρωποθυσίες» και οι «στελεχοθυσίες» εκείνων που δεν αναγνωρίζουν τους πολίτες ως συνοδοιπόρους και συντρόφους, και ξέρετε όλοι σε ποιους αναφέρομαι, αλλά αναγνωρίζουν τους πολίτες μόνο, ως υπηρέτες και υποτακτικούς των προσωπικών ταπεινών τους συμφερόντων.
Και αυτές οι «ανθρωποθυσίες» των φθαρμένων προσώπων, που εκπέμπουν μόνο αρνητική ενέργεια και αλαζονεία και μετέτρεψαν το Διδυμότειχο από υγιή κοινωνία των πολιτών σε άρρωστη κοινωνία των πελατών, πρέπει νάναι αρκετές, αν θέλουμε ως πόλη να πάμε μπροστά.
Αυτήν την φιλοσοφία υλοποιεί η δυναμική στελέχωσης του συνδυασμού μας.

Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.Παράγουμε έργο για τον Δήμο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2010

«Τι να κάνουμε;»

Σιναπίδης Στέφανος Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
«Για το Διδυμότειχο των αξιών

Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου

Σήμερα, η άσκηση της δημαρχιακής εξουσίας συνεχίζει να αποτελεί πάρεργο-αγγαρεία για την τωρινή δημοτική αρχή, όπως δυστυχώς κατάντησε τα τελευταία χρόνια από τους τοπικούς πολιτικούς «δεινόσαυρους».
Η λεπτομερής γνώση και ενημέρωση του κάθε πολίτη για κάθε γκρίζα απόχρωση του τωρινού δημοτικού βίου και κάθε παρά φύσει συναλλαγής που γίνεται αντιληπτή, πρέπει να δημοσιοποιείται με κάθε τρόπο.
Πρέπει να δημοσιοποιείται από εδώ και πέρα ιδίως από την σημερινή αντιπολίτευση έστω και τον τελευταίο μήνα προ των εκλογών, έτσι ώστε να μπορεί να παραχθεί η πολυπόθητη νέα ηθική που απαιτείται στην πόλη μας.
Η ορθή αντίληψη των δημοτικών μας πραγμάτων από όλους τους συμπολίτες μας, μπορεί έτσι μαθηματικά να οδηγήσει στην επιλογή των νέων κατάλληλων προσώπων για την διακυβέρνηση της πόλης μας και των χωριών μας.
Αναρωτιέται κανείς.
Γιατί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό λοιπόν, δηλ. ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ αποδεικνύονται ανεπαρκείς στην τρέχουσα τοπική πραγματικότητα αντί να κατακρημνίζονται στα «τάρταρα», συνεχίζουν να «επιπλέουν» πολιτικά.
Γιατί;
Γιατί συναντούν στο Διδυμότειχο 1)την αντιπολίτευση της ανοχής 2) την κουλτούρα της συνενοχής όλων μας και 3) την παθητικότητα των πολιτών.
Ήρθε πλέον η ώρα της γενναίας αυτοκριτικής όλων, για το πώς φθάσαμε ως πόλη στην πλήρη απαξίωση της τοπικής πολιτικής σκηνής, και στον μηδενισμό παραγωγικού έργου, που καθήλωσε την πόλη και τον επαγγελματικό της ιστό στο μηδέν.
Ποιοι ευθύνονται που το Διδυμότειχο είναι καθηλωμένο;
Είναι ώρα ευθύνης, περισυλλογής και επίλυσης εκκρεμοτήτων.
Ποιός λοιπόν και πώς θα λύσει τον γόρδιο δεσμό στις επόμενες εκλογές; Ποιός λοιπόν και πώς θα κερδίσουμε τις επόμενες δύσκολες εκλογές του Νοεμβρίου του 2010; Αυτό είναι σε τελική ανάλυση το ζητούμενο.
Το παιχνίδι της «επόμενης» μέρας θα το κερδίσει αυτός που θα πει με καθαρότητα όλη την αλήθεια για την πόλη. Αυτός που θα εγερθεί πάνω από τις διχαστικές αντιθέσεις της τοπικής μιζέριας. Αυτός που θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Διδυμοτείχου. Αυτή είναι η πρόκληση για την πόλη και αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος του συνδυασμού μας.
Θα πρέπει λοιπόν ως οργανωμένοι πολίτες και ως συνδυασμός να κάνουμε τόσο καταγγελτική αλλά και συνάμα προγραμματική αντιπολίτευση. Να πούμε πως βλέπουμε την πόλη μας μέσα στο γενικότερο γίγνεσθαι του Νομού Έβρου και της Θράκης, όπως και την σχέση της πόλης μας με τις συντελούμενες ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή.
Αντί για την πολιτική της παθητικής παρακολούθησης θα πρέπει να ειπωθούν:
Α) οι πρώτες προτεραιότητες για την πόλη
Β)οι νέες κοινωνικές δυνάμεις που θα μας στηρίξουν
Γ) οι πολιτικές συμμαχίες που θα οικοδομήσουμε
Δ) η ομάδα διεύθυνσης.

