Πέμπτη, Αυγούστου 19, 2010

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΩΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Σιναπίδης Στέφανος
Καρδιολόγος
Υποψήφιος για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
«Για το Διδυμότειχο των αξιών»
Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου
Ας προχωρήσουμε πρώτα σε μία κριτική των δημοτικών συνδυασμών που συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στις δημοτικές εκλογές.
Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν παρατηρούνται στην πόλη μας ορισμένες αξιοσημείωτες μεταβολές. Οι υπάρχοντες τοπικοί δημοτικοί συνδυασμοί, εξακολουθούν να παρουσιάζουν τις ίδιες παλιές αδυναμίες, με ανύπαρκτη αλλά ευκαιριακή εσωτερική δομή και οργάνωση.
Τα μέλη τους δεν συνδέονται με πραγματικούς κοινούς ιδεολογικούς δεσμούς, ούτε έχουν ένα πρόγραμμα ενεργειών βασισμένο σε σοβαρή μελέτη της σύγχρονης πραγματικότητας της πόλης.
Ο μοναδικός συνδετικός τους κρίκος είναι η προοπτική και τα οφέλη της συνδιαχείρισης των δημοτικών κονδυλίων.Η δημαρχία για αυτούς δεν αποτελεί εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη όλων των συμπολιτών μας, αλλά λάφυρο, που πρέπει να κατακτηθεί με κάθε τρόπο ακόμα και αν υποθηκευτεί το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.
Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη των συνδυασμών, είναι διακοσμητικά στοιχεία, που αποσπασματικά ασχολούνται με τα προβλήματα, και με αυτά, μόνο όταν τους εξαναγκάσουν οι διαμαρτυρίες των ενεργών πολιτών.
Κάθε δημοτικός συνδυασμός, χρωματίζεται από την προσωπικότητα του αρχηγού-αφέντη και όχι από τις προγραμματικές αρχές. Ο αρχηγός περιβάλλεται από μια κλειστή ομάδα, τους επαγγελματίες πολιτικούς, από μία «καμαρίλα», που εμποδίζει την ανάδειξη νέων στελεχών.Έτσι τα νέα στελέχη που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν απογοητεύτηκαν, γιατί απέτυχαν να εκλεγούν και υποβιβάστηκαν σε νεροκουβαλητές των «παλιών», των «πραιτωριανών», των οπορτουνιστών και ορισμένων μετεγραφέντων «γενίτσαρων».
Οι γενίτσαροι είναι μία φυλή που ευδοκιμεί ιδιαίτερα στα τιμημένα χώματα του Διδυμοτείχου όπως γνωρίζεται.
Όλοι όμως, πρέπει να γνωρίζουμε πως τόσο ο δήμαρχος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο καλοί και πετυχημένοι και αν υπήρξαν, και αυτό θα το κρίνει η τοπική ιστορία, είναι όπως και οι ποδοσφαιριστές. Έχουν ημερομηνία λήξης. Δυστυχώς οι σημερινοί δεν έχουν την πνευματική και συναισθηματική δύναμη να κερδίσουν τους «αγώνες» εκείνους που θα ωφελήσουν το Διδυμότειχο και τους πολίτες του.
Είναι δυστυχώς, κοινή διαπίστωση αγαπητοί φίλοι, που την βιώνουμε καθημερινά, ποία κατέληξε να είναι η πολιτική της τοπικής δημοτικής εξουσίας για το Διδυμότειχο και τα χωριά μας τα τελευταία χρόνια.


Συνοψίζεται στα τρία παρακάτω συνθήματα.
α) Για τους φίλους μας όλα
β)για τους αντιπάλους μας τίποτε και
γ)για τους απλούς πολίτες οι νόμοι και οι διατάξεις.
Έτσι η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σκιά που ρίχνουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα στην τοπική κοινωνία. Τα συμφέροντα αυτά το μόνο που επιδιώκουν με κάθε τρόπο είναι ικανοποίηση τους, ενώ η εξυπηρέτηση των απλών πολιτών και η ανάπτυξη της πόλης έχει περάσει σε κατώτερο επίπεδο.
Περιμέναμε ,τρομάρα μας, εδώ και χρόνια το Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής ως «μάνα εξ ουρανού», να μας λύσει μεμιάς ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα της πόλης και να μας ανεβάσει στον αυτόματο πιλότο της οικονομικής ανέλιξης και να φουσκώσει τις τσέπες μας με τα βαλάντια των μελλοντικών φοιτητών.
Πώς αγαπητοί συμπολίτες μας, να αλλάξει αυτός ο τόπος όταν κανένας δεν θέλει να αλλάξει και ο κανένας είμαστε όλοι μας;«
Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα,περιμένουμε ίσως, κάποιο θαύμα»
Αποτελεί μονόδρομο λοιπόν, ως πολίτες να ανεβάσουμε τον πήχη των ανταποδοτικών ωφελημάτων, που απαιτούμε από την τοπική εξουσία.Πρέπει όμως μαζί να ανεβάσουμε και τον πήχη των ατόμων που εξουσιοδοτούμε να μας αντιπροσωπεύουν και να διεκδικούν για την τοπική κοινωνία μας, από την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση τα στοιχειώδη και αυτονόητα.
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων. Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας.
Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.
Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.
Παράγουμε έργο για τον Δήμο.

0 Τα σχόλια σας εδώ!:

Διαβάστε στο ιστολόγιο...