Αυτό θα είναι μία πολιτική ουσίας, μία ελκυστική πολιτική για τους πολίτες που θα δώσει όντως το πολυπόθητο μήνυμα στον κόσμο ότι η νέα δημοτική παράταξη μας θα λύσει τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου και θα μπορέσει να ηγηθεί στον δημοτικό στίβο.
Πώς θα κερδίσουμε τις εκλογές;
Απαντώ.
Πρέπει να οξύνουμε τους τόνους και την αντιπαράθεση και να παράγουμε πόλωση. Η πόλωση κατά βάση δεν είναι κακό πράγμα. Άλλωστε είναι μία πραγματικότητα για την πόλη, υπάρχει ήδη και λειτουργεί στην κοινωνία του Διδυμοτείχου και διαχέεται επομένως παντού.
Η πόλωση ενώνει και συγκροτεί συμπαγή μπλοκ αντιθέσεων
.
Η δικιά μας παραγωγική εργασία αντιπαρατίθεται στο υπάρχον αναποτελεσματικό παρασιτικό κατεστημένο που κυβερνά.
Από την μία υπάρχουν οι κάθε λογής ομαδούλες, λέσχες εξουσίας και μικροπολιτικής, τα λόμπι συμφερόντων, και από την άλλη οι υγιείς και άφθαρτες μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού που ευρίσκονται προς το παρόν στο περιθώριο, εν υπνώσει, προβλέπεται όμως να σαρώσουν όταν αφυπνισθούν.
Από την μία υπάρχει η πολιτική των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην λειτουργία του Δήμου που υπακούει στο δόγμα (Πας μη οπαδός μας ίσον εχθρός) που οδηγεί στην τελμάτωση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας της πόλης και του πλήθους των επαγγελματιών μας.
Από την άλλη αναδύεται η πολιτική του εναγκαλισμού όλων των πολιτών με κριτήριο την αξιοκρατία και την διάθεση προσφοράς.
Η πόλωση δεν πρέπει όμως να εξαντληθεί σε λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά να γίνει παραγωγός πράξεων και ιδεών και ενός σχεδίου ανάδειξης των κατάλληλων προσώπων στις κατάλληλες θέσεις με στόχο την μέγιστη προσφορά προς την πόλη.
Αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει με την υπερκομματική συσπείρωση των ενεργών πολιτών του νέου Δήμου Διδυμοτείχου ο συνδυασμός μας.
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
Παράγουμε έργο για τον Δήμο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ;

Σιναπίδης Στέφανος Καρδιολόγος Υποψήφιος Δήμαρχος για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου«Για το Διδυμότειχο των αξιών»

Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Είναι επιτακτική ανάγκη και συνάμα πρόκληση, η κοινωνία του νέου Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου να φέρει στο προσκήνιο μία νέα γενιά συμπολιτών μας , που να είναι ικανοί να λύσουν προβλήματα και κυρίως να μπορούν να αντεπεξέλθουν στοιχειωδώς στις απαιτήσεις μίας μελλοντικής πολύπλοκης τοπικής πραγματικότητας.
Οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει ήδη να απορρίπτουν τους δεινόσαυρους της πολιτικής, της παλιάς σχολής.
Δηλαδή
Αυτούς που ασχολούνται με «γάμους- βαφτίσια- κηδείες- μνημόσυνα-κουμπαριές-εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού- παρελάσεις-τελετές» και ξέρουν μόνο να μοιράζουν υποσχέσεις και ελπίδες με στόχο την ψηφοθηρία.
Αυτούς που αναπαράγουν την μιζέρια του πολιτικού επαρχιωτισμού και την πλήρη άγνοια της τρέχουσας πραγματικότητας
.
Αυτούς που γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν όχι στην τίμια κοινωνία, αλλά στους δοκιμαστικούς κομματικούς σωλήνες και πολεμούν έκτοτε κάθε μεταρρύθμιση, εξαρτώμενοι από παρασιτικά , επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αυτούς που κάνουν πρόχειρα έργα της μίας νύχτας και του ενός έτους με ημερομηνία λήξεως, με τρανταχτό παράδειγμα τον πεζόδρομο της Βενιζέλου και την κεντρική πλατεία στο Διδυμότειχο.
Αυτοί οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι και οι μηχανισμοί που τους εκτρέφουν και τους συντηρούν, έχουν χαμηλώσει τόσο πολύ τον πήχυ των απαιτήσεων και των προσδοκιών μας επίτηδες, αγαπητοί συμπολίτες, γιατί εκεί χαμηλά στο μηδέν, αυτοί οι μηχανισμοί αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια και μπορούν να επιζήσουν. Συνεχίζουν έτσι όμως να υπάρχουν και να μας καταδυναστεύουν.
Οι σημερινοί ψηφοφόροι και ιδίως η νέα γενιά, έχουν αρχίσει να βαριούνται όλο αυτό το σύστημα της τοπικής εκπροσώπησης, το οποίο δεν βασίζεται σε αρχές και αξίες, αλλά προσπαθεί να επιβιώσει παρασιτικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Αναρωτιέμαι και εγώ αλλά και όλοι μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ο απλός και αδύναμος πολίτης και ψηφοφόρος; Απαντώ. Τίποτα, αλλά ταυτόχρονα πολλά και σημαντικά.
Μόνο με ένα ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό του δικού μας φρέσκου δημοτικού συνδυασμού, το οποίο θα έχει την γνώση και την ικανότητα της προσαρμογής στην νέα εποχή θα μπορέσει η πόλη να βγει σταδιακά από τα σημερινά αδιέξοδα των προβλημάτων της.
Αγανακτώ πολλές φορές όταν αναρωτιέμαι:
Μα πώς μας χάλασαν και μας υποβίβασαν έτσι οι τοπικοί κυβερνώντες και δημοτικοί παράγοντες, εμάς μία έξυπνη ράτσα όπως οι Διδυμοτειχίτες. Μας έμαθαν, πολλούς από εμάς, να γίνουμε κομπιναδόροι, μιζαδόροι, οσφυοκάμπτες, γλείφτες για να επιβιώσουμε και να πετύχουμε, αντί να γίνουμε επενδυτές και αγωνιστές, όπως οι γείτονές μας σε διπλανές πόλεις.
Αγανακτώ όταν αναρωτιέμαι:
Αντί να είμαστε τα αφεντικά του Έβρου εγκλωβιστήκαμε σε μεγάλο βαθμό στην λογική της συναλλαγής με τον Δήμο.
Άλλοι προσπαθούν να διοριστούν στον Δήμο για να αμείβονται χωρίς να δουλεύουν, ξεπουλώντας την ψήφο και την υπόληψή τους μέσω της επικύψεως.
Άλλοι πάλι ακόμα και σοβαροί επαγγελματίες, προσπαθούν να κάνουν παρασιτικές μπίζνες-απατεωνιές με τον Δήμο με υπερτιμολογήσεις και εικονικά τιμολόγια σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος της πόλης, πράγμα που οδηγεί σε διάτρητα και ανεπαρκή έργα χωρίς ουσιαστική αξία, και τελικά φορτώνει τον Δήμο με δάνεια και υποθηκεύει το μέλλον της πόλης μας.
Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα.
Ξέρετε τι λέει τελευταία, η τοπική λαϊκή σοφία εν είδει ανεκδότου για τους δρόμους του Διδυμότειχου.
«Άπειρες λακκούβες και λίγο δρόμος».
«Μηδέν πεζοδρόμια στην πόλη του Διδυμοτείχου, άπειρα πεζοδρόμια στα χωριά του».
Από δω και πέρα χρειάζεται από όλους μας ακόμα, πολλές φραστικές «μολότοφ» για να πέσουν οι βιτρίνες της «φανφάρας», της επίδειξης, της σκοπιμότητας και της βλακώδους αντίληψης ότι η Δημαρχία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και θα είναι το «δικό μας μαγαζί».
Βέβαια, ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, δεν είναι πολλοί αυτοί που θα ψηφίσουν κάποιον από εμάς για να «χειρουργήσει» την πόλη, αντίθετα οι περισσότεροι, και κυρίως οι μουσουλμάνοι και δεν το λέω υποτιμητικά (γιατί κατανοώ την αδυναμία τους ) γιατί υπάρχουν και οι λευκοί γύφτοι που είναι ακόμα χειρότεροι (και αυτούς δεν τους δικαιολογώ με τίποτα), φαντασιώνονται με τα «πιλάφια», αλλά από την μια μεριά, πρέπει να ξέρετε πως τα «πιλάφια» (π.χ. διορισμοί, βολέματα) που υπόσχονται και θα σας υποσχεθούν κάποιοι παλιοί στις επόμενες εκλογές, είναι πολλές φορές κοροϊδία, ενώ από την άλλη όταν μία πόλη χειρουργηθεί και πονέσει, αναρρώνει και γίνεται πάλι πολύ πιο υγιής και πιο δυνατή από πριν.
Επαναλαμβάνω και τονίζω
«Το Διδυμότειχο, μπορεί να μας θρέψει όλους, δεν μπορεί όμως να ικανοποιήσει τις ακόρεστες ορέξεις ορισμένων».
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή. Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
Παράγουμε έργο για τον Δήμο

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κριτική της δημοτικής 8ετίας στο Διδυμότειχο
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
«Για το Διδυμότειχο των αξιών»


Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου

Οι «παλιοί» δημοτικοί σύμβουλοι ( και στα χρόνια, αλλά και στα μυαλά), και ο επικεφαλής τους, όπως ξέρετε, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν θητεία και ένα τέταρτο του αιώνα, αυτοί οι παλιοί, που κάνουν κουμάντο σήμερα στον Δήμο Διδυμοτείχου και στα χωριά μας, φιλοδοξούν ως εκλεκτοί να διαχειρισθούν τις τύχες του δήμου και τις δικές μας, αλλά δεν διαθέτουν εκ του αποτελέσματος όπως φαίνεται μετά από μία 8ετία, τις γνώσεις να ενσκήψουν στις ανάγκες και στα προβλήματα της πόλης και να δώσουν τις αρμόζουσες λύσεις.
Όπως ξέρετε τελικά στην πολιτική όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Αυτοί οι «παλιοί κουρασμένοι πολιτικοί δεινόσαυροι» έχουν μόνο την άκρατη φιλοδοξία να διευθύνουν μία πόλη, ως μαέστροι χωρίς να ξέρουν όμως καν τις νότες του πενταγράμμου, και ακόμα χειρότερο να «χειρουργήσουν» μία πόλη και εμάς τους πολίτες και τα παιδιά μας, χωρίς να έχουν πιάσει ποτέ νυστέρι.

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας αγαπητοί συμπολίτες από εδώ και πέρα.
Θα τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους ή θα πρέπει καθημερινά να τους ελέγχουμε και να δημοσιοποιούμε τις ανεπάρκειές τους;
Θα υποστηρίξουμε όλους αυτούς «τους χαβαλέδες », τους «ανεπαρκείς», αυτούς που «αρμέγουν οίκοθεν» και επενδύουν «έξωθεν»,και όλους αυτούς, που δεν περπάτησαν σπιθαμή προς σπιθαμή τα σοκάκια της πόλης μας, δεν «ακούμπησαν», δεν αφουγκράστηκαν, δεν ένιωσαν τα προβλήματα μας, και δεν έθεσαν τα δάχτυλά τους «επί τον τύπο των ήλων» στο Διδ/χο και τα χωριά μας, να ορίζουν τις τύχες μας;
Είναι βέβαια, κοινό μυστικό σε όλους μας, πως η πολιτική συναλλαγή παραμένει το θανάσιμο μικρόβιο της πόλης μας που μολύνει την δημοτική ζωή, δηλητηριάζει τον δημοτικό οργανισμό και διαφθείρει τους εκλεγμένους και την κοινωνία μας.
Πολλοί από τους εκλεγμένους δεν έχουν ούτε τα κατάλληλα προσόντα αλλά ούτε και την συνείδηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στον απλό πολίτη.
Η κατάσταση αυτή, από την μία, δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες και τους ίδιους τους δημότες που δεν ζυγίζουν ενσυνείδητα το βάρος των ψήφων τους, κατά την περίοδο των εκλογών.
Η κατάσταση αυτή, από την άλλη, απογοητεύει τους σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, και τους απομακρύνει από την ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Ας αναρωτηθούμε όλοι μας από εδώ και πέρα
1)Ως πότε θα βλέπουμε την πόλη μας να αιμορραγεί και αντί για να αντιδρούμε με πολιτικά όπλα θα πιάνουμε το «προσευχητάρι» και θα προσευχόμαστε να μην «πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας»;
2)Ως πότε η απογοήτευση και η αγανάκτηση μας θα εκτονώνεται μόνο λεκτικά στα καφενεία και δεν θα μετασχηματίζεται σε άμεση πολιτική δράση για το συμφέρον του Διδ/χου και των χωριών του;
3)Ως πότε δια στόματος των τοπικών ηγετίσκων θα εκφράζεται μόνο ένα ολιγαρχικό σύστημα ιδιοτελών, οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων;
4)Ως πότε το σύστημα αυτό θα επιβάλλει συνεχώς την γραμμή του και τα «ήθη» του, για την ικανοποίηση του συμφέροντος των «ολίγων», και δεν θα έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη και την προοπτική του Διδ/χου και των «πολλών»;
5)Ως πότε οι κομματικοί διχασμοί και τα συρματοπλέγματα του παρελθόντος θα μας ματώνουν;
6)Ως πότε οι διαχειριστές των συμφερόντων του Διδ/χου οι δημοτικοί και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι δηλ. θα είναι ανεπαρκείς και αντιπαραγωγικοί για την πόλη μας.
7)Ως πότε θα ορίζονται , με γνώμονα όχι τις ικανότητες τους και το τι μπορούν να προσφέρουν στους συμπολίτες μας, αλλά μόνο γιατί είναι της «προσκολλήσεως»;
8)Ως πότε θα έχουμε δήμαρχο φτωχό στις ιδέες και πλούσιο στις σπατάλες;
9)Ως πότε τα ρουσφέτια θα αποτελούν το αγαπημένο σπορ της πλειοψηφίας των κατοίκων του Διδυμοτείχου;
10)Ως πότε θα συμπεριφερόμαστε ως κοινωνία σαν «καγκουρώ» ζώντας συνεχώς φοβισμένοι στον μάρσιπο του συστήματος;
Πότε σαν ψηφοφόροι θα πάρουμε επιτέλους «διαζύγιο» από το παρελθόν;

Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.
Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
Παράγουμε έργο για τον Δήμο.

Διαβάστε στο ιστολόγιο...